Alan o albumoch Depeche Mode - 7.časť

Alan o albumoch Depeche Mode - 7.časť

"Songs Of Faith And Devotion", názov, ktorý dokáže fanúšikov postaviť do pozoru, názov, ktorý je v histórií moderného rocku zapísaný hrubými písmenami. Absolútny vrchol Depeche Mode, a zároveň ich skaza. Poďme si s Alanom zaspomínať na nahrávanie tohto grandiózneho diela.

Client & A. Fletcher @ Sziget EventsHall, 20.11.2004

Client & A. Fletcher @ Sziget EventsHall, 20.11.2004

Len veľmi ťažko sa mi hľadajú slová, ktorými by som čo najvýstižnejšie opísal to, čo opäť predviedli dievčatá z CLIENT a ich "mentor" a "the one and only" - DJ Andy Fletcher alias Mr. Fletch. A nielen čo predviedli oni, ale čo sa pritom odohrávalo v mojom 28-ročnom, hudobným fetišizmom so zjavne degeneratívnym účinkom postihnutom tele, sa pokúsim opísať v krátkej reportáži.

Talk Time: Daniel Miller

Talk Time: Daniel Miller

Na "potulkách" internetom som natrafil na minuloročný rozhovor s Danielom Millerom, v ktorom sa predstavuje ako hypermoderný človek, zvládajúci a hlavne využívajúci všetky moderné technológie online komunikácie. Raz darmo, človek, ktorý bol vždy o krok vpred pred inými hudobníkmi, nesmie zaostávať ani na komunikačnej úrovni.

Kto do pekla je Ben?

Kto do pekla je Ben?

Táto otázka istotne odznela v mnohých hlavách po tom, čo sa na dm.sk objavili prvé úžasné správy o tom, že Depeche Mode predsa len nastúpia, po štyroch dlhých rokoch, do štúdia. Na producentskú stoličku si tentoraz sadne "akýsi" Ben Hiller. Kto je to?

Zopár faktov od Client A, B a F… (+DM news)

Zopár faktov od Client A, B a F… (+DM news)

Nebudem to tu príliš rozpisovať, však to už v majstrovskej podobe urobil Monghi a poviem teda zopár vecí, čo by Vás mohli zaujímať. Na pondelňajšej elektronickej noci v kolínskom klube Gebäude 9 sa predstavili tri kapely: Client, Das Pop a I am X.

MTV Rockumentary 1993

MTV Rockumentary 1993

Prinášame vám prepis a preklad rozhovoru s Depeche Mode z relácie MTV Rockumentary 1993, ktorý vás opäť vráti k najfascinujúcejšej etape histórie Depeche Mode.

‘Byla to težká písemka…’

‘Byla to težká písemka…’

...tak tieto legendárne Cvengove slová mi vŕtali hlavou celou cestou na koncert Client, keď sme sa necelú hodinu pre začiatkom akcie stratili kdesi na periférií Viedne, spolu s Dsd a Tomym. A čo bolo ďalej?

Alan o albumoch Depeche Mode - 6.časť

Alan o albumoch Depeche Mode - 6.časť

Na začiatku roku 1990 vydávajú Depeche Mode svoje revolučné dielo "Violator", ktoré im definitívne položilo k nohám celý hudobný svet. Depeche Mode sa tak navždy stali synonymom progresivity a inovácie elektronickej hudby, čo malo v nemalej miere vplyv aj na komerčný úspech albumu.

Budúcnosť stále neistá

Budúcnosť stále neistá

Aktuálny rozhovor s Martinom Gorem, ktorý uverejnil britský magazín MixMag. V štyroch výstižných odpovediach nájdete odpovede snáď na všetky vaše otázky, týkajúce sa budúcnosti Depeche Mode. Zatiaľ sa nič nedeje.

Martin Gore: ‘Čo je vlastne remix?’

Martin Gore: ‘Čo je vlastne remix?’

Online vydanie britského denníku Guardian, prinieslo článok o histórií a súčastnosti remixu, napísaný na pozadí blížiaceho sa vydania kompilácie remixov Depeche Mode, "Remixes 81-04". Hoci sa článok dotýka DJ-ov, ktorí remixovali DM, ako aj krátkych vyjadrení Martina Goreho, odporúčam jeho čítanie len skutočným záujemcom o DJ-skú scénu.

Hudba pre masy

Hudba pre masy

Krátko pred vydaním albumu "Exciter", zverejnil portál AskMen.com rozhovor s Depeche Mode. Keďže na stránkach portálu nie je uvedené, kto z DM sa rozhovoru zúčastnil, zostáva len domnienka, že to bol Martin s Andym, bez Davida.

Devotional DVD - recenzia

Devotional DVD - recenzia

Po vydaní DVD Devotional zostalo akosi absolútne ticho. Žiadne recenzie, hodnotenia... možno načo aj, veď originál vyšiel pred jedenástimi rokmi. Ale predsa len sa nedávno čosi objavilo. Magazín Release tradične nesklamal a zverejnil krátku recenziu tohoto skvostu Depeche Mode.

Remixy, ktoré určite niekoho oslovia

Remixy, ktoré určite niekoho oslovia

V dnešnom svete internetu a pirátstva nie je žiaden problém, tak ako u každej novej nahrávky, dostať sa v predstihu k novým veciam. Inak nedopadla ani zbrusu nová kompilácia Depeche Mode - Remixes 81-04. Nájde si svoju cieľovú skupinu?

Päť otázok pre Martina Goreho

Päť otázok pre Martina Goreho

"Piesne o priateľstve majú u mňa vždy vyššiu prioritu. Je to niečo, čo sa okolo mňa neustále deje." Takto sa vyjadril Martin v úvode krátkeho rozhovoru, ktorý poskytol médiám v septembri 1998. Skupina vtedy vyrazila na polročné potulky po európskom a americkom kontinente.

Alan o albumoch Depeche Mode - 5.časť

Alan o albumoch Depeche Mode - 5.časť

Vydaním albumu "Music For The Masses" sa z Depeche Mode stávajú skutočné "rockové" hviezdy svetového formátu a zároveň sa im naplno otvárajú dvere územia Spojených štátov. Európa šalie, "Never Let Me Down Again" si vychutnáva aj socialistické Československo. A čo Alanove spomienky?