Just Can’t Get Enough (5. časť)

Just Can’t Get Enough (5. časť)

...Tri mesiace trvajúci pobyt v Madride sa ukázal byť katastrofou. Kapela spolu ledva komunikovala a takmer sa nestýkali. Gore sa utiahol a spíjal sa do nemoty. Gahan sa zavrel do svojej izby, kde maľoval, hral na gitaru a drogoval. Vzťahy medzi Fletchom a Wilderom skolabovali, čím sa zvýraznili chybné línie v pokrivenej demokracii Depeche Mode a kapela sa rozpadla takmer kompletne

Dobrý Deň Pani Gahanová...

Dobrý Deň Pani Gahanová...

Ako väčšina depešákov, i ja som od čias mojich začiatkov počúvania DM túžila po stretnutí sa s jej členmi. Niet divu, že pri mojom dlhodobejšom pobyte v UK som nevynechala príležitosť navštíviť Basildon a neskôr Andyho reštauráciu Gascogne v Londýne.

Depeche, až kým nezomrieš

Depeche, až kým nezomrieš

David Gahan, New York, 8.5.2002 (deň pred Gahanovými 40. narodeninami) - Pred tromi rokmi zomrel môj priateľ z detstva, na jeho náhrobnom kameni bolo napísané "Enjoy the Silence" a tá skladba sa hrala aj na jeho pohrebe. "Ohhh? To je nádherné!", povedal spevák skupiny Depeche Mode Dave Gahan, keď počul, že jeho hlas znel v jednom nórskom kostole v máji 1999.

Zaujímavosti o Depeche Mode II.

Zaujímavosti o Depeche Mode II.

Prvá časť zaujímavostí o DM zaznamenala u vás veľký úspech, takže sme sa rozhodli priniesť druhú časť . Dosť bolo teda zbytočných rečí, poďme na to.

Ako nájsť ‘Surrender’ na DVD?

Ako nájsť ‘Surrender’ na DVD?

27. mája sa dostane do predaja toľko spomínané 2DVD "One Night in Paris". Na CD2 sa nachádza takzvané "veľkonočné vajíčko" (Easter Egg) v podobe skladby Surrender v podaní Martina v jeho šatni počas líčenia za klavírneho doprovodu Petra Gordena. Keďže sa jedná o veľkonočné vajíčko, nie je uvedené v menu DVD.

KROQ - Almost Acoustic Christmas

KROQ - Almost Acoustic Christmas

Po veľmi úspešnom downloade minuloročné koncertu z Prahy prichádza zmena. Koncert pre KROQ - Almost Acoustic Christmas '98 je rádiom vysielaná show, kde sa DM prezentovali dvanáctimi skladbami vo výnimočných úpravách, čo zaraďuje toto vystúpenie medzi skvosty depešákov na pódiu. (Media > Audio)

Gahan sa prebúdza (rozhovor pre MTV)

Gahan sa prebúdza (rozhovor pre MTV)

Spevák skupiny Depeche Mode Dave Gahan spieva skladby Martina Gorea už polovicu svojho života. Teraz je však pripravený mu ukázať, že nielen on vie zložiť skladbu pre Davevove ústa. Dave na adresu textára a skladateľa Martina Gorea povedal: "Je tu to nebezpečenstvo, že Martin by bol pre mňa barlou. Martin ma veľmi svojský prístup k písaniu, a pre mňa bolo veľmi dôležité, aby som sa tým nedal na mojom sólovom projekte ovplyvniť."

Oberkorn - It’s a Small Town

Oberkorn - It’s a Small Town

Urobil som malý pokus. Z archívu som vytiahol najkvalitnejšie záznamy jednotlivých turné a sústredil sa len na absolútne prvú skladbu, na "Intro". Pravdu povediac, neviem presne, akú úvodnú skladbu použili DM počas ich absolútne prvého turné. Budem rád, keď mi niekto nechá odkaz vo fóre. Ale o inom som chcel.

Kto je Dave Gahan na podiu ? II.

Kto je Dave Gahan na podiu ? II.

Je zrejmé, že Davea sprevádzali drogy celý život. Takže možno tu treba hladať príčínu jeho sexuálnych gest. Drogová mánia začala naberať na intenzite v období Music for the Masses, kedy bola extáza bežnou súčasťou jeho života.

Zaujímavosti o Depeche Mode I.

Zaujímavosti o Depeche Mode I.

Pri nahrávaní hudby vzniká mnoho zaujímavých situácií, ktoré poznamenajú osud skladieb. Pozrime sa teda na niektoré fakty o skladbách a ich názvoch o ktorých ste možno ani nevedeli.

Paris vs Prague

Paris vs Prague

Po viacnásobnom vypočutí záznamov z oboch koncertov si človek jednoducho všimne určité rozdiely, pri ktorých je buď rád, že bol svedkom práve onoho koncertu alebo oľutuje, že akurát atmosféru tej a tej skladby nezažil na koncerte druhom.

Just Can’t Get Enough (4. časť)

Just Can’t Get Enough (4. časť)

... Po prvý krát v ich histórii kráčal komerčný úspech spolu s úspechom u kritikov. Singlu Personal Jesus sa v Amerike predalo milión kusov, potom čo MTV odstránila z klipu "kúsok" Antona Corbijna, ktorý v sebe obsahoval istú dávku beštiality. Martin nedôverčivo vysvetľuje: "V okamihu keď sa v skladbe ozve ten ťažký dych, je tam záber na konský zadok. Neviem, či chcel byť Anton vedome perverzný, myslím však, že to bola viac náhoda, že sa to vtedy stalo. Títo ľudia sa na to pozerajú veľmi čudne".

Zaplatil som si za to…

Zaplatil som si za to…

Voľný prepis rozhovoru s Davidom Gahanom, rádio WLIR, New York, 6.marec, 2002. - "Jasné, budem to pozerať, zaplatil som si za to. Neviem ako ma to napadlo. Zavolal som niekoľkým kamarátom, že som si zaplatil za vlastné predstavenie. Občas ťa napadnú také pochybné veci, tak prečo ich neurobiť".

Don’t Look Back

Don’t Look Back

Možno aj týmto songom zo singla Strange Hours chcel Alan definitívne zabuchnúť dvere za svojou minulosťou. A predsa, pred pár dňami sa stalo niečo, čo by mohlo minulosť aspoň na chvíľku vrátiť späť. Čo všetko sa okolo súčasných a aj bývalých členov DM deje snáď všetci vieme, a určite mnohí z Vás vedia všetko, čo tomu predchádzalo... ale predsa len, ak by sme chceli nájsť nejakú súvislosť alebo zlomový bod, ktorý naštartoval novú epochu DM, museli by sme vrátiť späť o 11 rokov - do roku 1991. Vtedy sa definitívne pretrhla šnúra neúnavného tempa kapely.

Depechia Modis

Depechia Modis

Skupina Depeche Mode je zvláštnym úkazom v mnohých smeroch. Ich vplyv - teda úloha ich odlišnosti v hudobných dejinách - je extrémna. Pritom im môžeme vytýkať veľa malých a veľkých vecí, ktoré neostávajú bez povšimnutia. Teda aspoň, ak nie sme zaslepený chorobou "depechia modis", ktorá je celosvetovo rozšírená a len ťažko liečiteľná.