Don´t Look Back - 3.časť

Don´t Look Back - 3.časť

Jar 1997. Depešáci "zomierajú" z návratu svojich idolov, Barrel Of A Gun strieda It's No Good... DM znie odvšadial. V tom radostnom zhone si sotva niekto povšimol fakt, že v štúdiu je zavretý aj Alan Wilder, chystajúci album, ktorý mnohých doslova priklincoval. Unsound Methods. Nedocenené dielo veľkého majstra.

Alan: ‘Momentálne som až príliš zaneprázdnený’

Alan: ‘Momentálne som až príliš zaneprázdnený’

Ako všetci viete, Alan sa po dlhej odmlke ozval a pre magazín Side-Line (č.46) poskytol interview. Do tlačovej podoby sa však nedostal rozhovor celý, a tak zbytok rozhovoru zverejnil magazín prostredníctvom Internetu. Samozrejme, preklad sme si neodpustili.

Depeche Mode v Martinových očiach - 1993

Depeche Mode v Martinových očiach - 1993

Rok 1993. Vrcholné obdobie, ktoré kapela už sotva niekedy prekoná. Hoci si vyžiadalo krutú daň, fanúšikovia naň spomínajú radi, nikdy totiž neboli Depeche Mode kultovejšou záležitosťou, ako práve v tomto období. Nasledovný rozhovor s Martinom sa uskutočnil tesne po štarte singla "I Feel You", kedy bolo všetko ešte príliš optimistické.

Some Great Celebration Party III.

Some Great Celebration Party III.

Chceme připomenout, že již tuto sobotu 20.3.2004 se v pražském klubu Hvězda koná v pořadí již třetí akce Some Great Celebration - Depeche Mode Party. Živě vystoupí nemecká synthpopova skupina Melotron, která je v Nemecku označovaná jako "nemečtí Depeche Mode" a česká skupina Strange Day, kterou znáte například z depešáckeho tribute. Velkoplošná videoprojekce, shop a večer plný skvělé muziky je samozřejmostí! Budeme se těšit.

Hysterica Strikes Back Party

Hysterica Strikes Back Party

Predvčerom, 11.3. 2004 sa v Rock Cafe v Thessalonikach (Grécko) konala DM party miestneho oficiálneho FanClubu Hysterica - HYSTERICA STRIKES BACK. Tento fanclub vznikol pri príležitosti koncertu Depeche Mode v Aténach roku 2001, teda pomerne nedávno. Fanclub organizoval už vtedy zájazdy pre členov na koncerty po Taliansku a inde. Zároveň organizujú aj DM partys (ako inak), ale len raz za rok... Ale späť k včerajšej DM party.

Andy Fletcher: ‘...onedlho sme späť’

Andy Fletcher: ‘...onedlho sme späť’

V najbližších dňoch sa bude Andy opäť potulovať po európskych kluboch ako DJ. Z nasledujúcich riadkov zistíte, že je to skutočne činorodý človek, ktorý sa teší zo života a nepripustí myšlienku, že by Depeche Mode skončili. Nástup do štúdia totiž ohlasuje na tohtoročný jún.

Don’t Look Back - 2.časť

Don’t Look Back - 2.časť

Krátko po skončení The World Violation Tour si Depeche Mode dopriali zaslúžený oddych, ktorý každý využil po svojom. Dave sa vrhol na divoké večierky, Martin s Andym šli na dovolenku k moru a Alan sa zavrel do štúdia, aby priviedol na svet geniálne dielo, ktoré odštartovalo jeho neskoršie hudobné smerovanie.

Don’t Look Back - 1.časť

Don’t Look Back - 1.časť

Je evidentné, že medzi fanúšikmi Depeche Mode sa produkcia hudobného génia Alana Wildera, alias Recoil-a, teší veľkej obľube. Prostredníctvom najčastejšie kladených otázok fanúšikov si postupne priblížime jednotlivé Alanove diela.

Bleskový rozhovor s Martinom (1990)

Bleskový rozhovor s Martinom (1990)

Hoci rozhovorov s Depeche Mode je po internete rozosiatych ako maku, nájsť nejaký s Martinom, a ešte k tomu z obdobia prezentácie albumu Violator, to dá skutočne zabrať. Predsa len sa mi podarilo nájsť jednu "bleskovku", ktorá možno zaujme a možno práve naopak.

Dave Gahan: Live Monsters

Dave Gahan: Live Monsters

Niektorí ľudia si môžu namýšlať, že život bez Depeche Mode je málo pravdepodobný, či dokonca nemožný, ale pozitívnym dôkazom toho, že to možné je, sú minuloročné vydania Goreho "Counterfeit²" a Gahanovho albumu "Paper Monsters".

Otázky a odpovede: Client F

Otázky a odpovede: Client F

Konečne si po roku fungovania labelu Toast Hawaii našiel Andy Fletcher čas na otázky, ktoré mu mohli fanúšikovia posielať prostredníctvom oficiálnej stránky Toast Hawaii. S novým dizajnom stránky teda prichádzajú aj dlhoočakávané odpovede a my vám prinášame ich preklad.

Depeche Mode v Alanových očiach - 1988

Depeche Mode v Alanových očiach - 1988

Píše sa rok 1988 a Depeche Mode rozbiehajú druhú časť svojho Masses Tour. Chris Jagger si dáva zraz s Alanom Wilderom v jeho byte a debatujú nielen o technickej stránke Depeche Mode, ale aj o nových hudobných trendoch toho obdobia.

Všetko zrátané vo veľkých sumách

Všetko zrátané vo veľkých sumách

Súdny poslucháč rôznorodých žánrov populárnej hudby musí uznať, že z času na čas sa aj na našich koncertných pódiách objaví výrazný zjav interpreta či skupiny svetovej populárnej hudby. Tieto malé vpády čerstvého vzduchu do viac-menej pokojných sfér domácej populárnej hudby sú však zatiaľ sporadické. Možnosť konfrontovať domácu a zahraničnú tvorbu je ďalšia cesta, ako zvýšiť úroveň našej, v poslednom čase toľko diskutovanej populárnej hudby. Pozrime sa teda, čo predviedla významná anglická skupina Depeche Mode na jednom z koncertov v Športovej hale ČSTV pražského PKO J- Fučíka 11. marca tohto roku (1988).

Alan Wilder vyčkáva, čo prinesie čas ...

Alan Wilder vyčkáva, čo prinesie čas ...

Tak sa na stránky depechemode.sk dostal skutočne pravý a nefalšovaný rozhovor s Alanom Wilderom, ktorý poskytol exkluzívne pre magazín Side-line. Je možné, že mnohí jeho výpoveďou nebudete nadšení. Ale aj taký je život. Nie je len o hudbe.

Spomienky na Moskvu - 2.časť

Spomienky na Moskvu - 2.časť

Server shout.ru konečne zverejnil dlhoočakávaný rozhovor s Andym Fletcherom, ktorý sa uskutočnil v Moskve, 18. decembra 2003, krátko pred vystúpením Client na Playboy party. V rozhovore sa debatilo nielen o Client, ale aj o novom albume Depeche Mode