S Depeche Mode na turné – 1993

S Depeche Mode na turné – 1993

Zlovestná povesť Depeche Mode sa prehnala Madridom ako búrka. Tento víkend mieria ich "Piesne vernosti a oddanosti" do londýnskeho Crystal Palace. No chceli by ste speváka Davida Gahana za svojho "Osobného Ježiša"? Slovami Laury Lee Daviesovej, "On je ďalší dobrý spasiteľ, za ktorým ma musíte zaviesť."

Nový album Recoil v lete budúceho roka

Nový album Recoil v lete budúceho roka

Alan Wilder sa nenápadne ozval svojim fanúšikom prostredníctvom krátkeho vyhlásenia, o ktoré sa postarala firma Mute. Hudobný svet si tento nečakaný monológ môže vychutnať prostredníctvom archívu služby YouTube.com. My vám prenášame preklad Alanových slov a veríme, že vás potešia rovnako, ako tešia nás.

Prerušené ticho - 1990

Prerušené ticho - 1990

Marec 1990. Depešácky svet po spoznaní skladieb "Personal Jesus" a "Enjoy The Silence" doslova s napätím očakáva vydanie ďalšieho zlomového albumu Depeche Mode, "Violator". S jeho nástupom sa chalani po rokoch opäť vrhli do pazúrov médií a kritiky. Andy Flecher umožnil Lise Tilston z Record Mirror, aby si v predstihu vypočula nový album a popri tom spolu zosnovali krátke interview.

Chalani vo filme - 1989

Chalani vo filme - 1989

Krátko pred uvedením filmu a dvojalbumu "101" poskytol Martin Gore krátky rozhovor magazínu Melody Maker. Publicista Francesco Adinolfi sa evidentne na Martina pripravil, nakoľko mu rozhodne nekládol štandartné otázky, ktoré chalanov zvyčajne privádzali k únave. A tak sa Martin opäť raz priznal, čo má na svojich skladbách tak rád, čo očakáva od ľudí a aký vlastne je on sám.

Dire Straits syntezátorovej generácie - 1987

Dire Straits syntezátorovej generácie - 1987

Reportér magazínu Sounds, Jack Barron, sa vybral v auguste roku 1987 na dánsky vidiek, do sídla štúdií PUK, aby sa tu stretol s Depeche Mode, ktorí práve končili s finálnou mixážou vtedy chystaného albumu "Music For The Masses". Chalani nám prezradia aj čo to o sebe, no s humorom im vlastným. A reč príde aj na biznis, veľké peniaze a investície.

S Depeche Mode na turné – 1986

S Depeche Mode na turné – 1986

Dokonale chaotická reportáž z turné "Black Celebration", z roku 1986. Tentoraz sa do autobusu Depeche Mode nasťahovali reportéri britského magazínu Sounds a zabsolvovali so skupinou cestu z koncertu v Bristole na koncert v Bournemouth. Nazrieme do zákulisia, ako aj na pódium a zopár slov nám poskytnú Martin s Alanom.

Insight: Daryl Bamonte - II.časť

Insight: Daryl Bamonte - II.časť

Druhá, záverečná časť exkluzívneho rozhovoru Daryla Bamonta pre fan stránky Home, ktorá sa viac venuje koncu jeho pôsobenia v tíme skupiny, ako aj spolupráci s ľuďmi zgrupenými okolo Roberta Smitha a The Cure, s ktorými strávil desať rokov života. Čo to sa dozviete aj o jeho súčasných a budúcich plánoch.

Insight: Daryl Bamonte - I.časť

Insight: Daryl Bamonte - I.časť

Svetoznáme fan stránky Depeche Mode, Home, sa opäť blysli exkluzívnym materiálom v podobe rozhovorov so spolupracovníkmi skupiny. Prvé dve časti nového seriálu sú venované Darylovi Bamontemu, ktorý so skupinou prežil nádherných 15 rokov, než sa rozhodol prejsť k The Cure a neskôr vykročiť na producentskú dráhu.

Touring The Angel: Live In Milan / Recenzia

Touring The Angel: Live In Milan / Recenzia

Vydanie očakávaného záznamu tohtoročného milánskeho koncertu Depeche Mode je skutočne na spadnutie. V mnohých z vás ešte stále doznievajú spomienky na príjemne prežité chvíle, ktoré ste zažili so skupinou na "anjelskom turné" a určite ani len neváhate, že by ste 25.septembra nezašli do obchodu skúsiť, či je už dvd k dispozícií. Chcete vedieť, aké je? Prinášame vám recenziu prvého disku.

S Depeche Mode na turné - 1984

S Depeche Mode na turné - 1984

V septembri 1984 rozbehli Depeche Mode v rámci turné "Some Great Reward" svoju najväčšiu púť po mestách UK, ktorá zahŕňala 29 zastávok. Na konci októbra sa k nim pripojil novinár Neil Tennant, dnes známy ako spevák synthypopového dua Pet Shop Boys, a zozbieral čitateľom magazínu Smash Hits zopár pikošiek, ktorými svetu predstavil dovtedy nepoznanú stránku skupiny.

S Depeche Mode na turné - 1983

S Depeche Mode na turné - 1983

Vo štvrtok 7.februára 1983, tesne po úspešnom koncerte skupiny v nemeckom Frankfurte, si s chalanmi z Depeche Mode posedel reportér Matt Snow z New Musical Express a trochu ich vyspovedal. Hoci boli všetci po úspešnom koncerte v pohode, v pozadí sa črtala neistota osudu nového singla "Get The Balance Right".

S Depeche Mode na turné - 1982

S Depeche Mode na turné - 1982

Rozhovor s Davidom a Martinom, ktorý sa odohral v Londýne 28.marca 1982 v priestoroch známeho divadla Hammersmith Odeon, kde Depeche Mode končili svojim koncertom britskú časť See You Tour. Na chalanoch sa evidentne začali prejavovať známky únavy, čo náležite cítiť aj v jednotlivých odpovediach, či postrehoch autora článku.

S Depeche Mode na turné - 1981

S Depeche Mode na turné - 1981

Reportér Melody Maker, Paul Colbert, sa na dva chladné novembrové dni v roku 1981 pripojil k Depeche Mode na ich turné a zabsolvoval s nimi bláznivú cestu minibusom z Manchesteru do Nottinghamu. Nielenže zhliadol dva ich koncerty, ale užil si s chalanmi dostatok zábavy na to, aby sa s tým podelil s čitateľmi MM. Prajeme príjemnú zábavu, hlavne pri Martinových "perlách".

Tournig The Angel: Live In Milan

Tournig The Angel: Live In Milan

Turné Depeche Mode, "Touring The Angel", bolo jedno z najúspešnejších, najmasovejších a kritikou vysokohodnotených koncertných turné posledného roka. Ospevované ako najlepšie živé vystúpenia ich kariéry, bude toto turné znovoživené 26.septembra, kedy bude na značke (Sire/Reprise) vydaný špeciálny trojdiskový digipak set, zahŕňajúci koncert Depeche Mode v celej svojej dĺžke spolu s exkluzívnymi bonusmi, to všetko na dvoch DVD diskoch spolu s priloženým audio CD diskom. Milánsky koncert bude vydaný aj v samostatnom DVD balení.

10 vecí o Depeche Mode - 03/2006

10 vecí o Depeche Mode - 03/2006

Krátko pred dvoma vystúpeniami Depeche Mode v zrekonštruovanej hale Wembley v Londýne (2-3.apríla 2006), ktorými vyvrcholila prvá časť turné "Touring The Angel", sa v britskom denníku Time Out objavil krátky článok, ktorými autor pripomenul Britom desať najzaujímavejších faktov, ktoré pokladá za vhodné o skupine vedieť. Či vybral naozaj tie "najdôležitejšie", to už posúďte sami.