Už je to tu ...

Čas čakania sa definitívne napĺňa. Skutočne už len pár dní, či hodín, nás delí od historického momentu, kedy aj do našich rodných končín zavíta osobnosť, na ktorú slovenskí fans Depeche Mode čakali až príliš dlho.

Áno, už čosi cez 2 mesiace si neveriaci fanúškovia kladú rovnakú otázku: "Je to možné, Dave Gahan v Bratislave?". Dnes je ale definitívne jasné, že inak to už byť nemôže a sen sa stane skutočnosťou.

Pamätám si veľmi dobre, ako v roku 1990, kedy začalo vysielať slávne Štúdio Kontakt, akýsi divný týpek na obrazovke bohorovne vyhlasoval, že usporiada koncert Depeche Mode na Slovensku. No prešla celá dekáda, a aj tak museli fanúšikovia (samozrejme vždy s radosťou) cestovať za svojími idolmi do Prahy, Viedne, Budapešti ... ale tentoraz to bude inak. Tá sobotňajšia cesta do Bratislavy už bude tým, ktorí zvykli dobehnúť na DM party, ale aj tým, čo si kúpili vstupenku na koncert, chutiť úplne inak. Tentoraz nepôjdu počúvať reprodukovanú hudbu, už pôjdu na skutočný koncert niekoho, ktorého hlas sprevádza ich každodenný život.

Samozrejme, že to nebude také šialené, ako na koncertoch DM. Sotva niekto bude čakať autobus s Davidovou bandou niekde na hraniciach a sprevádzať ho celou cestou po Slovensku. Asi nik nebude spievať pod oknami hotela, kde bude Dave ubytovaný (ak vôbec bude) a sotva ho niekto stretne v uliciach nášho hlavného mesta (kiežby som sa mýlil). To nič, veď ani on to ku svojej sláve nepotrebuje. Ale v sobotu, krátko pred deviatou, keď v hale Incheby zhasnú svetlá, keď dav po prvýkrát zaburáca obrovskou radosťou a všetkým tým, ktorí tak dlho na tento moment čakali, prebehne mráz po chrbte, vtedy si určite mnohí znás pomyslia ... "konečne, dočkali sme sa!" ... a viac nebude treba.

A aj keď určite všetci budete žiť tento týždeň pracovnými povinnosťami, ako každý typický pozemšťan, aj tak vám prajem, aby to prvé, a dúfajme, že nie posledné vystúpenie Davida na Slovensku, bolo pre vás to najúžasnejšie, aké ste kedy zažili, a to aj napriek tomu, že ste ho sólovo už zažili minimálne v lete, v Prahe.

Názory Devotees (6)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa