Vyhrajte lístky na party v rádiách

Vyhrajte lístky na party v rádiách

Začína promo k Medzinárodnému zrazu Depeche Mode v Martine (26.10), ktorý usporadúva slovenská pobočka fanclubu Depeche Mode Friends. Okrem toho, že môžete súťažiť o 10 voľných vstupov na túto výnimočnú akciu priamo na tomto webe, máte možnosť získať voľné vstupenky aj v slovenských komerčných rádiách. V pravidelných upútavkách na party v rádiu LUMEN dostanete šancu súťaženia o lístky v termínoch: 07.10 - 16:28, 14.10 - 16:28, 21.10 - 16:28, 22.10 - 10:28. Rádio LUMEN (www.lumen.sk)

I’m Just a Dreamer ...

I’m Just a Dreamer ...

K tomuto všetkému ma nedohnali ani Depeche Mode, ani nikto zo scény, ktorej sa väčšina z vás venuje, ale slávny Ozzy Osbourne, keď som pred chvíľkou počul jeho aktuálny song Dreamer. A neviem prečo mi pripomenul všetky sny, ktoré je moja myseľ schopná snívať, pri akejkoľvek hudbe, ktorá dokáže človeku dať čosi skutočné.

Just Can’t Get Enough (6. časť)

Just Can’t Get Enough (6. časť)

...predkapely to mali na turné ťažké. Spiritualized sa porúčali už po pár vystúpeniach. Následne, Miranda Sex Garden, partner Mute, boli počas ich zahrievacej zostavy napadnutí surovým mäsom a psími výkalmi, no i napriek tomu zotrvali s Depeche Mode a ich čelistka, Hephzibah Sessa sa neskôr stala Alanovou dlhoročnou priateľkou a manželkou...

The World We Live in… ­ 1. časť

The World We Live in… ­ 1. časť

Pravidelným návštevníkom depechemode.sk určite neunikol článok o "kuriozitkách", ktoré sa stali Depeche Mode počas jednotlivých koncertných turné. Výborný článok, doplnený o hudobné ukážky mal veľmi dobrý ohlas, a tak sme sa rozhodli ísť trošku ďalej.

The Talking po slovensky

The Talking po slovensky

Pripravili sme pre vás download videa "The Talking" z DVD "One Night in Paris", kde si môžete pozrieť rozhovory so skupinou v pôvodnom znení so slovenskými titulkami. Následujte sekciu Media.

‘Nikdy neuveríš, že gabo….’, alebo ako dopadol nultý ročník DMsite chaty…

‘Nikdy neuveríš, že gabo….’, alebo ako dopadol nultý ročník DMsite chaty…

Ak ste sa náhodou v čase medzi 23-25.8.2002 zdržiavali v Nízkych Tatrách v rekreačnej oblasti Krpáčovo a zdalo sa Vám, že pokoj a kľud narúša hudba DM, nesnívalo sa Vám. Naozaj sa tu po prvýkrát v "dejinách" konal nultý ročník "DMsite chaty".

I Feel Loved

I Feel Loved

Človek vždy zostane prekvapený, aké obyčajné veci dokážu u neho vyvolať spomienky na udalosti, ktoré dovtedy nehrali veľkú významnú úlohu. Stalo sa mi to už niekoľkokrát, ale to, že sa to stane v týchto dňoch som sotva mohol predpokladať. Určite nie som sám, ktorý si všimol, že v týchto dňoch je tomu rok, čo mnohí z nás spolu s DM prežili niekoľko úžasných nocí. Pre niekoho vrchol blaha, pre iného samozrejmá vec... každý sme iní.

Rivali, či súputníci ?

Rivali, či súputníci ?

Skôr ako čokoľvek napíšem, chcem odkázať čitateľom všetkých mojich doterajších a prípadne budúcich príspevkov pre depechemode.sk nech mi prepáčia, že v podstate sa staviam ku vašej obľúbenej kapele dosť kriticky. Možno je to práve tým, že hoci DM počúvam už hodne rokov, nikdy som bohužiaľ nepodľahol ich kultu a ani kultu inej kapely. Dá sa povedať, že som nestranný hudobný pozorovateľ, ktorý si zo všetkého zoberie kúsok a ten si dokonale užije. No, ale zdá sa, že príspevky podľa ohlasov, majú prijateľný "úspech", za čo vám patrí moja vďaka. Takže poďme na to.

Fakty z turné

Fakty z turné

Milióny fanúšikov sa po vydaní albumu chystá pozrieť si svojich idolov naživo. Väčšinou sa stáva, že si človek z celého koncertu zapamätá iba útržky a zaujímavé momenty. Na niektorých momentoch a hlavne chybičkách počas koncertov sa môžete teraz pobaviť aj vy... celý článok + download niektorých skladieb.

And I Thank You…

And I Thank You…

Napriek "uhorkovej sezóne", ktorá na neznáme obdobie zavládla v tábore DM sa depešácky svet stále teší neustálym novinkám v podobe doposiaľ nezverejnených nahrávok a videozáznamov, ktoré majú spoločného menovateľa "bootlegs". K audio bootlegom sa netreba vyjadrovať, je predsa v podstate jednoduché so sebou na koncert prepašovať "nahrávacie štúdio", dnešná technika ponúka neuveriteľné možnosti. Security si ani pri prehliadke nevšimne, že máte so sebou diktafón, minidisk a pod. miniatúrnych rozmerov. Iné je to už pri pašovaní kamery, čo i len digitálnej, predsa len, je ľahšie identifikovateľná.

Christian Eigner a Peter Gordeno odpovedajú

Christian Eigner a Peter Gordeno odpovedajú

Depeche Mode si vzali na výpomoc pre turné The Singles Tour 86>98 dvoch externých muzikantov, bubeníka Christiana Eignera a klávesistu Petera Gordena. Siahli sme do starších čísel časopisu HALO a tak si môžete prečítať rozhovor s nimi.

Stratená sila na vzostupe

Stratená sila na vzostupe

Myslím, že nemusím opätovne pripomínať mnohým známy to fakt, že nepatrím medzi tých pravých a oddaných DM fans, minimálne už len z toho dôvodu, že som schopný počúvať a byť nadšený skoro zo všetkého, čo sa dá "zaškatulkovať" do grupy Alternative. Zvláštnosťou ale je, že akonáhle počujem čosi od DM, nútim ma ich hudba premýšlať nad všetkými súvislosťami a udalosťami, ktoré kapelu sprevádzajú celou jej históriou.

Zaujímavosti o Depeche Mode III.

Zaujímavosti o Depeche Mode III.

Tretie pokračovanie zaujímavostí o DM sa tento krát zameralo hlavne na zvláštne vydania a málo známe fakty v diskografii skupiny.

Celebrity o Depeche Mode

Celebrity o Depeche Mode

Nielen bežní smrteľníci patria medzi fanúšikov DM, ale kopec ich nájdeme aj medzi celebritami, ktoré sa pohybujú v hudobnom biznise nejeden ten rôčik. Možno niektorí z Vás dodnes netušia, s koľkými takýmito osobnosťami sú Dave, Martin a Fletch už roky v osobnom kontakte. Ale načo veľa zbytočných slov, poďme na to, a prečítajte si, čo za posledné roky "slávni" povedali o Depeche Mode.

Just Can’t Get Enough (5. časť)

Just Can’t Get Enough (5. časť)

...Tri mesiace trvajúci pobyt v Madride sa ukázal byť katastrofou. Kapela spolu ledva komunikovala a takmer sa nestýkali. Gore sa utiahol a spíjal sa do nemoty. Gahan sa zavrel do svojej izby, kde maľoval, hral na gitaru a drogoval. Vzťahy medzi Fletchom a Wilderom skolabovali, čím sa zvýraznili chybné línie v pokrivenej demokracii Depeche Mode a kapela sa rozpadla takmer kompletne