Gore is a Dancer

Gore is a Dancer

Tak som si cez vikend konečne v kľude pozrel celý videozáznam z koncertu DM v Houstone zo 14.7.2001 a neubránil som sa tomu zvláštnemu pocitu podeliť sa so svetom o tu skvelú náladu, ktorú mi pri akomkoľvek zázname z Exciter Tour sposobí pohľad na toho malého hopsajúceho a nemotorného blondiaka, o ktorom sa tvrdí, že jeho autor, čiže otec je černoch.

Súhrnné podrobnosti o 2DVD ‘One night in Paris’

Súhrnné podrobnosti o 2DVD ‘One night in Paris’

Prinášame Vám najčerstvejšie informácie o tom, čo nájdete na nastávajúcom DVD, ktorého dátum vydania je 27. máj.

Goodnight Lovers party - Bratislava (recenzia)

Goodnight Lovers party - Bratislava (recenzia)

23.3.2002 sa konala depešácka akcia. Stačí? Tak dobre, budem podrobnejšia. Či to už myslíme akokoľvek, akcie určené pre prívržencov "svojho" kultu sú nevyspytateľné. Výnimkou nie sú ani blavácky depešáci, na ktorých sa tentoraz usmialo šťastie.

Rozhovor s Alanom s Hep Wilderovcami

Rozhovor s Alanom s Hep Wilderovcami

Prinášame Vám ineterview s Alanom Wilderom a jeho ženou Hep o budúcnosti Recoilu a o ich rodine. Na záver sa dozviete aj ich recept na "oficiálny" drink pre vašu párty, pre prípad, že by sa práve na tej Vašej objavili.

Kto je Dave Gahan na podiu ? I.

Kto je Dave Gahan na podiu ? I.

Kto je Dave Gahan na pódiu? Iste mnohí z Vás videli nejeden z nespočetných videozáznamov live vystúpení "božských" DM. A iste mi mnohí z Vás dajú za pravdu, že v 80-tych rokoch boli ich koncertné show ako "naprogramované".

Just Can’t Get Enough (3. časť)

Just Can’t Get Enough (3. časť)

..."Alison bola v našej triede a bola najlepšou bitkárkou v ročníku. Raz sme sa z nej vysmievali a ona povedala, "Fletch, ak sa ešte raz zasmeješ, nakopem ťa do gulí." Nikdy sa z nej nesmejte, pretože to vážne urobí."

DM opäť jedineční

DM opäť jedineční

Tak máme za sebou ďalšie každoročné udeľovanie výročných cien MTV, Grammy, NME a podobných, podľa mňa, hlúpostí. Určite väčšina z Vás zasa zbytočne túžobne očakávala, že sa Depeche Mode konečne dočkajú uznania u kritiky a pospolitého ľudstva tejto planéty.

Depeche Mode sú len ľudia…

Depeche Mode sú len ľudia…

Som členom jedného medzinárodného depešáckeho diskusného fóra, možno ako mnohí z Vás. A myslím, že práve odtiaľ začali prenikať, kedysi v januári informácie o možnom letnom turné DM. Preletelo to svetom rýchlosťou svetla, a deň po dni sa začali objavovať zaručené informácie "z prvej ruky" o chystanom turné, dokonca sa objavil aj predpokladaný rozpis jednotlivých koncertov.

Just Can’t Get Enough (2. časť)

Just Can’t Get Enough (2. časť)

... Dave však aj napriek tomu príležitostne spieval v kamarátovej kapele s novým trendom a názvom The French Look. Kapela sa delila o klávesistu Martina Gorea s inou kapelou - Composition of Sound, kde takisto hral a spieval Vince Clark a tiež Andy Fletcher, ktorý hral na basovku. Fletch si spomína, že zneli ako "nejaká riskantná liečba". Podobne ako u ich rovesníkov z U2, nepravdepodobne ich dokopy dalo náboženstvo.

Rock & Pop 1993 - Depeche Mode na Letné

Rock & Pop 1993 - Depeche Mode na Letné

Definitivní rozhodnutí o tom, že předkapelou Depeche Mode budou Toyen, způsobilo v řadách redakčních kolegů lehké pozdvižení.

Just Can’t Get Enough (1. časť)

Just Can’t Get Enough (1. časť)

Dave Gahan nemôže dýchať. A takmer nič nepočuje, čo je trochu zvláštne, pretože len pár metrov od neho je 30000 fanúšikov, ktorí na neho volajú, aby sa vrátil na pódium kvôli prídavkom. Jeho kolegovia z kapely naň mávajú, ale Dave ostáva s bolesťami v hrudi nepohnute stáť. Jeho zmysly sa vznášajú a nohy sa začínajú podlamovať. Je 8. októbra 1993 v New Orleans.

“One Night in Paris” v TV

“One Night in Paris” v TV

15. februára mali švédski fanúšikovia ako prví na svete možnosť zhliadnuť prvé skladby z pripravovaného DVD, natočeného v Paríži 9. októbra 2001. Pre tých, ktorí sa chcú nechať prekvapiť, nech ďalšie riadky nečítajú.

Palebná sila B-čiek

Palebná sila B-čiek

Hoci som prvé tóny Black Celebration počul v 1987 ako 12-ročný frkan, a odvtedy sa DM vlečú mojim životom až doteraz, nikdy som ich nepovažoval za najlepšiu grupu na svete.

Depeche Mode (party) v Košiciach 26.01.2002 - recenzia

Depeche Mode (party) v Košiciach 26.01.2002 - recenzia

Ťažko nájsť kapelu, ktorá by dokázala pri svojej relatívne dlhej kariére zostať tak nedotknutou k trendom, k móde a k štýlom ako Depeche Mode. Na prvý pohľad bežný deň - 26 január, pre depešákov, znamená "Black Celebration". Jánošíkom tradične a vyslúžene hýrila čierňava.

Rodina sa stala dôležitejšou než hudba

Rodina sa stala dôležitejšou než hudba

Dave Gahan: "Nezapieram, boli časy keď som pil ako dúha a zvyšky mojich dní som strávil v baroch. Prepil som si manželstvo, peniaze a tak trocha aj moje zdravie. Pravdepodobne, nevedel som sa vyrovnať s náhlou slávou a čo je horšie, nevedel som, čo s ňou začať. Nahováral som si, že chlast mi v podstate aj tak chutí. Teraz je to už u mňa minulosťou"