Just Can’t Get Enough (8. časť)

Just Can’t Get Enough (8. časť)

Dievča, ktoré Dave stretol v hoteli, tam bolo tiež, no dealer sa obával zatknutia a nedovolil jej zavolať pohotovosť, dokiaľ sa nezbalil a neušiel. Kým došla záchranka, Dave zmodral a dostal srdcovú zástavu. Na ceste do nemocnice bol v okamihu, keď sa mu zastavilo srdce, bol napochytro ošetrený a-la Pulp Fiction.

The World We Live in… ­ 5. časť

The World We Live in… ­ 5. časť

Tak, a po pár týždňoch sme tu s naším seriálom opäť. Ani tentoraz sa nedáme zahanbiť. Našu zatiaľ nenaštrbenú skvelú povesť opäť "zachránil" Milda, ktorý ma na raritné záznamy kapely DM neuveriteľné šťastie a niekedy má človek pocit, že ho to všetko vyhľadáva samo. Tento krát sa nám podarilo zohnať skutočnú raritu, ktorá si zasluhuje všetko pozornosť. Ale začnime zľahka.

Dave Gahan: ‘Andy you know what it’s like’

Dave Gahan: ‘Andy you know what it’s like’

Kapela Erasure určite pre každého fanúšika Depeche Mode nie je žiadnym neznámym pojmom. Veď šéfom v tomto duu nie je nik iný ako zakladateľ DM, textár a skladateľ v jednej osobe, Vince Clarke. Kto mal to šťastie, mohol si kapelu vychutnať 21. júna 1997 za symbolických 380,- Sk v bratislavskom PKO. Mnohí z vás určite netušia, že Erasure sa v rovnakom období ako Depeche Mode ocitli v drogovom a alkoholovom pekle, z ktorého sa dostávali veľmi ťažko. Snáď najviac v tom bol namočený spevák Andy Bell, ktorý pri príležitosti vydania nového albumu cover verzií Other People's Songs poskytol rozsiahle interview internetovému hudobnému portálu TranZfusion. Z rozhovoru vyberáme:

Rozhovor s Davidom, 15.11.2002

Rozhovor s Davidom, 15.11.2002

15. novembra 2002 v relácii "All Things Rock Countdown" (MTV, U.S.A.) hostil Benji a Joel zo skupiny Good Charlotte, Davida Gahana. Nahrávka bola urobená v Electric Lady Studios (New York City), kde Dave v súčastnosti nahráva svoj sólový projekt. Prinášame vám prepis a preklad rozhovoru moderátorov s Davidom.

The 30th Strike - Remixes From The Heart

The 30th Strike - Remixes From The Heart

Pripravili sme pre vás download Mp3, tento krát The 30th Strike - Remixes From The Heart. Následujte časť Media, samozrejme prístupnú iba pre zaregistrovaných členov depechemode.sk.

Skrytá skladba na ‘The Videos 86>98+’

Skrytá skladba na ‘The Videos 86>98+’

Európske vydanie 2DVD "The Videos 86>98+" (regionálny kód 2 až 6) obsahuje skrytú sklabu, rovnako akou je Surrender na DVD "One Night in Paris". Pre tých, ktorí vlastníte DVD môžete vyskúšať overený postup.

Dobří holubi se vracejí

Dobří holubi se vracejí

Pozornému poslucháčovi, prípadne divákovi istotne neunikol pozoruhodný fakt. Buď hudobný svet postráda kvalitných textárov piesní alebo bezhranične túži po návrate do starých dobrých čias. Nakoľko je cesta späť nemožná, ostáva nám iba prvá možnosť.

The World We Live in… ­ 4. časť

The World We Live in… ­ 4. časť

Tak sme tu po nejakom to čase opäť s novou nádielkou live videozáznamov koho iného, ako vašej zbožňovanej kapely Depeche Mode. Dnes pre vás Milda nachystal skutočnú lahôdku, a pevne verím, že je medzi vami mnoho tých, ktorí tieto dve skutočné rarity uvidia po prvý krát v živote. Ale poďme na to.

The Devotional Night in Hamburg

The Devotional Night in Hamburg

Zhruba v časových intervaloch 8-9 rokov sme mali možnosť zhliadnuť živé vystúpenie kapely Depeche Mode zachytené profesionálnymi kamerami. V roku 1985 koncert z Hamburgu, v roku 1994 záznam z vystúpení počas Devotional tour a tohto roku koncert z Paríža. Tri nahrávky v rôznych etapách, rozpoloženiach, podmienkach a zložení kapely Depeche Mode. Preto sa zrejme naskytuje možnosť pozrieť sa na vývoj kapely, čo sa týka živých vystúpení, z hľadiska technického i ľudského.

Television Set

Television Set

Istotne sa medzi návštevníkmi depechemode.sk nájdu úplne noví fandovia Depeche Mode, ktorí sa rozhodli obohatiť svoj archív a nejaké tie skutočné lahôdky v podobe "live" nahrávok, či už audio alebo video. Prípadne sa nejakému ostrieľanému fanúšikovi podarilo ušetriť nejaké peniaze navyše, a rád by svoju čiernu dušu potešil nejakou tou raritkou. Preto sme sa s Mildom rozhodli pripraviť pre vás všetkých zoznam tých "najkvalitnejších" audio a video "live" bootlegov, po ktorých sa skutočne oplatí na "trhu" poobzerať.

Súťaž o 2DVD a VHS ‘The Videos 86>98+’

Súťaž o 2DVD a VHS ‘The Videos 86>98+’

Fanclub Depeche Mode Friends, EMI Czechoslovakia a depechemode.sk pre vás pripravili súťaž, v ktorej máte možnosť získať najnovší titul Depeche Mode - "The Videos 86>98+". Stačí správne zodpovedať do 30.01.2003 na 5 otázok týkajúcich sa tejto reedícii, ktorá ako prvý titul vychádza pod hlavičkou EMI Records.

Koľko má ‘Exciter’ skladieb ?

Koľko má ‘Exciter’ skladieb ?

K napísaniu týchto riadkov ma podnietilo pár dotazov, ktoré vyzerali nejako takto: "Na americkej verzii albumu Exciter je 14-ta bonusová pieseň Ponytail Girl. Počuli ste ju? Čo si o nej myslite? Mne sa moc páči, hlavne text. Neviete prečo nie je aj na európskych CD?". Posledným impulzom bol sms-kový dotaz, či náhodou tieto bonusové skladby z Exciteru nemám, pretože jej odosielateľ si ich púšťa v JukeBoxe v jednom podniku a veľmi sa mu páčia.

Party Martin 26.10.2002 (Recenzia)

Party Martin 26.10.2002 (Recenzia)

Sobota večer je väčšinou čas, kedy sa nepatrná časť ľudstva spamätáva zo stresovaného týždňa. Niekto si to užíva vo vani, iní dávajú prednosť spoločnosti. Takéto zázemie 26.10.2002 zabezpečoval podnik Alpia v Martine. Lenže! Vtedajšia sobota ponúkala niečo viac než je kaviarenský ruch. Konala sa tam totiž jedna z nespočetných akcií venovaná skupine Depeche Mode.

Premietanie ‘81>85’

Premietanie ‘81>85’

V utorok 19.11. Vás pozývame do Metro music café v Bratislave, kde sa uskutoční premietanie hudobnej projekcie: Depeche Mode ­ 81>85 a De/Vision ­ Fairylive!

Mode ala Gore

Mode ala Gore

Krátke, ale výstižné a nemenej zaujímavé interview s Martinom Gorem o jeho hudobných obľúbencoch a idoloch, rovnako ako sú pre nás samotný Depeche Mode.