Depeche Mode v Martinových očiach - 1984

Z Martina postupne rastie sebavedomá osobnosť a z plachého chlapčeka sa stáva "živel", ktorý zbožnuje "parties" a vie si život pekne užiť. V rozhovore, z roku 1984, vám ozrejmí, ako k tomuto prerodu došlo.

"Som zrejme predurčený stať sa "šéfom" skupiny", vyhlasuje Martin Gore. "Mám posledné slovo počnúc výberom skladieb a vizuálnym aspektom končiac. No v kontraste s týmto, stále nie som rodeným vodcom". Nasledujúce riadky nám ozrejmia pozadie súčasnosti.

Martin, vždy si mal pocit, že raz budeš takto slávny?
Vôbec nie. V detstve som bol uzavretý a plachý. Vždy som mal buď zopár alebo žiadnych priateľov, a väčšinu času som strávil zavretý v izbe zahĺbený do rozprávok. Hrozne som ich prežíval, žil som akoby v inom svete. V škole som potom postrádal akúkoľvek dávku sebadôvery. Učitelia počuli môj hlas veľmi zriedka.

Takže si sa totálne zmenil.
Správne, ale nemyslím si, že to šlo z dňa na deň. Dosť mi k tomu dopomohla moja práca v banke. Keďže som bol veľmi mladý, moje kolegyne mi boli ako druhé mamy. Takže postupne sa to zlepšovalo a začal som si viac veriť.

Si fakt taký blázon do večierkov?
Zbožňujem večierky a podobné akcie. V mojom voľnom čase ma môžte stretnúť v londýnskych kluboch alebo v niektorej z basildonských krčiem.

Stále žiješ v Basildone?
Áno, stále žijem s matkou a mojími dvoma sestrami. Priateľka žije v Berlíne, ale zatiaľ nemám v úmysle sa presťahovať do Nemecka. Berlín je nádherné a kúzelné mesto, ale až príliš lipnem k Basildonu.

Je Andy stále tvojím najlepším priateľom?
Bez pochýb. Rád si robím zo všetkého srandu a Andy je často mojou obeťou. On je na to všetko zvyknutý, ja som živel a on je zasa tichý a mierumilovný typ. Ale na "výjazdoch" je mojim permanentným parťákom.

Tvoj šatník je pozoruhodný.
Áno, ale má v tom prsty aj moja zaneprázdnenosť. Oblečenie si navrhuje spolu s niektorými našimi pódiovými technikmi a dokonca organizujem aj spoločné fotografovanie. Nič pre mňa nie je dostatočne bláznivé. Nezdráham sa z času na čas si obliecť čosi z Christininej garderóby.

Aké je tvoje najobľúbenejšie jedlo?
Už dva roky som presvedčeným vegetariánom. Tak ako Alan, aj ja som sa rozhodol žiť zdravšie. Každý deň dokonca behám so svojím psom Benom.

Názory Devotees (4)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa