Chat s Antonom a Andym - 15/10/1997

Chat s Antonom a Andym - 15/10/1997

V jedno októbrové popoludnie si v New Yorku Andy Fletcher sadol za počítač v kancelárií spoločnosti SonicNet, ktorá s ním zorganizovala internetový chat a zároveň fanúšikom prichystali milé prekvapenie, keď sa v rovnakom čase na tento chat napojil zo Švédska aj Anton Corbijn. A obaja sa veľmi dobre bavili.

Try Walking in My Shoes

Try Walking in My Shoes

Vráťme sa v čase ešte raz späť k historickému koncertu Depeche Mode v Santiago De Chille, a pozrime sa naň očami fanúšika, ktorý po rokoch počúvania má šancu stretnúť svoje idoly naživo. A verte, že tak ako jemu, bude mráz prechádzať po chrbte aj vám. Poďte spolu s nami sprevádzať bandu Davida Gahana na ceste do ich hotela.

Exciter v spomienkach Marka Bella

Exciter v spomienkach Marka Bella

Už sú to 4 roky, čo svet spoznal zatiaľ posledný štúdiový počin Depeche Mode. Prečo si teda pred očakávaným novým albumom nepripomenúť nahrávanie kontroverzného albumu "Exciter" slovami jeho producenta Marka Bella.

KROQ Accoustic Christmas 1995

KROQ Accoustic Christmas 1995

Bleskový rozhovor medzi Richardom Bladeom a Davidom Gahanom v zákulisí tradičného koncertu "Almost Accoustic Christmas", ktorý prebehol v noci 8.decembra 1995. Bezstarostný David, ktorý ešte netušil, čo všetko má pred sebou...

IAMX naživo v Bratislave, 21/05/2005

IAMX naživo v Bratislave, 21/05/2005

Ste priaznivcom elektronickej hudby alebo sa proste len radi bavíte? Potom sú nasledujúce riadky určené presne pre Vás. Bratislavský Babylon Club totižto navštívi skupina, ktorá stojí za povšimnutie. Volá sa IAMX a jej vystúpenie na Slovensku nebude prvé.

Vtip je už len to, že som stále tu

Vtip je už len to, že som stále tu

V decembri 1994 poskytol David Gahan rozhovor prestížnemu magazínu Q. Hoci sa Dave fyzicky z letného turné zotavil, jeho životný štýl, myslenie a názory ešte stále plávali na vlnách bujarej zábavy, alkoholu a tvrdých drog. Posúďte sami.

I Don’t Wanna Lose Your Love

I Don’t Wanna Lose Your Love

20. mája 1994 dorazilo fanúšikmi zbožňované, a neskôr zatracované, americké letné turné Depeche Mode na známy amfiteáter Irwine Meadows v kalifornskom Laguna Hills. A ako to býva na amerických koncertoch DM vcelku bežné, ani na tomto nechýbali šikovne umiestnené kamery hudobnej stanice MTV.

Modern Rock Live - 10/05/1994

Modern Rock Live - 10/05/1994

"Naživo z New Yorku a Los Angeles, toto je stanica Modern Rock Live. Jediná národná šou alternatívnej scény, kde môžete volať naživo a tým máte šancu porozprávať sa s veľkými hviezdami moderného rocku." - takto sa začal pred jedenástimi rokmi telefonický večer s Davidom, ktorého prepis si teraz môžete prečítať aj vy.

Pro shot Santiago 94!!! Darček od nás.

Pro shot Santiago 94!!! Darček od nás.

Najrockovejšie, najdivokejšie a najničivejšie Exotic - Summer turné ostane pre mnohých fanúšikov navždy tak mysteriózne ako bájna Altantída. Je síce všeobecne známe, že kamery MTV boli prítomné na niektorých vystúpeniach a dá sa predpokladať, že videoprojekcie premietané po bokoch pódia, ležia zaprášené niekde v MUTE, ale oficiálna nahrávka neexistuje. Tento fakt vyznieva o to trpkejšie, že okrem vystúpení v juhoafrickom Johannesburghu alebo americkom Biloxi, sú dostupné amatérske nahrávky viac trápením ako potešením. Preto Vám depechemode.sk prináša exkluzívnu profesionálnu nahrávku z koncertu v chilskom Santiagu.

The Singles 81-85 očami Depeche Mode

The Singles 81-85 očami Depeche Mode

Onedlho uplynie 20 rokov odo dňa, kedy sa na trhu objavila prvá singlová kompilácia Depeche Mode. Bolo by zaujímavé vedieť, aký názor by na ňu mali chalani dnes. V každom prípade, pred 20 rokmi na ňu boli vcelku hrdí. Viac však vo vydarenom rozhovore pre magazín No.1.

Anton Corbijn: U2 & I

Anton Corbijn: U2 & I

V týchto dňoch vychádza na knižnom trhu publikácia fotografií Anton Corbijna, venovaná jeho spolupráci so skupinou U2. Pri tejto príležitosti poskytol Anton v posledné marcové dni krátke interview denníku The Guardian, v ktorom, ako je zvykom, neobišiel ani Depeche Mode.

Stripped: Depeche Mode

Stripped: Depeche Mode

Vlna záujmu o knihu Jonathana Millera už dávno utíchla, ale popravde, koľkí z vás ste sa k tej knihe dostali a prečítali ju od začiatku až do konca? Ak sa vám to podarilo, určite ste plesali šťastím a údivom, ak ste tak ešte neurobili, tak máte čo doháňať. Prečo? Jednoducho preto, že...

Tvoja jama je hlboká len toľko, koľko sám chceš

Tvoja jama je hlboká len toľko, koľko sám chceš

V nadväznosti na ukončený seriál "Q: The Story Of... Depeche Mode" mi nedá nevrátiť sa do obdobia Gahanovho vytriezvenia z heroínového ošiaľu a jeho nutkania vypúšťať do sveta premúdrelé rady a skúsenosti človeka, ktorý prešiel osobným peklom. Nasledujúci rozhovor poskytol David pre MTV v roku 1997.

Q: The story of… Depeche Mode - 7.časť

Q: The story of… Depeche Mode - 7.časť

Po rozruchu, ktorý spôsobil album Ultra, prekročili všetci v zdraví 40-tku. Gore sa z Hertfordshirdu presťahoval do Santa Barbary v Kalifornií. Gahan sa pre zmenu z Los Angeles presťahoval do New Yorku a oženil sa so svojou novou láskou Jennifer. Fletch predal svoju londýnsku reštauráciu, založil vlastný nahrávací label (Toast Hawaii), stal sa manažérom dievčenského dua The Client a popritom sa zmenil na medzinárodného DJ-a - niečo v štýle Fatboy Slima, ale v okuliaroch a s menšími skúsenosťami.

Q: The story of… Depeche Mode - 6.časť

Q: The story of… Depeche Mode - 6.časť

V marci 1992 prileteli Depeche Mode v plnej zostave do Madridu za účelom nahrávania albumu "Songs Of Faith And Devotion". Bolo to po prvýkrát po niekoľkých mesiacoch, čo ostatní videli Gahana, a ten si veľmi dobre pamätá, ako zostali všetci stáť v nemom úžase...