Nahráme najlepší album Depeche Mode…

26. augusta 2003 vystúpili Client v newyorkskom hoteli Tribeca Grand Hotel. Tesne pre vystúpením dostal reportér Walt Miller, z magazínu Splendid, možnosť vyspovedať celú skupinu, vrátane Andyho Fletchera, alias Client F. Z rozsiahleho rozhovoru sme vybrali len to najpodstatnejšie, týkajúce sa hlavne Depeche Mode.

Walt: Má šancu začať ďalšia kapela nahrávať pre Toast Hawaii?
Andy: "Bohužiaľ, ani nie, pretože pracujem spôsobom, kedy sa plne venujem danej kapele a ďalej, Depeche Mode pravdepodobne v marci nastúpia do štúdia a to zaberie tak 2 roky. Samozrejme budúci rok určite zvládnem nové albumy Client a DM, ale podpisanie zmluvy s novým umelcom bude zložité. Zaujímajú ma skôr jednorázové akcie."

Walt: Ako 12'' single?
Andy: "Správne, už mám zopár nápadov. Myslím, že toto by ma bavilo. Ale samozrejme, ako sa dá očakávať, projekt s Depeche Mode bude to najlepšie počas nasledujúcich dvoch rokov, vrátane turné."

Walt: Zvlášť keď budeš po ruke.
Andy: "Samozrejme, vždy som po ruke. Nechem nijak obmedziť to, čo dávam Client alebo Depeche Mode."

Walt: Dnes večer odohráš svoj DJ-ský set. Ako dlho sa tomu venuješ?
Andy: "Tak deväť mesiacov, vážne. Ale už som toho stihol odohrať dosť, všetko samozrejme na vystúpeniach v Európe, a robím to len kvôli Client. Vystúpenie pozostáva z môjho setu a ich koncertu. Ale dnes večer to bude iné, pretože pre začínajúcu britskú kapelu je to tu ťažké, takže sme sa uchýlili k spoločnému DJ-ingu. Asi vystúpia prvé. Inak je to zábava. Žiadne typické DJ-ské vystúpenie. Nie som technicky zdatný, ale hrám skvelé songy. Sústredím sa na hudobné korene DM a Client, vraciam sa aj trochu späť, a to nie len v elektronickej hudbe. Hrávam skladby od 60-tych po 90-te roky, ale všetko v štýle typickom pre DM a Client. Takže je to dosť zaujímavé. Dá sa to označiť ako classic electro + modern electro."

Walt: Human League a Kraftwerk?
Andy: "Také čosi. Hrám aj zaujímave mixy DM. Samozrejme nie dnes večer, ale púšťam kopec remixov, ktoré doteraz nebola šanca počuť. S piesňami Depeche Mode sa vraciam späť. Hrám kopec skladieb z prvého albumu, ktorý sa veľmi nepočúva. Ale ako som povedal, nie som technicky zručný DJ, takže sa kopec vecí pokazí a to je problém (smiech)."

Walt: Ako by si trávil leto, keby si nepracoval s Client?
Andy: "Nemám poňatia. Možno na pláži v Španielsku. Ale, to sa nedá takto povedať. V 80-tych rokoch som stále premýšlal "Čo by som robil, keby to DM zabalili?". Ale chvíľu na to som si pomyslel, "Ale DM to nezabalili." A už je to 24 rokov. Život je ako rýchlodráha, a stále sa čosi deje."

Walt: Zdá sa, že toho roku si každý išiel po svojom. Povieš nám niečo o sólových projektoch Martina a Davida?
Andy: "Na Davida som mimoriadne pyšný. Nahral svoj vlastný album, po prvý krát si sám napísal piesne. Práve je na turné. Martinov album je skutočne vydarený, hoci trošku ťažší na pochopenie. Ale osobne si myslím, že sa mal viac uvolniť. Ešte viac ako to urobil, predviesť viac zo svojho talentu a svojej vplyvnej osobnosti. Ale už začal písať veci na nový album Depeche Mode. Je nádej, že v marci alebo v apríli nastúpime do štúdia, čo bude veľmi vzrušujúce. Viete, Depeche Mode je stále láskou môjho života. Je to čosi, čo sme stvorili z ničoho a stále máme pocit, že nahráme jeden alebo dva ďalšie albumy."

Walt: Už sa neviem dočkať.
Andy: "Viete, myslím si a dúfam, že všetko to, čo sme urobili samostatne, dáme teraz dokopy a nahráme najlepší album Depeche Mode. To je to, v čo verím."

Celý rozhovor, samozrejme v anglickom jazyku, si môžte prečítať na stránkach splendidezine.com.

Názory Devotees (8)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa