‘World in my Eyes’ očami Roberta Smitha

‘World in my Eyes’ očami Roberta Smitha

Nie je napísané pravidlo, že iba úspešne, komerčné skupiny nahrávajú počúvateľné a len hitové skladby. Opak je pravdou. Položila by som otázku, čo je to úspešná skupina? Je to každá tá, ktorá každoročne vydá jeden album, urobí koncertnú šnúru, odohrá niekoľko benefičných prestavení, zúčastňuje sa na promo - akciách a podobne? Popriala by som príjemnú cestu prieč kariérou... to nie je len o tom... zaslúžený úspech myslím si prichádza ocenením práce... o to väčšie potešenie respektíve úspech prichádza od vďaky fanúšikov a "kolegov" z biznisu. Keďže týmto článkom prispievam na stránku venovanej skupine Depeche Mode, reč sa bude zhadzovať na tributový album venovaný tejto skupine.

The Things Must Change

The Things Must Change

Cestoval som dnes autom so svojim priateľmi. Keďže v nových autách ste oslobodený od prílišného hluku motora, je samozrejmé, že máte k dispozícií minimálne autorádio. No, a keďže som mal tú smolu, že som bol len spolujazdec, a hudobný vkus mojich priateľov je diametrálne odlišný od môjho, musel som cestu domov pretrpieť. Šofér bol trošku hyperaktívny typ, takže každú minútu sme počúvali inú rozhlasovú stanicu.

The World We Live in… ­ 3. časť

The World We Live in… ­ 3. časť

Opäť sme tu pre vás s ďalším, tretím pokračovaním zrejme dobre sa rozbiehajúceho seriálu. Pre dnešnú časť Milda vybral zo svojho bohatého archívu niečo inšpirujúce pre nežnejšiu časť čitateľov depechemode.sk. Nebudeme zachádzať príliš do histórie, hoci u DM sa každé ukončené turné za históriu považuje. Tak teda poďme na to.

Just Can’t Get Enough (7. časť)

Just Can’t Get Enough (7. časť)

Dave sa smeje: "Spomínam si, ako som o tom potom čítal, ale nepamätám sa, že by som to urobil. V tej dobe som bol akosi čudne fascinovaný vampírmi. Úplne vážne som sa začal posúvať do roviny, kde som uveril v to, čo som vytváral. V hlave som bol rozhodne vampírom. Dokonca aj posteľ, v ktorej som spával v L.A. mala tvar truhly, obrovská dvojitá posteľ tvaru truhly."

Gahanov Rozhovor pre XFM Online

Gahanov Rozhovor pre XFM Online

Dave urobil rozhovor pre XFM Online - xfm.co.uk, kde rozprával o budúcnosti DM a nových sólových nahrávkach. Dave vysvetľuje: "Áno, vychádza DVD so všetkými našimi singlami, videami, remixami a ostatným materiálom. Okrem toho ja a Martin pracujeme na svojich sólo projektoch, ktoré vyjdú nasledujúcu jar. Tieto projekty budú odlišné od DM, pretože toto sú už moje vlastné skladby."

Vyšlo nové číslo FCzinu HALO č. 32

Vyšlo nové číslo FCzinu HALO č. 32

Z posledného čísla HALO 32, ktoré vyšlo minulý týždeň, vyberáme: DM Biography by Steve Mallins (pokračovanie prekladu oficiálnej biografie DM), BONG rekapituluje, informácie o pripravovanom DVD "The Videos 86>98+" a mnoho ďalšieho.

There’s No Time For Hesitating

There’s No Time For Hesitating

Predtým, ako sa mnohí z Vás v sobotu poobede vyberiete do Martina na najväčšiu DM party poriadanú na našom území, dovoľte moje malé pozastavenie. Tí, čo ma poznajú, dobre vedia o mojom kontroverznom vzťahu k Depeche Mode, a niektorí jedinci by dokonca presne vedeli odcitovať moje názory pred každou party, na ktorú sa vyberiem smile. To teraz nie je dôležité.

Medzinárodný zraz fanúšikov DM - Martin 26.10.

Medzinárodný zraz fanúšikov DM - Martin 26.10.

Blíži sa Medzinárodný zraz fanúšikov Depeche Mode v martinskej Alpii. Napriek snahe organizátorov nakoniec vystúpenie Petra Muka so skupinou neuvidíme, takže ostane viac priestoru "vybláznenia sa" pri hudbe a bohatej videoprojekcii. Peter Muk je v súčastnosti v Anglicku a na Islande, takže účinkovanie na party zrušil a poslal videozdravicu pre všetkých fans. Tešíme sa teda 26.10. na Vašu návštevu v Martine.

‘The Preparing’ - ako inak, než po slovensky

‘The Preparing’ - ako inak, než po slovensky

Pokračujeme v downloadoch preložených videí z DVD One Night in Paris. Veríme, že vás video The Talking s titulkami potešilo. Nasleduje teda The Preparing - rozhovory s členmi tímu Exciter Tour (Bill Leabody, Paul Normandale, Lee Charteris, Anton Corbijn, Jonathan Kessler).

Súťaž č.4 - ‘Party Martin 2002’ - výhercovia

Súťaž č.4 - ‘Party Martin 2002’ - výhercovia

Fanclub Depeche Mode Friends na slovensku pripravil pre nastávajúcu medzinárodnú DM party v Martine 26.10.2002 súťaž o voľný vstup pre desiatich ľudí. Po mesiaci trvania súťaže sme vyžrebovali piatich šťastlivcov, ktorý získali voľný vstup aj so svojim partnerom.

depecheconnect.com - The Depeche Mode tradig Network

depecheconnect.com - The Depeche Mode tradig Network

Určite mnohí z vás poznajú Napster, KaZaa, či iné programy založené na vymieňaní audio a video súborov prostredníctvom internetu. Jedným z takýchto programov je aj Direct Connect (DC). Rozdiel oproti spomínaným programom je v tom, že sa programom pripájate na jednotlivé servere (huby [čítaj háby]) a to podľa zamerania - teda toho, čo práve zháňate. Na DC vznikol "hub" s názvom depecheconnect.com, kde nájdete všetkých hudby chtivých depešákov z celého sveta - teda aj hudbu a videá na ich harddiskoch. Ako sa k nim teda dostať ?

Od hanblivých elektronikov k rockovým bohom

Od hanblivých elektronikov k rockovým bohom

Oprášený rozhovor s Martinom Goreom z roku 1994, ktorý napovie viac o vzťahoch kapely s Antonom Corbijnom, albume Songs OF Faith And Devotion, Martinových plánoch a o mnohom inom.

The World We Live in… ­ 2. časť

The World We Live in… ­ 2. časť

Tak nám ubehlo pár týždňov od uverejnenia prvej časti nášho seriálu, a nakoľko z prvých reakcií a z počtu stiahnutí uverejnených videozáznamov je zrejmé, že príspevok zaujal, neostáva nám spolu s Mildom nič iné, ako s potešením uverejniť ďalšiu časť. Dnes to bude spomienka na obdobie vlády "červených bratov" v konfrontácií so spomienkami, pre mnohých ešte stále čerstvými.

Návrat z predpeklia (rozhovor, Ultra, 1997)

Návrat z predpeklia (rozhovor, Ultra, 1997)

Dave Gahan: "Raz ráno som si uvedomil, že nechcem, aby môj syn začal premýšľať o tom, prečo jeho otec zomrel alebo prečo spáchal samovraždu. V ten deň som si ešte nič nevzal, tak som zdvihol telefón a zavolal som na kliniku West Hollywood. Zúfalo som žiadal o pomoc. Tí paramedici ma už poznali ako vlastné topánky, pretože ma už tam viackrát priviezli v príšernom stave. Skoro mŕtveho. Keď zistili, že chcem naozaj prestať, pomohli mi s tým. Bez nich, sám, by som to určite nedokázal".

Vyhrajte lístky na party v rádiách

Vyhrajte lístky na party v rádiách

Začína promo k Medzinárodnému zrazu Depeche Mode v Martine (26.10), ktorý usporadúva slovenská pobočka fanclubu Depeche Mode Friends. Okrem toho, že môžete súťažiť o 10 voľných vstupov na túto výnimočnú akciu priamo na tomto webe, máte možnosť získať voľné vstupenky aj v slovenských komerčných rádiách. V pravidelných upútavkách na party v rádiu LUMEN dostanete šancu súťaženia o lístky v termínoch: 07.10 - 16:28, 14.10 - 16:28, 21.10 - 16:28, 22.10 - 10:28. Rádio LUMEN (www.lumen.sk)