Štiepime sa na atómy…

Po menšom dohadovaní sa nám podarilo aj toho roku určiť dátum depechemode.sk chaty, ktorej prvý ročník sa tak isto, ako minulý premiérový, nultý, uskutočnil v rekreačnej oblasti Krpačovo v Nízkych Tatrách. Keďže kapacita chaty bola obmedzená, opäť bola chata neoficiálna. Toho roku sa nás zišlo viac ako minulý rok a tak sme si v prijateľnom počte 11 osôb plus jeden zástupca zvieracej ríše, Luckin psíček - šteniatko Lara, skvele užili víkend 25.7-27.7.2003.

"Štiepime sa na atómy" alebo O tom ako DMsite-áci dva dni a dve noci jedli, pili, hodovali...

Stretávacím bodom bola Podbrezová, kde sme sa mali všetci zísť medzi 11.00-12.00 hod. v piatok. Samozrejme, mohla som o tom, že sa tak aj stane, jedine snívať :) Jedinými načas príchodzími účastníkmi boli Gabo a Kikero (všetka Vám česť chlapci). Ostatní vytvorili posádky dvoch áut a meškali úctyhodnú hodinu a pol (!!) Keď sa nám konečne podarilo o 13.30 pozbierať, vyrazili sme na "menší" nákup do najbližších potravín. Na to, že v pláne boli len dve noci, sme košík celkom slušne zaplnili všetkým možným, od špekačiek, cez kurčatá, alkohol, nealko, až ku slaným snackom a koreninám na guláš... Ellite si ešte v predajni piva vyzdvihol 50 litrový sud piva (o peripetiách okolo suda sa radšej zmieňovať nebudem ;) ) a mohli sme vyraziť do hôr.

Toho roku sa vzhľadom na počet účastníkov zvýšil aj počet automobilov z jedného na tri. A tak ako sme v Podbrezovej slávnostne vyrazili s medzizastávkou na najlepšej zmrzline na šírom svete, v Lopeji. Cestou sme neslávne zastali v lesíku, kde sa práve drevorubači rozhodli píliť stromy a tým nám odrezať cestu na Krpáčovo. Chválabohu táto zastávka trvala len necelých 10 minút a mohli sme sa pohnúť ďalej. O štvrtej hodine popoludní sa nám konečne podarilo doraziť na chatu. Pri pohľade na množstvo potravín sa Ellite rozhodol naštartovať svoje grilovacie zariadenie a začať grilovať kuracie prsíčka a krídelká. Keďže sa všetkým vyhladovaným začali zbiehať slinky, nemala som žiadne šance dostať nikoho na prechádzku k jazeru alebo blízkeho okolia. A aby naozaj nik nezostal hladný, pre istotu sme si prikúrili aj v pahrebe a začali opekať špekáčky.

Bez pochýb, sud piva už bol dávno naštartovaný a tešil sa úspechu. Ani sme sa nenazdali a s dopečenými kuriatkami sa začalo zmrákať. To už bol ale každý fajn naštartovaný nielen pivkom a iným alkoholom, ale aj hučiacou hudbou z magnetofónu posilnenom Ellitovým zosilňovačom. Keďže sme sa spoliehali jeden na druhého, podarilo sa nám zhromaždiť ledva-ledva pár CD DM, zvyšok boli rozmanité žánre od Kraftwerku, Orbitalu, cez Placebo až po Kikrerovu raritku - starú dobrú Tublatanku. O pol ôsmej sme sa hromadne nahrnuli do chatky a vychutnali si v TV Priateľov a potom už začala nerušená zábava. Tomy sa o deviatej odobral autom po dvoch našich oneskorencov - Cvenga a jeho drahú polovičku Zuzku, chválabohu dostavili sa v poriadku a mohli sa hneď zapojiť do zábavy. Keďže sa mi len deň predtým podarilo zakúpiť digitálny foťák (ako nakoniec vysvitlo, lebo Cvengrúšik v tomto smere trošku zlyhal), zatiaľ som len skúšala a experimentovala, ako to funguje :) Unavení sme sa postupne začali odoberať do postieľok okolo tretej nad ránom.

Druhý deň ráno bol v réžii Ellita. Vo funkcii kuchára sa od rána zaoberal prípravou guľáša a tak za pomoci ostatných sme si na obed už mohli pochutnávať na "gurmánskej" pochúťke. Fakt výbornej, ehm, len sme všetci čakali, kedy nám z nej začnú šľahať plamene z úst :). Po výdatnom obede som sa rozhodla, že by sme si mohli dať menšiu prechádzku na Tále. Viem, že nie všetkým sa chcelo, ale podarilo sa im svoju nechuť skryť a tak sme sa všetci vydali na 2 kilometrový pochod.... pardón, ono neskôr vysvitlo, že 2 km v dsd mierke je vlastne v skutočnosti 7 km :), ale zvládli sme to všetci včetne Lary. Počasie nám prialo a keby nás napadlo zobrať si so sebou plavky, mohli sme sa okúpať na Táľovskom kúpalisku. Ale aspoň sme si ovlažili nohy a polehnili si na pripekajúcom slniečku. Palino a Ellite si fajne schrupli, až nám ich bolo ľúto budiť. Po príchode naspäť väčšina ľudstva zaľahla alebo len tak vychutnávala na dekách kľud a čerstvý horský vzduch a tak zlyhali všetky moje plány na návštevu futbalového stretnutia druhej ligy v Podbrezovej (škoda, Podbrezová vyhrala nad Ličartovcami 3:0), ako aj plán prechádzky ku Krpačovskému jazeru. (držky lenivé, len by to relaxovalo ;) ) A tak sme znovu spali....a kuchtili.... a jedli.... a pili....a spali....a jedli....a pili....

So zapadajúcim slniečkom sa všetci začali prebúdzať a atmosféra opäť naberala ten správny spád. Na Cvengov slogan "kto nepije s nami pije proti nám" sa hneď chytil Monghi a z chaty vyniesol všetko, čo tam ešte bolo (a bolo toho veru hodne) a jedinou vetou "Vážení, tak toto musíme do zajtra zlikvidovať" jasne naznačil, čo nás čaká a neminie. A veru mali sme z čoho vyberať. Stôl sa razom premenil na bar, kde sme mohli nájsť Napoleona, Soberano, Karpatské brandy, Čerešňovicu (obľúbený nápoj Katky), ale aj litre a litre červeného a bieleho vína.... a samozrejme nesmiem zabudnúť na sud piva, ktorý sa akýmsi záhadným spôsobom správal ako hrnček z rozprávky "Hrnečk var" :) A tak sme začali s likvidáciou.... (musím povedať, že i keď som tomu neverila, náš zámer sa nám až na pár fliaš vína podarilo zrealizovať a všetkým zároveň vyslovujem pochvalu, lebo sme všetci skončili ako "ľudia"...)

Počas procesu likvidácie dostali Mohghi s Cvengom diabolskú myšlienku spoločne sa odfotiť, na čom by nebolo nič zlé, avšak tieto dve držky sa rozhodli nič netušiacemu fotografovi (to ako mne) odhaliť do rúška noci svoje dva biele cesnaky (rozumejte - holé rite) a tak sa zábava ešte viac chytila. Ďalej sme mali na programe sochu slobody v podaní Gaba a nakoniec trio Monghi, Cvengo, Kikero, ktorí sa okrem póz rozhodli predviesť nám aj svoje spevácke umenie a tak sme už nepotrebovali ani magnetofón a vypočuli sme si v ich podaní celú škálu starších slovenských hitov. Magnetofón dostal ešte raz šancu, keď sme si vychutnali songy z muzikálu Rebelové a chytľavé melódie zapôsobili na všetkých. Táto noc taktiež končila niekedy po tretej, keď sme sa všetci mierne spoločensky unavení začali uberať do postieľok (aby som nezabudla, Lucka a Tomy tam zalomili už skôr, asi ich ten bar dostal skôr ako ostatných :))

Nedeľné ráno sa nieslo v znamení snahy podojedať, čo zostalo a mojich vraj strelených nápadov vyskúšať foťák na natočenie krátkeho video shotu. I keď všetci reptali, nakoniec sa mi ich podarilo zapojiť do akcie.... dokonca hneď do dvoch, keďže po nevydarenom pokuse spustiť samospúšť na spoločnú fotku sme sa rozhodli nakrútiť ďalšiu strelenú videosekvenciu, kde sa zasa realizovali držky Cvengo a Monghi :) Po obede kuchára Ellita sme voľky-nevoľky museli začať spratávať a pomýšľať na odchod. :( Bohužial, všetko sa raz skončí a tak sme sa museli rozlúčiť aj s našou dmSite chatou a ukončili sme to Gahanovským "See you next time". Držky, myslím, že sme zažili super víkend, ďakujem všetkým za príma atmosféru a dúfam, že to snáď zasa dáme čoskoro dokopy ;)

Sumarizácia:
účastníci DepecheMode.sk chaty 2003 (v abecednom poradí): cvengo, dsd, ellite, gabo, katka, kikero, lucka, monghi, palino, tomy, zuzka.

klady: super kooperácia, relax, dobrá muzika, dobré jedlo a pitie, naučila som sa rúbať drevo ;)
nedoriešené nedostatky, ktoré treba do budúceho roka zlepšiť: Lara sa musí naučiť používať na toaletu prírodu, nie vnútorný objekt chaty, presnosť (dochvíľnosť), znížiť mieru lenivosti na minimum.

Po nákupe v miestnej predajni, DepecheMode.sk chata 2003

Tudy cesta nevede..., DepecheMode.sk chata 2003

Prehliadka automobilového parku, DepecheMode.sk chata 2003

Ellite už kuchtí..., DepecheMode.sk chata 2003

Varí celá rodina..., DepecheMode.sk chata 2003

Netreba tam doliať vodu?, DepecheMode.sk chata 2003

Zverstvo, ked niekoho fotíte pri jedle, DepecheMode.sk chata 2003

Pohoda po výdatnom obede, DepecheMode.sk chata 2003

Cvengo, nevystrukuj stale tie svoje... , DepecheMode.sk chata 2003

Povinné pózovanie, DepecheMode.sk chata 2003

Názory Devotees (29)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa