Poslední z futuristov - RM, 25/05/1985

Poslední z futuristov - RM, 25/05/1985

V pomarančovej krajine, v Kalifornií, žije 15 000 futuristov. Samozrejme, že nie veľa ľudí ich pozná, no Depeche Mode ich objavili celkom sami. Určite sa na futuristov pamätáte, konkurovali si s volánikovými novoromantikmi, nosili bláznivé účesy, syntezátori ovládali jedným prstom, dokonca mali totálne uletený tanečný štýl.

An Angel’s Touch (Live in Prague 2006) Download

An Angel’s Touch (Live in Prague 2006) Download

Vďaka saDaM-ovmu videozáznamu pražského koncertu 23.1.2006, vám prinášame na stiahnutie jeho audio podobu. Každý týždeň uverejníme 5 skladieb, počínajúc pondelkom. Prvú päticu skladieb pre nasledujúci týždeň však uverejňujeme už dnes v sekcii Media. Enjoy!

Ohlasy na pražský koncert Depeche Mode

Ohlasy na pražský koncert Depeche Mode

Internet sa začína zapĺňať prvými recenziami v poradí piateho pražského koncertu Depeche Mode, ktorý sa tentokrát konal v novej Sazka Aréne. Prinášame teda niekoľko recenzií, ktoré sú do tejto chvíle dostupné. Článok sa bude pravdepodobne často aktualizovať.

Depeche Mode rozvášnili české fanoušky

Depeche Mode rozvášnili české fanoušky

V zaplněné pražské Sazka Areně to vřelo. Fanoušci Depeche Mode s legendární kapelou odzpívali hity z 80. let i z nového alba Playing the Angel. Od sedmi hodin večer se tribuny a plocha pod scénou, jejíž základ tvořil obrázek bílého anděla na černém pozadí, začaly zaplňovat.

Firefox: DepecheMode.sk Browser

Firefox: DepecheMode.sk Browser

Všetci, ktorí radi "surfujú" a nie je im jedno ako rýchlo, bezpečne a predovšetkým pohodlne, je určený nasledujúci článok a hlavne kúsok softvéru venovaný vašemu internetovému prehliadaču. Štatisticky vzaté, poteším teda zhruba štvrtinu návštevníkov depechemode.sk, ktorí sa na tento web dívajú prostredníctvom prehliadača Mozilla Firefox. Nebudem sa teda rozpisovať o výhodách používania rôznych prehliadačov, ale o rozšírení vašeho Firefoxu. Poďme teda na to...

Nešlo o pästný súboj - RM, 10/03/1984

Nešlo o pästný súboj - RM, 10/03/1984

Reportér britského magazínu Record Mirror vyspovedal trojicu z Depeche Mode (Martina, Andyho a Alana) krátko po tom, čo hitparády začal so svojou razantnou silou valcovať nový singel z pripravovaného albumu "Some Great Reward", "People Are People". Chalani si pospomínali nielen na jeho nahrávanie, ale snažili sa vysvetliť svoje ďalšie smerovanie na hudobnej scéne.

Vzorec dlhovekosti

Vzorec dlhovekosti

Depeche Mode štartujú svoje Anjelské turné konečne aj v Európe. Asi niet fanúšika, ktorý by nepoznal históriu tejto skupiny, ale predsa len, pripomeňme si v stručnosti kto sú Depeche Mode, a hlavne sa zamerajme na ich významné medzníky v štvrťstoročnej kariére.

Chicago, 29/11/2005 - Download

Chicago, 29/11/2005 - Download

Rátate dni, kedy sa vaše očakávania naplnia, zoči voči sa postavíte do publika pred Depeche Mode a užijete si s nimi nejeden nádherný večer? Je to tak, v piatok 13.januára začne skupina dobíjať Európu a my sme sa rozhodli vás ešte viac vyhecovať.

Gahan: Sme priatelia a zároveň nie sme

Gahan: Sme priatelia a zároveň nie sme

Januárové číslo magazínu Q prinieslo štvorstranový článok venovaný Depeche Mode. Reportéri sa pripojili ku skupine tesne pred koncertom v Chicagu (29/11/2005) a venovali sa ako dôležitým medzníkom skupiny, tak aj atmosfére pred koncertom a samozrejme aj po jeho skončení.

Nový život - No.1, 13/08/1983

Nový život - No.1, 13/08/1983

Nie sú až také mladé neviniatka, akými sa zdajú byť. Stále síce produkujú sladučký pop, no teraz sú ich skladby o odpornom hudobnom biznise. Paul Burche sa stretol s chalanmi z Basildonu a absolvovali spolu krátku lekciu o význame života.

A sme o ďalší rok ‘starší’...

A sme o ďalší rok ‘starší’...

Skutočne neviem, ako mám začať. Predsalen to bol rok plný udalostí, a keď si na chvíľu sadnem a skúšam si zaspomínať na všetko, čo som za ten rok prežil, tak mám z toho pekný zmätok. No keď sa sústredím len na dianie, ktoré mapovali tieto stránky, veci sú zrazu jasnejšie.

Zvuky predmestia - NME, 20/03/1982

Zvuky predmestia - NME, 20/03/1982

Depeche Mode majú za sebou úspešný štart v britských rebríčkoch, debutový album, úspešné európske turné, nečakaný odchod Vincenta Clarka, následný singel "See You", príchod Alana Wildera a čaká ich nahrávanie albumu "A Broken Frame". So svojimi zážitkami sa podelili s novinármi z NME.

Basildon a la Mode - NME, 21/03/1981

Basildon a la Mode - NME, 21/03/1981

Depeche Mode si užívajú zaslúžený vianočný oddych a my sa môžeme opäť venovať ich histórií. Zabudnime teda na chvíľu na album "Playing The Angel" a vráťme sa do roku 1981, kedy na jar uzrel svetlo sveta prvý singel skupiny, "Dreaming Of Me". Viac už v reportáži prestížneho magazínu NME.

PixelPup-y na turné s Depeche Mode

PixelPup-y na turné s Depeche Mode

Jesenná časť svetového turné Depeche Mode je ukončená a konvoj sa postupne presúva na Európsky kontinent. Určite sa všetci tešíte aj na tradičnú pompéznu vizuálnu stránku koncertov skupiny. Zaujíma vás, kto ju má na svedomí a vďaka čomu je opäť tak úžasná?

Depeche Mode na koncerte rádia KROQ

Depeche Mode na koncerte rádia KROQ

V zákulisí koncertu rádia KROQ FM - Almost Acoustic, v nedeľu 11.decembra, diskutoval spevák Depeche Mode, Dave Gahan, o plánoch skupiny na budúci rok a popritom len tak pripomenul, že sa ako jedny z headlinerov objavia aj na kalifornskom festivale Coachella.