The World We Live in… ­ 9. časť

The World We Live in… ­ 9. časť

Martin Gore. Človek plný prekvapení. Nikdy si nemôžete byť istý, či mu rozumiete, možno nikdy neukázal svoju pravú tvár. Svojimi neustálymi premenami výzoru, ktorými viac šokuje, ako zaujme, však okolo seba permanentne udržiava akúsi atmosféru čohosi nedostupného a nepoznaného. Úplnou náhodou sme sa pár týždňov dozadu rozhodli venovať túto časť jemu, a zdá sa, že vďaka práve prebiehajúcemu turné tohto "malého" velikána, budeme viac než aktuálni.

60 sekúnd s Martinom (04/2003)

60 sekúnd s Martinom (04/2003)

Martin Gore, génius stojaci za Depeche Mode. Spolu s Andym Fletcherom a Davidom Gahanom tvoria kapelu s hitmi ako "Just Can't Get Enough", "Blasphemous Rumours" a "Personal Jesus". Pred šiestimi rokmi skoro skončili, ale opäť sa chytili. V týchto dňoch vyšiel Goreho druhý sólový album, zbierka coververzií, Counterfeit².

Counterfeit² - Lepší svet Martina Goreho

Counterfeit² - Lepší svet Martina Goreho

Čas letí až príliš rýchlo a dnes je to už 14 rokov, čo sa Martin Gore pokúsil o svoju prvotinu v podobe šesť piesňovej EP platne Counterfeit, na ktorej vzdal hold svojim hudobným idolom z mladosti. Za 14 rokov plných búrlivých udalostí, ktoré sprevádzali nielen Martina, ale celú kapelu Depeche Mode, sa z neho stala hviezda svetového formátu, ktorá už dlhší čas "kope prvú ligu" svetovej hudobnej scény. Martin v krátkom časovom úseku po skončení "búrky" zvanej Exciter pripravil hudobnému svetu ďalšiu chuťovku v podobe pokračovania jeho prvej EP. Counterfeit² je na svete. Tak sa naň pozrime bližšie.

The World We Live in… ­ 8. časť

The World We Live in… ­ 8. časť

Tak sme sa s Mildom konečne aspoň nachvíľu prebrali zo zúrivého pracovného tempa a našli si chvíľu čas aj pre ďalšie pokračovanie seriálu, kde si obrazovo pripomíname zaujímavé momenty, ktoré sprevádzali Depeche Mode ich kariérou. Nebude tomu inak ani v tejto časti a opäť sa vrátime do histórie, tentoraz až na začiatok kariéry DM, priamo do garáže rodiny Clarkových.

TC Lemons na tributnom albume Depeche Mode

TC Lemons na tributnom albume Depeche Mode

TC Lemons je hodobná formácia, ktorej coververzia skladby "Dream On" sa objaví na tribútnom albume Depeche Mode "Some Great Celebration", ktorý by mal vyjsť v máji tohoto roku. My vám ponúkame okrem zoznámenia sa s kapelou aj ďalší ich cover DM na stiahnutie.

Kráľ rock&rollu je mŕtvy

Kráľ rock&rollu je mŕtvy

Tak sa fanúškovia Depeche Mode a špeciálne mozgu tejto kapely, Martina Lee Goreho, konečne dočkali ďalšieho počinu tohto nenápadného blondiaka, ktorý neustále udivuje hudobný svet. Prvotinou z druhého Martinovho sólového albumu coververzií jeho obľúbených songov, Counterfeit², je singel Stardust. Smutný príbeh rockovej hviezdy Stardust, ktorá príliš rýchlo vzplanie a veľmi rýchlo upadne na samé dno zabudnutia.

Stories of DM II. - Daveove tetovania

Stories of DM II. - Daveove tetovania

V druhej časti sa čosi dozviete o Davevových tetovaniach, pozrieme sa na jeho úplne prvé, odstraňovanie, ktorého mu vyslúžilo prezývku Pizza Man a samozrejme i na tie, ktoré sú spomienkou na divokú devotional dobu. To čo znamená záhadná šifra TCTTM-FG na jednom z nich sa dozviete tu...

Stories of DM I. - Enjoy the Silence

Stories of DM I. - Enjoy the Silence

Pri prečítaní jednej biografie Depeche Mode som objavil mnoho zaujímavých príhod zo života chlapcov z Basildonu. V tomto seriáli si ich budete môcť prečítať v upravenej, ale neskreslenej podobe. Prvá časť sa týka nahrávania ich zrejme najznámejšieho videa ku singlu Enjoy the Silence, ktoré nebolo ani zďaleka také bezproblémové, ako by sa vzhľadom na výsledok zdalo...

The World We Live in… ­ 7. časť

The World We Live in… ­ 7. časť

Sme skutočne radi, že exkluzívne video Enjoy the silence malo ten správny efekt, súdiac podľa počtu prečítaní článku a downloadov. S Mildom a tak isto so správcom sme však na rozpakoch, či sa tešiť z faktu, že depechemode.sk je populárny aj v poľských končinách, keďže odkaz na samotné video bol zverejnený na jednom z najpopulárnejších poľských depešáckych servrov. Ale to na túto chvíľu nie je podstatné. Začiatkom roka sa už už zdalo, že nápady pre náš seriál sú v koncoch, no ale nebol by to Milda, keby sa zasa k čomusi exkluzívnemu nedostal, takže je sa na čo tešiť, a sám so zvedavý na realizáciu jeho nových nápadov.

Interview Daniela Barassiho s Andrew Fletcherom - 2. časť

Interview Daniela Barassiho s Andrew Fletcherom - 2. časť

Druhá časť rozhovoru Andyho Fletchera a Daniela Barassiho odhalí aj možnosť trojkoncertu Client, Martin sólo a Dave sólo, prinesie kritiku fundovaného DJa Fletcha na "diskdžokejské" kvality Martina Gorea či poodhalí zákulisie súťaže o najlepší remix skladieb I Feel Loved a Dream On...

RSS & ATOM, alebo ako čítať web bez jeho návštevy

RSS & ATOM, alebo ako čítať web bez jeho návštevy

Hneď v úvode priznávam, že tento článok bude technický, avšak naznačuje ako si pravdepodobne v budúcnosti budete pozerať vaše obľúbené weby. Vec, s ktorou vás chcem oboznámiť sa v internetovej teminológii nazýva RSS (Really Simple Syndication) alebo aj RDF. Jedná sa o systém, ktorý umožňuje čítanie webov bez toho, aby ste ich navštivili, alebo rovnako umožní zobraziť najnovšie správy z depechemode.sk na vaších www stránkach. depechemode.sk tento systém podporuje a tu je návod ako ho využiť.

15 rokov po… a tiež som tam nebol

15 rokov po… a tiež som tam nebol

Písal sa síce 11. marec 1988, ale pre mňa to bol deň absolútne nezaujímavý. Vôbec som netušil, že do Prahy sa hrnú davy nejakých ľudí v čiernom, že Depeche Mode práve v ten večer koncertujú v hlavnom meste, hoci som túto kapelu už nejaký čas v tej dobe registroval a vo svojej skromnej audio zbierke mal albumy Black Celebration a Music for the Masses. V ten deň boli dôležitejšie úplne iné veci, napokon, rodičia by aj tak nepustili do Prahy 13-ročného sopliaka.

...kde zajtra znamená už včera

...kde zajtra znamená už včera

Určite si mnohí z vás ešte spomenú na časy, keď nám do hlavy vtĺkali hlúposti o Sovietskom zväze, kde, ako sa nakoniec ukázalo, že "už včera zožrali to, čo mali na zajtra". Ale časom toto večné heslo našlo svoje opodstatnenie vo virtuálnom svete. Internet neustále predbieha reálny čas.

Súťaž ‘Paper Monsters Tour’

Súťaž ‘Paper Monsters Tour’

FANclub Depeche Mode Friends pre vás pripravil možnosť získania vstupenky na nastávajúci koncert Dave Gahana v Prahe, 24.6.2003 v rámci "Paper Monsters Tour". Stačí ak správne zodpoviete a do 31.5.2003 odošlete odpovede na päť jednoduchých otázok, čím si zabezpečíte účasť v žrebovaní.

Paper Monsters

Paper Monsters

Daveov nový album ponesie názov "Paper Monsters" (Papierové monštrá). O pocitoch a náladách pri nahrávani tohoto albumu, podobne ako názvy niektorých skladieb sa dozviete v nasledujúcom článku, ktorý je z pera Barbary Charone z MBC Media a v plnej verzii si ho môžete prečítať na davegahan.com.