10 vecí o Depeche Mode - 03/2006

10 vecí o Depeche Mode - 03/2006

Krátko pred dvoma vystúpeniami Depeche Mode v zrekonštruovanej hale Wembley v Londýne (2-3.apríla 2006), ktorými vyvrcholila prvá časť turné "Touring The Angel", sa v britskom denníku Time Out objavil krátky článok, ktorými autor pripomenul Britom desať najzaujímavejších faktov, ktoré pokladá za vhodné o skupine vedieť. Či vybral naozaj tie "najdôležitejšie", to už posúďte sami.

Hudba je odpoveď na všetko - 11/2005

Hudba je odpoveď na všetko - 11/2005

Minuloročné novembrové vydanie britského magazínu MixMag prinieslo krátku sondu do hudobného sveta Depeche Mode. Tí vám v krátkych, no o to výstižnejších odpovediach predstavia všetko, čo majú na súčasnej hudobnej scéne radi, čím boli inšpirovaní a čo by na svojej hudobnej minulosti zmenili, ak by samozrejme mali tú možnosť.

David: Na Depeche Mode som veľmi hrdý - 10/2003

David: Na Depeche Mode som veľmi hrdý - 10/2003

V októbri v roku 2003 vystúpil David Gahan, v rámci propagácie druhej časti európskeho turné k albumu "Paper Monsters", v televíznej Ardission Show, ktorej súčasťou bol krátky rozhovor. V ňom okrem aktuálnych otázok týkajúcich sa jeho sólovej kariéry, odzneli otázky venujúce sa aj Depeche Mode, ako aj Davidovým neslávnym dňom.

DepecheMode.sk oslávilo 5 rokov

DepecheMode.sk oslávilo 5 rokov

Presne 15. júla uplynulo rovných 5 rokov od momentu, kedy bola spustená stránka s prvými aktualitami o Depeche Mode. Hlavnou ideou stránok bolo zabezpečiť správy o kapele, občas stvoriť nejakú recenziu a podporiť DM parties.

David: Žijem svoj život – 04/2001

David: Žijem svoj život – 04/2001

"Stratíte rozum, nadobro, a následne na to prídete o svoju dušu," prehlási Dave Gahan na margo ceny, ktorú zaplatil za dva roky nahrávania a koncertovania s Depeche Mode v polovici 1990-tych rokov. Po chvílke pauzy dodá s tichým a seba podceňujúcim smiechom, "A napriek tomu som niekoľko rokov po tom s tým pokračoval."

Očistený - Q 11/1998

Očistený - Q 11/1998

Na jeseň v roku 1998 vyrazili chalani z Depeche Mode na svoje prve turné od čias hriešneho "Devotional Tour". Ich zastávku vo fínskej metropole si pozorne všímal Nick Duerden, reportér magazínu "Q", a priniesol zaujímavú reportáž mapujúcu nielen chovanie skupiny, ale hlavne severských fanúšikov, ktorí sa v podstate v ničom neodlišujú od ostatných fanúšikov DM po celom svete. Alebo že by predsa v niečom?

Good evening, Bratislava…

Good evening, Bratislava…

Tieto magické slová zazneli v nedeľu, 11. júna 2006, z úst Davida Gahana na našom území už po druhý krát. Tentoraz však v omnoho dôležitejšej chvíli, priam v historickom momente všetkých fanúšikov Depeche Mode na Slovensku. Áno, po rokoch tajného dúfania a cestovania za svojim idolmi do okolitých krajín sme sa konečne dočkali. Depeche Mode na slovenskej pôde a s nevídaným úspechom.

Depeche Mode na Rock Am Ring, 04/06/2006

Depeche Mode na Rock Am Ring, 04/06/2006

Jeden z historických momentov skupiny a takisto vzácna chvíľa pre fanúšikov. Depeche Mode v nedeľu 4.júna 2006 presne o 22:23 štartujú svoj prvý koncert v priamom prenose (odhliadnuc od internet broadcastu koncertu pre KROQ) vysielaný vďaka MTV po celej Európe. Samozrejme, mali sme tu už vstup z Philadelphie v roku 2001, kedy na oslavu 20-teho výročia MTV prispeli v priamom prenose skladbou "Personal Jesus".

Veci si vybrali svoju daň - 1997

Veci si vybrali svoju daň - 1997

Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher sa vybrali hľadať svojho osobného Ježiša, no všetko čo našli, bol len diabol ukrytý v nich samých. Pri hľadaní spásy balancovali na hranici deštrukcie, a prevrhli sa na stranu závislosti. Depeche Mode, skupina ktorá sa priblížila so svojim 156 termínovým a 14-mesačným turné k albumu "Songs Of Faith And Devotion" až príliš blízko k okraju priepasti.

Objavovanie Depeche Mode

Objavovanie Depeche Mode

Americký denník Baltimore Sun zverejnil prepis telefonického rozhovoru s Martinom Gorem zo San Francisca, v ktorom nám priblížil nielen svoj úžas nad mládežou, ktorá vo veľkom začala navštevovať ich koncerty, ale aj svoju nie veľkú chuť hrať open air koncerty.

Požiadavky (Rider) Depeche Mode / Bratislava 11.6.2006

Požiadavky (Rider) Depeche Mode / Bratislava 11.6.2006

Zrejme si mnohí z vás pamätajú pred koncertom Dave Gahana v Bratislave uverejnenie požiadaviek kapely v súvislosti s týmto koncertom. Keďže je už bratislavský koncert pred dverami, prinášame vám samozrejme aj tento krát zoznam požiadaviek (tzv. Rider) Depeche Mode, pravdaže nie kompletný, nakoľko nie všetky jeho časti je môžné zverejniť. Prajeme prijemné štúdium smile

‘John The Revelator / Lillian’ promo cd

‘John The Revelator / Lillian’ promo cd

Členom tímu depechemode.sk sa opäť dostala česť v predstihu si vypočuť nové formáty očakávaného, v poradí štvrtého, singla z albumu "Playing The Angel", tentoraz však v podobe dvoch skladieb "John The Revelator" a "Lillian". Slovami Ľudka Sobotu: "Sakra, my jsme se na to tak tešili! No viď kluci?!"

Inkubačný proces Anjela - II.časť

Inkubačný proces Anjela - II.časť

V druhej časti rozsiahleho článku Keyboard magazínu, venujúceho sa albumu "Playing The Angel", si priblížime hudobný vkus Martina a Fletcha, zaspomíname na pekný trapas súvisiaci s Kraftwerk a neobídeme ani Bena Hilliera, ktorý nám priblíži nahrávacie techniky použité v štúdiu s Depeche Mode.

Inkubačný proces Anjela - I.časť

Inkubačný proces Anjela - I.časť

V novembri 2005 poskytli Martin a Andy rozsiahly rozhovor prestížnemu Keyboard magazínu, v ktorom opäť raz poodhalili proces nahrávania posledného albumu "Playing The Angel", stihli pospomínať na svoju minulosť a nezabudli pridať komentáre týkajúce sa súčasného hudobného biznisu.

David: Nechcem pôsobiť ako kazateľ

David: Nechcem pôsobiť ako kazateľ

Po všetkých Davidových excesoch povedala v lete 1996 americká justícia jednoznačne "dosť!". David dostal na výber - väzenie alebo povinná liečba. Vybral si tú druhú možnosť. Pár dní od nástupu do liečebného centra v Los Angeles sa s ním telefonicky spojil korešpondent magazínu Melody Maker, Steve Hochmen.