...trošku som si rypol aj do Martina

Populárny americký internetový portál "MusicChoice.com" si nenechal ujsť možnosť urobiť rozhovor s Davidom Gahanom, ktorý sa uskutočnil na konci júla. Keďže rozhovorov s Davidom sme priniesli už naozaj dostatočné množstvo a samochvála časom začína skutočne páchnuť, vybrali sme len to najzaujímavejšie.

Dave: "Je skutočne veľmi ťažké utiecť od niečoho čo má skutočný úspech (DM) a zároveň neporovnávať samého seba s niekým, ako je Martin Gore, ktorý za tie roky napísal spústu fantastických piesní, a byť súčasťou čohosi nového, vniesť do piesní vlastnú identitu a povzniesť samého seba, čo sa mi dúfam podarilo. Robím to rád a musel som na sebe trocha viac zamakať, čo bola momentálne tá najsprávnejšia vec. Ako som povedal, je to výzva, ako nejaký nový začiatok. Neviem, kam to povedie. Viem, že určite bude Paper Monsters 2, pretože v tom hodlám pokračovať. Na budúci rok mám iba jeden veľký plán. Stráviť čas s mojou rodinou, ktorá ma potrebuje a ktorú zároveň tiež veľmi potrebujem. Budem v New Yorku, s kamošmi, s rodinou, písať, učiť sa hrať na piano, skúšať a učiť sa novým veciam. Viem toho stále málo, a to je určitý druh motivácie."

"...momentálne si neviem predstaviť prácu v štúdiu s Martinom a Fletchom tak, ako tomu bolo zvykom. Ak sa nájdu rozdielne názory a každý bude ochotný skúsiť čosi nové, a bude tomu otvorený, myslím, že by sa niečo dalo urobiť. Ale je pre mňa nemožné vracať sa spať. Je to vec vlastného postoja."

MC: "Pustil si Martinovi svoj album?"
Dave: "Jemu nie, ale poslal som mu ho, a viem, že ho počul."

MC: "Ako naňho zapôsobil?"
Dave: "Dopočul som sa, že to nebolo to, čo očakával. Neviem, čo očakával. Odhadoval by som, že čakal čosi tvrdšie alebo rockovejšie. Martin mal v tomto smere o mne vždy mylnú predstavu. Pre mňa boli rock&rollom vždy kapely ako Stones, Stooges, Clash ..."

MC: "O čom sú piesne "Bottle Living" a "I Need You"?"
Dave: "I Need You" je z časti o väčších životných potrebách, aké si v súčasnosti dokážem pripustiť. Je pre mňa dôležité poznávať život, poúčať sa z vlastných chýb a neskrývať sa pre nimi. A trošku som si ňou rypol aj do Martina, niektoré noci strávené s kapelou sa tomu trochu podobajú. "Bottle Living" je o mojom druhom ja, chlapíkovi žijúcom vo mne, čo sedí celú noc pri bare, pri jednom poháriku a celú noc trepe koniny úplne neznámemu človeku. Je to nepríjemná predstava, že taký som bol. Temná stránka vašej osoby, ktorá žije pre niečo bezvýznamné, pokúšajúca sa nájsť východisko na dne pohárika alebo sa vám podstrkuje veci ako sex, drogy, len aby ste ignorovali vnútorný hlas, ktorý vám hovorí, čo je správne a čo nie. Verte či nie, nie som žiaden anjel, ale mal som pre tieto veci slabosť a chcel som to prenášať aj na iných ludí. Robil som to hrozne dlho a teraz sa každý deň viac a viac snažím, aby som to už viac nerobil."

O ďalších, v podstate už známych veciach, sa dočítate v celom rozhovore publikovanom na stránkach MusicChoice.com.

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa