‘Masoví’ Depeche Mode

‘Masoví’ Depeche Mode

Pre vášnivých DM fanúšikov z LA, ktorí majú v pláne vyraziť na Coachella Music and Arts Festival práve kvôli sobotnému koncertu ich obľúbenej skupiny, má Martin Gore jednu radu: "Tentoraz", zachechce sa, "by bolo asi fakt dobré nechať svoje obľúbené čierne oblečenie doma."

Ježiš - Vox, 10/1994

Ježiš - Vox, 10/1994

Niekoľko mesiacov po definitívnom ukončení masívneho svetového turné na podporu albumu "Songs Of Faith And Devotion", sa na stránkach magazínu Vox objavil report z letného koncertu Depeche Mode v Detroite, ktorého autorom je známy publicista a autor biografie skupiny, Steve Malins. Dokonale zachytil atmosféru skupiny, ktorá sa blíži ku svojmu "koncu".

Zbožní Depeche Mode

Zbožní Depeche Mode

Vráťme sa raz a opäť k legendárnemu albumu Depeche Mode, "Songs Of Faith And Devotion" a pripomeňme si, ako svoj život, skupinu, turné, vnímali chalani krátko pred jeho vydaním, kedy plný čerstvých síl, entuziazmu a spokojnosti, poskytli rozsiahli rozhovor Martinovu Townsendovi z magazínu Vox.

Summer tour 1994 - z denníka Daryla Bamonte

Summer tour 1994 - z denníka Daryla Bamonte

V poslednej časti venovanej monsteróznemu turné k albumu "Songs Of Faith And Devotion" sa opäť v spomienkach Daryla Bamonta vrátime na americký kontinent, kde zažijeme s Depeche Mode opäť niekoľko šialeností, ale aj stretnutie s frontmanom The Cure, Robertom Smithom a Darylovým bratom Perrym.

Depeche Mode vo Wembley 02-03.04.2006

Depeche Mode vo Wembley 02-03.04.2006

Záverečné koncerty druhej časti turné Touring The Angel "venovali" Depeche Mode rodnej Británií, z nich posledné dva odohrali v novej londýnskej Wembley Aréne. Kto čakal nejaké to prekvapenie, ten sa nedočkal, kto sa prišiel zabaviť, ten si radosti užil skutočne do sýtosti.

Exotic tour 1994 - z denníka Daryla Bamonte

Exotic tour 1994 - z denníka Daryla Bamonte

Depeche Mode odpálili rok 1994 takmer mesačným pobytom v Južnej Afrike, odkiaľ sa neskôr presunuli cez Ďaleký Východ do Južnej Ameriky. Poďme si teda pripomenúť Alanove zdravotné problémy, tradičné Martinove vyčíňanie podporené alkoholom, ako aj Fletchovo opustenie koncertného turné.

SIN MACHINE - NME 17/02/1990

SIN MACHINE - NME 17/02/1990

Z Basildonu cez jarmo Vince Clarka k albumu "Violator", Depeche Mode sú známi ako jeden z britských najvýraznejších a natrvácnejších popových fenoménov. Stuart Maconie sa porozprával s Martinom "Kafkom" Gorem a Alanom "nováčikom" Wilderom o kariére, nedocenenosti a o tom, ako dobré je byť "temný".

Devotional Tour 1993 - z denníka Daryla Bamonte II.

Devotional Tour 1993 - z denníka Daryla Bamonte II.

V druhej časti spomienok Daryla Bamonta na turné "Devotional" sa tentoraz s Depeche Mode vyberieme do Kanady, Spojených štátov, Mexika, Írska a UK. Divoké flámovanie naberá na obrátkach, nechýbajú konflikty s políciou, ako aj miestnymi vo večerných kluboch. Bujarý život skupiny zapĺňa titulné stránky bulvárnych plátkov.

Devotional Tour 1993 - z denníka Daryla Bamonte I.

Devotional Tour 1993 - z denníka Daryla Bamonte I.

V štyroch častiach novej série sa opäť obzrieme za najčastejšie komentovaným turné Depeche Mode k ich legendárnemu albumu "Songs Of Faith And Devotion". Tentoraz však trochu netradične, formou zápiskov z denníka Daryla Bamonta, do roku roku 1996 stáleho pracovníka skupiny, ktorý neskôr zakotvil v The Cure a dnes robí manažéra skupine Scarling.

Gareth Jones exkluzívne

Gareth Jones exkluzívne

17.marca uplynulo 20 rokov od vydania jedného z najlepších a najzlomovejších albumov v histórií Depeche Mode, "Black Celebration". Autorom servera Empty World 3 sa podaril husársky kúsok a zlákali na rozhovor jedného z producentov tohto diela, Garetha Jonesa. Vráťme sa teda v čase späť a užime si opäť atmosféru magických 1980-tych rokov.

Z denníka The Bravery - 5+6. časť

Z denníka The Bravery - 5+6. časť

Európske turné Depeche Mode sa blíži ku svojmu úspešnému koncu a cesty po Starom kontinente s nimi ešte stále brázdia new yorkskí The Bravery. Tentoraz púť začneme v Turecku, presunieme sa do Londýna, následne do Paríža, Škandinávie a s Anthonym si na chvíľu odskočíme aj na Island.

Po turné bude nasledovať dlhá pauza

Po turné bude nasledovať dlhá pauza

25.februára 2006 sa Depeche Mode na svojej púti naprieč Európou zastavili aj v dánskej metropole, v Kodani. Toho využili moderátori miestnej rozhlasovej stanice P3 a pár hodín pred koncertom si dohodli krátke stretnutie s Martinom Gorem. Rozoberali sa štandardné témy, no nezabudlo sa ani na pohľad do budúcnosti.

Modus Operandum, The Face 02/1989

Modus Operandum, The Face 02/1989

Začiatkom roka 1989 sa Depeche Mode v kompletnej zostave vybrali do New Yorku na prezentáciu zostrihanej, finálnej verzie filmu "101". Po jednej nočnej akcii v miestnych kluboch boli prehovorení na návštevu Detroitu, kde sa k nim pripojil reportér magazínu The Face a stala sa z toho historická udalosť.

Suffer Well / Better Days

Suffer Well / Better Days

David Gahan už niekoľkokrát vyhlásil, že Depeche Mode sa nedajú zaradiť, myslel tým kategorizáciu na hudobnej scéne, nikam. Má pravdu. Niekto ich má za synthypoperov, niekto za rockerov, ja ich mám za skvelých taktikov a rokmi sú v tomto smere lepší a lepší. Dôkazom je aj tretí singel "Suffer Well" z albumu "Playing The Angel".

Depeche Mode zostávajú s ‘Anjelom’ na cestách

Depeche Mode zostávajú s ‘Anjelom’ na cestách

Severná Amerika sa s nadšením chystá na opätovný návrat Depeche Mode. Posledné dni zaraďujú všetky prestížne spravodajské portály správy s termínmi turné medzi horúce správy. Táto skutočnosť nemohla uniknúť ani hudobnému magazínu Rolling Stone, ktorý na rozdiel od iných priniesol aj krátky komentár Davida Gahana na adresu koncertného setlistu.