Budúcnosť stále neistá

Aktuálny rozhovor s Martinom Gorem, ktorý uverejnil britský magazín MixMag. V štyroch výstižných odpovediach nájdete odpovede snáď na všetky vaše otázky, týkajúce sa budúcnosti Depeche Mode. Zatiaľ sa nič nedeje.

Prečo vydávate remixový album práve teraz?
Vlastníme obrovské dedičstvo remixov, z ktorých je čo vyberať. Daniel bol v pokušení vydať ešte raz singel Enjoy The Silence, takže sme preň natočili nové video, a či sa mi páči Timov mix? Myslím, že je veľmi tažké remixovať skladbu tak známu, ako je táto, ale mal nutkanie zmeniť akordy a tak to aj urobil! Vydarený je aj remix Ewana Pearsona, a páči sa mi, ako Air prerobili remix Home v štýle the Doors.

Čo všetko sa zmenilo od doby vydania albumu Violator (1990), ktorého sa predalo 7 miliónov kusov?
Teraz je všetko iné. V minulosti bol každý album akýmsi dobrodružstvom, pretože sme ho vždy nahrávali v inej európskej krajine. Dva alebo tri albumy sme síce nahrali v Berlíne, ale k tomu nás viedli určité záväzky. Ešte stále to nutkanie dobrodružstva pretrváva. Ale, ak by sme už nemali čo ponúknuť, mali by sme to pustiť k vode.

Začuli sme, že budete DJ-om.
To je len moje hobby. Nemyslím si, že by som to mohol robiť niekoľkokrát do týždňa, chcem aby to bolo čosi výnimočné. V týždni, keď som DJ-oval v Londýne, som si kúpil až 80 diskov, ale na nich som našiel len 10 skladieb, ktoré sa mi páčili. Pochybujem, že by sme niekedy videli dj-ovať Davida, ale... niekedy aj motyka vystrelí.

A čo budúcnosť Depeche Mode?
Rád by som nahral ďalší album, ale máme teraz na túto vec príliš veľa rozdielnych názorov. Dave chce mať na ňom nejaké vlastné skladby, je teda otázkou koľko ich bude a aby všetkých nevyviedli z miery. Videl som jeho sólový koncert a nebolo to až také zlé, ako som si myslel, že bude. Ĺudia si mysleli, že z toho budem trochu mimo, ale ja som nebol, takže teraz sme zasa každý vo svojej časti sveta, vedieme konferenčné hovory a spoločne čosi plánujeme. Ak niekedy nahráme album, ktorý u ostatných obstojí, budem šťastný.

Názory Devotees (24)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa