‘Byla to težká písemka…’

...tak tieto legendárne Cvengove slová mi vŕtali hlavou celou cestou na koncert Client, keď sme sa necelú hodinu pre začiatkom akcie stratili kdesi na periférií Viedne, spolu s Dsd a Tomym. A čo bolo ďalej?

Ďakujem ti Bože za mobilnú sieť, ďakujem, že mi firma platí hovory a hlavne ďakujem priateľke Tabru, ktorá nás včas vyslobodila z pavučiny očakávanej nervozity a stresu. Chvalabohu, po bláznivej naháňačke po uliciach Viedne sme pár minút po ôsmej dorazili do klubu WUK a o chvíľu po postávaní v zafajčenom priestore (toto bol inak najväčší "hulifest", aký som zažil) sa otvorili priestory samotného klubu.

To sme sa ponáhlať nemuseli...
Ako prvá vystúpila miestna electro skupina Heirstyle. Nakoľko ich zvukár zrejme nie je odborník vo svojom remesle, tak možno aj to zaujímavé, čo v sebe mali, sa stratilo v neznáme. Plytké texty, odpozerané pózy, príliš surový zvuk inklinujúci k amatérizmu a bez zjavnej odozvy publika. Nevadí, domáce skupiny určite treba podporovať a bez poznania reakcií publika sa predsa hudba vyvíjať nemôže :)

Dokonalosť v jednoduchosti
Po 20 minútovej pauze, prestavaní pódia a personálnej výmene za mixážnym pultom, napochodovali na pódium v absolútnej skromnosti prvé hviezdy večera - Client. Bez dlhých slov odpálili svoju produkciu a okamžite bolo jasné, do akej kategórie tieto dievčatá patria. Dokonale čistý a vyvážený zvuk, bezchybná produkcia, skladby s omnoho lepším aranžmá ako na samotných albumoch. Je absolútne jasné, že dievčatá robia presne to, čo majú radi a čo ich baví. Hoci odohrali svoj typický set v dĺžke asi 40 minút, naplnili ho tým najlepším, čo doteraz vyprodukovali. A zožali aj patričný úspech publika, hoci ten najväčší sa im od začiatku dostával od ľudí združujúcich sa na týchto stránkach. Depmoder-a bolo asi počuť najviac:) K najsilnejším momentom vystúpenia patrili skladby "Radio", "Down ToThe Underground" a "Here And Now", zahratá v špeciálnej remixovej úprave (súdiac podľa playlistu, ktorý sme s Tomym ukoristili).

Playlist: Pills * In It For The Money * Radio * Down To The Underground * Rock&Roll Machine * Client * Come On * Here And Now (Remix) * One Day * Price Of Love

Vaša radosť je mojou láskou...
Asi takto okomentoval koncert Chris Corner, spevák I Am X. Keďže išlo o hlavné hviezdy večera, malá hala bola aj patrične plná priaznivcov tohto človiečika, ktorý sa preslávil vďaka skupine Sneaker Pimps, a ktorý je aj na Slovensku pečený ­ varený . Tí, ktorí videli koncert I Am X na tohtoročnej trenčianskej Pohode, a označili ho za šaškáreň s dosť dobrou produkciou, tak tentoraz by skôr otvárali ústa. Chris totiž vymenil vokalistku, jeho kolega James zmenil imidž a celkovo dodali sami sebe skutočne vážnejšiu polohu a do popredia sa tak dostala skutočná tvár projektu. Tak isto ako u Client, bol zvuk absolútne dokonalý, skupina maximálne sústredená na svoju úlohu na pódiu a hlavne, vďaka Jamesovi, si každú minútu publikum dokonale užívalo koncert. Nakoľko má tento projekt za sebou iba jediný, debutový album, odznela naživo jeho podstatná časť. A keďže "Kiss And Swallow", čo je názov albumu, nemá jediné slabé miesto, tak možno označiť aj koncert celkovo. Ĺudí do varu dostali také skladby ako "Sailor", "Your Joy Is My Low", "Skin Vision", ale aj pomalšie "Mercy" a samozrejme "Missile", ktorej refrén odspievala klubová hala zborovo.

Večer plný radosti
Po skončení večera sme sa pomaly odobrali z haly smerom k východu, keď ma niekto upozornil, že pri dverách stoja dievčatá z Client. Okamžite som vypálil ku nim, pozdravil, pochválil, urobili sme zopár spoločných záberov... skutočne veľmi milé dámy, ktoré spoznali Depmoder-a (keďže bol s nimi vo Viedni pred mesiacom), Dsd s ich manažérom vybavila koncert v Bratislave :) ... no, a kto chce vedieť, či som sa nepýtal náhodou na Depeche Mode... ale jasné, že spýtal, hoci som si pripadal dosť trápne... štandartná odpoveď: "Samozrejme, Depeche Mode nahrávajú nový album" ... po odchode sme sa s Tomym zhodli, že ide asi o štandartnú odpoveď na príkaz Fletcha.

V každom prípade, štvrtkový večer v klube WUK ukázal, že k dokonalému koncertu netreba mamutie produkcie, obnažené telo s tetovaním a piruetami, ani mávanie rukami do strán... stačí keď na pódium nastúpia ľudia, z ktorých cítiť čistú radosť z hudby, ktorú robia a s potešením ju prenesú na zopár ľudí, ktorí sa prišli na koncert pozrieť a zabaviť.

Názory Devotees (8)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa