‘Playing the Angel’ Interview Disc - II. časť

‘Playing the Angel’ Interview Disc - II. časť

Druhá časť rozhovoru určeného na distribúciu médiám nám priblíži pohľad Depeche Mode na svoju kariéru, pocity sprevádzajúce samotné nahrávanie, ako aj vízie do budúcnosti, ktoré sú akousi pozitívnou nádejou pre všetkých fans, ktorí sú presvedčení, že Depeche Mode ešte nepovedali posledné slovo.

‘Playing The Angel’ - Pay the price, for your paradise

‘Playing The Angel’ - Pay the price, for your paradise

Jednou z nepochopiteľných vecí posledných rokov sú určite koncertné úspechy skupín, ktorých aktuálne nahrávky posledných rokov nepatria práve k tomu najlepšiemu, čo aktuálny hudobný trh práve ponúka. Všeobecne je v tejto oblasti zaužívaný termín "dinosauri", chránený druh, ktorý si treba vážiť, tešiť sa zo všetkého, čo urobia, podporovať ich a zároveň im odpúšťať prípadný neúspech s nádejou, že v budúcnosti to bude lepšie.

ORF: Ako Viedeň na jeseň

ORF: Ako Viedeň na jeseň

Vždy, keď Depeche Mode vydajú nový album, šíri sa medzi ich vernými fanúšikmi úctivý šepot. Nie je tomu inak ani teraz, keď k 25. výročiu skupiny a po viac ako 70 miliónoch predaných nosičov, vychádza nový album Playing The Angel.

‘Playing the Angel’ Interview Disc - I. časť

‘Playing the Angel’ Interview Disc - I. časť

S každým albumom Depeche Mode sa objavuje aj tzv. "intervew disc", určený prevažne pre média. Nebolo tomu inak ani tentoraz a my vám ponúkame preklad prepisu prvej časti tohto rozhovoru, ktorý sa samozrejme celý venuje novému albumu "Playing The Angel"

Playing The Angel - pohľad z dvoch strán

Playing The Angel - pohľad z dvoch strán

Keďže spravodajské média nemajú voľno nikdy, objavili sa dnes, v predvečer svojho oficiálneho vydania, v internetovom éteri dve recenzie túžobne očakávaného albumu "Playing The Angel", ktoré ma zaujali omnoho viac, ako všetky tie, čo o vás zakopávajú pri každom kliku v prehliadači. Tak prečo sa s nim nepodeliť aj s ostatnými.

Králi na celú noc

Králi na celú noc

Ďalšie interview s Martinom, v ktorom sa bez problémov spomínalo aj na kontraverzné obdobie Devotional Tour a zároveň opäť trochu poodhalí, čo možno očakávať od nadchádzajúceho turné.

Dave: Sám si vyberám, kedy budem trpieť

Dave: Sám si vyberám, kedy budem trpieť

Škandálmi opradený šéf Depeche Mode, Dave Gahan, našiel po dlhom čase cestu k sebe samému.. Napriek tomu, sa ešte v jeho vnútri ukrýva iný Dave. Perfektne padnúci oblek, vyžehlený, bez jedinej špinky. Okolo starostlivo nagélovaných vlasov sa tvoria chuchvalce dymu. Dave Gahan, 43, sedí v kresle a fajčí cigarilly. Jednu za druhou. K tomu si užíva frontman najúspešnejšej synthi-popovej skupiny na svete čierny čaj s mliekom.

Na slovíčko s Alanom (1997)

Na slovíčko s Alanom (1997)

Nepotvrdené informácie hovoria o znovuoživení činnosti projektu Recoil, no či sa tak naozaj stane, to zatiaľ vie len Alan Wilder. Vráťme sa preto o celých osem rokov späť a zaspomínajme si na úžasné obdobie albumu "Unsound Methods".

‘Playing the Angel’ očami Dušana Kellu

‘Playing the Angel’ očami Dušana Kellu

Vždy ma fascinoval Orwellov veršotep (originál newspeak termín si nepamätám) - prístroj, do ktorého sa vložili surové vstupné požiadavky a vyšiel z neho román, pieseň, propagandistický pamflet, reklama pre prolétov. Dostal som sa k novému albumu od Depeche Mode - Playing the Angel a rozmýšľal som, čím nakŕmiť veršotep, aby takýto album vznikol.

Live in London, 19.11.1990 (Download Mp3)

Live in London, 19.11.1990 (Download Mp3)

Na londýnskom koncerte vo Wembley Arena, 19.11.1990, vznikla jedna z najlepších bootlegových nahrávok z fanúšikmi tak žiadaného turné The World Violation Tour '90. V priebehu najbližších týždňov vám na depechemode.sk prinesieme download tejto nahrávky.

Dave Gahan: Medzi dobrom a zlom

Dave Gahan: Medzi dobrom a zlom

Spieval, upíjal sa a pokúšal sa zavesiť život na klinec pomocou heroínových injekcií. Frontman Depeche Mode - Dave Gahan - zomrel 28. mája 1996, vrátil sa medzi živých, aby ďalej pokúšal diabla a anjela vo svojom vnútri. Vrátil sa s bolestným výkrikom vypáleným na CD a na koncertoch po celom svete.

Fletch: ‘Alan mi strašne chýba.’

Fletch: ‘Alan mi strašne chýba.’

Singapurský portál channelnewsasia.com zverejnil na svojich stránkach telefonický rozhovor s Andym Fletcherom, v ktorom sa priznáva k veciam, o ktorých doteraz viac menej mlčal. Šokujúco však pôsobí jeho vyjadrenie, že mu veľmi chýba Alan Wilder.

Ako keby sme začínali odznovu

Ako keby sme začínali odznovu

Na stránkach Metro sa objavilo interview s Daveom, ktoré poodhaľuje jeho vzťah k živým vystúpeniam, hranolkám či Anglicku, ale vrhá svetlo aj na nahrávací proces alebo Davevovo protidrogové liečenie.

Fletch: Potrebujeme nové škandály

Fletch: Potrebujeme nové škandály

Vplyvný španielsky denník Dominical dnes uverejnil päť-stranový rozhovor s Martinom Gorem a Andym Fletcherom, ktorý však v globále nepriniesol nič nové a tak z neho vyberáme len tie najzaujímavejšie fragmenty.

Precious / Free

Precious / Free

Spievajte chválospevy, rozkývte všetky zvony, dláždite cestu vavrínmi slávy... Depeche Mode sú späť. Chvíľa triumfálneho návratu na hudobnú scénu a trh práve nastala. A singel "Precious" je toho dôkazom...