The Sound Of The Future - fiction

The Sound Of The Future - fiction

Piatok, 26/03/2004, KROQ, LA: "Dobré ráno, Los Angeles. Počúvate rádio Kroq a od mikrofónu Vás zdraví Richard Blade. Dnešné slnečné ráno začíname smutnou správou, ktorá za pár hodín oficiálne obletí svet. Dave Gahan, leader kapely Depeche Mode, nám včera v neskorých nočných hodinách potvrdil oficiálne ukončenie činnosti jeho domovskej kapely.

Dave Gahan ako ho nepoznáte I.

Dave Gahan ako ho nepoznáte I.

Narodený 9. 5. 1962 v Eppingu, grófstvo Essex. V detstve bol Dave silne vychovávaný ku kresťanskej viere pretože jeho matka bola aktivistkou v Armáde spásy. Keď mal 5 rokov, rodinu opustil otec a už nikdy nedal rodine o sebe vedieť. V puberte bol Dave riadny grázel - do 14-tich sa mu podarilo trikrát dostať pred súd pre mladistvých za vykrádanie aut, vandalizmus a graffiti.

Deň s veľkým D (DM v Prahe 1988)

Deň s veľkým D (DM v Prahe 1988)

Honosná myšlienka zorganizovať koncert Depeche Mode v Prahe roku 1988, bola od začiatku zahalená mnohými obavami. Najväčšie obavy boli z toho, či vôbec sa podarí predať dostatočné množstvo lístkov, aby boli pokryté honoráre skupiny. Tento problém však prerástol opačne, nakoľko agentúra nedokázala uspokojiť vysoký záujem.

Dave Gahan: Paper Monsters (Reflex)

Dave Gahan: Paper Monsters (Reflex)

Musí to byť divná situácia. Celý svet vie, že ste roky bojovali s drogami a skoro umreli. Preslávili ste sa ako spevák z kapely, v ktorej texty píše niekto iný. A teraz vydávate sólovú dosku plnú vašich veľmi osobných správ svetu. A vaša materská skupina sa volá Depeche Mode. Jeden z najznámejších pojmov v pop-music. Žiadna sranda, čo?

The World We Live In - 10. časť (posledná ?)

The World We Live In - 10. časť (posledná ?)

Každé jubilejné vydanie je sprevádzané niečim špeciálnym, niečím "navyše". Bohužiaľ, my takýmto tradíciám neholdujeme. Skôr by sme snáď na úvod chceli poďakovať všetkým, ktorý radi čítali a stále čítajú naše príspevky. A hlavne tým, ktorý seriál pomáhajú tvoriť. Veď kto dnes robí len tak niečo "zadarmo", len z čírej radosti. Ja som skutočne rád, že jedným z takých ľudí je aj Milda, ktorý aj tentoraz prišiel s novým nápadom.

Paper Monsters v Budapešti

Paper Monsters v Budapešti

Pražský koncert bol síce na týchto stránkach už zrecenzovaný, ale v príslušnom článku nepadla ani zmienka o koncerte, ktorý sa uskutočnil o deň skôr v Budapešti. Rozdiel síce len jedného dňa, ale tí čo tam boli, potvrdia, že aj to je dosť, aby vystúpenie zapôsobilo odlišne. Pozrime sa trochu bližšie na zopár zaujímavých okamihov, z tohto podľa názoru viacerých zúčastnených, lepšieho koncertu.

Gigantické problémy Mr. Gahana (recenzia pražského koncertu)

Gigantické problémy Mr. Gahana (recenzia pražského koncertu)

Na prvý pohľad bežný deň ­ 24. Jún 2003, no zasvätenci už dávno vedeli, že utorkový podvečer bude koncertom "zázračného" očakávania alebo sklamania. Holešovice sa znova začiernili a poniektorí nezainteresovaní by potvrdili, že okolie areálu pripomína schôdzku sekty.

Pódioví ťahúni Dave Gahana

Pódioví ťahúni Dave Gahana

"Paper Monsters Tour" Dave Gahana je v plnom prúde a mnohí z vás iste pátrali po informáciach, ktoré by vám viac priblížili štyroch hudobníkov, sprevádzajúcich frontmana Depeche Mode na koncertných pódiách. Hoci ich mená vám veľa nepovedia, vedzte, že Dave vsádza na istotu a obklopil sa skutočnými profesionálmi, ktorí v hudobnom svete skutočne čosi znamenajú.

Je veľmi nepravdepodobné, že by som s DM zostal ...

Je veľmi nepravdepodobné, že by som s DM zostal ...

8 rokov uplynulo od chvíle, kedy sa depešácky svet musel vyrovnať s najkrutejšou správou, ktorej do dnešných dní nechcú mnohí uveriť. Alan Charles Wilder dobrovoľne a definitívne, po dlhých a zrelých úvahách, opustil Depeche Mode. Popísali sa o tom tony papiera, táto skutočnosť je v neustálom pretrase v diskusných fórach.

Vyhraj stretnutie s Dave Gahanom v Prahe! - ukončená súťaž

Vyhraj stretnutie s Dave Gahanom v Prahe! - ukončená súťaž

Fanclub Depeche Mode Friends spolu s EMI a depechemode.sk ponúka možnosť získať vstup do zákulisia pražského koncertu Dave Gahana (24.6.2003) v rámci "Paper Monsters Tour". Zodpovedaním na otázku: V ktorom roku Depeche Mode vystúpili v Prahe po prvý krát naživo ?, sa zaradíte do žrebovania.

Everything Counts - party v Live! Clube

Everything Counts - party v Live! Clube

Sobota večer - bratislavský Liveclub v Auparku - tanečný parket nabitý takmer na prasknutie, pri baroch neustále rušno, stoly obsadené do posledného miesta - zdá sa, že party je v plnom prúde, majiteľ si šúcha brucho, lebo dojná krava sype peniažky. Bolo to naozaj také bezchybné?

Dave na Rock Am Ring

Dave na Rock Am Ring

Sobota 7.júna, festival Rock Am Ring, Nemecko, krátko po polnoci. Vďaka televízií WDR má celá Európa možnosť v priamom prenose sledovať vystúpenie Davida Gahana a jeho skupiny. Moderátor televízie avizuje menšie technické problémy na pódiu, preto sa zo záznamu púšťajú dve piesne z vystúpenia skupiny Apocalyptyca.

David Gahan: ‘Chcem v tom pokračovať...’

David Gahan: ‘Chcem v tom pokračovať...’

Reportér Ben Wener z los angelského The Orange Country Register magazínu sa stretol v North Hollywood štúdiu s Davidom Gahanom, ktorý dokončoval skúšky s kapelou a do 24 hodín mal byť v nemeckom Kolíne, kde v podstate začalo Davidove turné rozhovorom pre MTV. Keďže rozhovorov sme na našej stránke priniesli už niekoľko, vyberáme len to najzaujímavejšie.

Stories of DM III. - Prvé kroky Martina Goreho

Stories of DM III. - Prvé kroky Martina Goreho

Martinova utiahnutá a hanblivá povaha nie je žiadnou novinkou, a preto zrejme nikoho neprekvapí, že Martin nebol iný ani predtým, ako nastúpil do kapely. Tentokrát som oprášil zopár faktov z obdobia predtým, ako sa Martin dal dokopy s Vinceom Clarkom a Andym Fletcherom.

David Gahan: We feel him

David Gahan: We feel him

David Gahan poskytuje v týchto dňoch jedno interview za druhým. Väčšinou v nich odpovedá na tie isté otázky. Reportér hudobnej stanice VH1 sa však zameral aj na jednotlivé piesne Paper Monsters, takže divák dostal šancu sa čosi dozvedieť o piesňach priamo od ich autora. Ponúkame Vám preklad spomenutého rozhovoru.