Andy Fletcher: ... nechcem o tom hovoriť

Andy poskytol rozhovor pre aktuálne vydanie nemeckého magazínu "MusicExpress". Samozrejme sa to vo väčšej miere točilo okolo Depeche Mode, no tentoraz bol Andy opatrnejší, a jeho odpoveď na otázku budúcnosti kapely vyznela viac než záhadne. Posúďte sami...

Kde sa u teba vzal nápad skúsiť to s DJ-ingom?
S týmto som začal, keď som mal 17, či 18. Ale keď sa rozpútal kolotoč s Depeche Mode, tak som s tým prestal. Minulý rok som odohral zopár setov pred a po vystúpeniach Client, kapely, ktorá podpísala zmluvu s mojim labelom "Toast Hawaii", a bola to celkom dobrá zábava. Je to len koníček.

Dave Gahan mal v minulom roku v niekoľkých rozhovoroch zopár divných poznámok ohľadne budúcnosti Depeche Mode...
Pes, ktorý šteká nehryzie. Dave berie rozhovory ako určitý druh terapie. V British magazíne o mne povedal zopár nepekných vecí. Na druhý deň mi zavolal, ospravedlnil sa a povedal, že to bol len žart. V histórii je len niekoľko príkladov, kedy sa spevák slávnej kapely úspešne presadil aj sólovo. Myslím, že Phil Collins je toho dobrým príkladom. Mick Jagger sa o to pokúšal, ale bez úspechu. Dave by síce mohol definitívne prejsť na sólovú dráhu s možným úspechom, ale je otázne, či by za to stálo risknúť budúcnosť DM. A Dave si je toho vedomí.

Takže ako to bude s Depeche Mode?
Mali by sme nahrať najmenej jeden alebo dva albumy. S ďalším albumom sa však bude musieť vyriešiť niekoľko problémov. Dave začal písať skladby, Martin je hlavný skladateľ. Táto skutočnosť so sebou určite prinesie nejaké problémy. Ale tie má každá skupina. Verte mi, že ak ľudia začnú so svojimi sólovými kariérami, narobia tým ešte viac problémov. To je jeden z dôvodov, prečo stále nie sme v štúdiu. Ale to nemá nič dočinenia s Davidom Gahanom alebo so vzťahmi medzi členmi skupiny. Je to niečo osobné, a ja nechcem o tom hovoriť. V štúdiu sa objavíme o mesiac, či dva.

Prečo si aj ty nenahral sólový album?
Pretože poznám svoje hranice. Som síce celkom dobrý hudobník, ale nie skladateľ. Keď dokončíme nový album Depeche Mode, možno vydám nejaký maxi-singel. Ale nie pod svojim menom. Ale aj tak, to je otázka budúcnosti.

zdroj: dm fórum

Názory Devotees (9)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa