Nové DepecheMode.sk alebo ‘Let me take you on a trip’

Vítam Vás na portáli depechemode.sk, ktorého história sa píše od 15. júla 2001. Jeho podoba bola tak trochu netradičná, či už farebnosťou alebo štruktúrou, ktorá pri jeho náplni už nepostačovala. Filozofiou webu bolo a je prinášať najčerstvejšie overené ale aj neoverené informácie, články a zaujímavosti, v poslednej dobe aj video seriály, čím ste vy návštevníci získavali pocit, že sa okolo DM stále niečo deje.

Časť tímu DepecheMode.sk (z prava: cvengo,
dsd, Aďa, monghi a Gabo)
Kolektív ľudí podieľajúcich sa na tom, aby ste si mohli vychutnávať DM na týchto stránkach sa rozrástol na celkom pekný počet. Ich nadšenie pre vás vždy zabezpečilo nejaké prekvapenie. Chýbala tu však jedna podstatná vec, ktorá by ich hnala k stále lepšej práci - spätná väzba v článkoch a správach. Podujal som sa teda zhruba pred polrokom začať stavať systém, ktorý toto umožní. A čo vám okrem iného nový web ponúka?

Predovšetkým všetky pôvodné materiály zo starej verzie boli presunuté na novú. Bolo opravených množstvo chýb a všetky kategórie dostali novú obsahovú aj vizuálnu tvár.

Jadro celého webu tvorí systém umožňujúci čítanie správ a článkov, pridávanie vaších reakcií k článku ak vás zaujal. Úvodná stránka je delená do niekoľkých častí.

Vo vrchnej časti je menu k jednotlivých sekciám, ktoré vás zaujímajú a vyhľadávanie v článkoch.
Vľavo nájdete náhľady s odkazmi na informácie o posledných vydaniach DM a ich členov ako ja posledné číslo FCzinu HALO.
V strednej časti je TOPčlánok, teda článok, na ktorý vás chceme upozorniť, či už aktuálnosťou alebo obsahom informácií.
Pod ním sa nachádza blok "Krátke správy", ktoré vás jednou vetou navedú priamo na celú správu, alebo ich kompletný zoznam. Krátke správy sú zamerané na stručnú a jasnú informáciu o danej udalosti.
V strednej časti úvodnej stránky sa ešte nachádzajú "upútavky" na články, teda na rozsiahlejšie texty o DM.
Konečne pravý panel obsahuje najrozličnejšie informácie - PartyBox s zoznamom aktuálnych termínov partys, štatistiky článkov a odkazy na archív, v ktorom získate prehľad o tom čo sa na DepecheMode.sk publikovalo.

Poďme sa teda ešte zbežne pozrieť, čo nájdete v jednotlivých sekciách.

Časť "Skupina" obsahuje profily členov a exčlenov skupiny vrátane informácii o blízkych spolupracovníkoch, ako aj biografiu (zatiaľ stále len do roku 1997). Profily členov boli vytvorené formou krátkeho životopisu, nie len zoznamom holých faktov. Ich autorom je Monghi a ja.

Ďalšia časť "Foto" prešla aktualizáciou a doplnením fotografií zo súčasnosti. Nájdete tu aj časť "Fans & Party" kde očakávame vaše fotografické výtvory z akcií DM.

"Diskografia" je jedinou časťou webu, ktorá ešte nie je spustená.

"Texty" obsahujú preklady všetkých skladieb DM ktoré kedy nahrali alebo len hrali naživo. Nájdete tu aj preklady všetkých nevydaných skladieb. Hľadať skladbu môžete rozdelením do kategórií a samozrejme nechýba ani "Register všetkých skladieb" aj s ich dĺžkami.

"Live" zahŕňa zoznam všetkých koncertných miest kde kedy DM koncertovali. Neskôr tu nájdete informácie aj o Gahanovom a Goreho turné.

Nesporne najzaujímavejšou časťou je "Media". Čakajú na vás kategórie Audio, Video, PC pozadia, Fonty a Noty, ale až po zaregistrovaní a prihlásení. V súčasnosti tam nájdete raritné video Antona Corbijna, ktoré ste ešte nikdy nevideli. PC pozadia neboli získané z Internetu, ale vytvorené pre DepecheMode.sk. Časti "Fonty" a "Noty" slúžia ako dlhodobý download alebo archív v prípade, že aktuálne potrebujete tento materiál a viete žeho práve tu nájdete. Ak sa stane, že nejaký odkaz nefunguje, jednoducho len kliknete na červený krížik pri odkaze a tak upozorníte na jeho nefunkčnosť. Následne bude nefunkčný odkaz opravený.

"Odkazy" na iné weby a servery. Teraz umožňuje zaregistrovaným členom pridávať odkazy a prezentovať tak svoje stránky na DepecheMode.sk. V pravom pruhu webu nájdete štatistiku najnavštevovanejších stránok.

"FANclub" predstavuje samostatný celok, kde vedenie FANclubu Depeche Mode Friends publikuje informácie súvissiace so svojou aktivitou a informácie o členstve. Okrem toho čaká na vás download FCzinu HALO v elektronickej podobe, zoznamy DM partys a zrazov predovšetkým na Slovensku. Ak ste organizátorom ľubovolnej akcie súvisiacej s hudbou DM a chcete ju na DepecheMode.sk spropagovať, môžete nám ju jednoducho zaslať prostredníctvom formulára. Na DepecheMode.sk vám FANclub ponúka rýchlu kúpu vybraných artiklov DM (čiapky, prívesky,...), ale aj lístkov na koncerty DM a ich členov. FANclub však zabezpečuje predaj artiklov a nahrávok DM výhradne na webe shop.depechemode.cz. Ďalej tu nájdete súťaže, do ktorých sa môžete zapojiť bez nutnosti posielania e-mailov. Jednoducho iba vyplníte formulár. Keďže sa stávalo, že poniektorí poslali odpovede aj za 10 ľudí, došlo ku kontrole, ktorá umožní z jedného počítača iba jedno zaslanie odpovedí na danú súťaž. V časti "FANclub" rovnako môžete jednoducho kontaktovať FANclub v Česku, jeho slovenskú pobočku alebo mňa ako webmastera.

Novou časťou webu je "Inzercia". Anonymita vám zabezpečuje nerušenú inzerciu, predaj, kúpu, výmenu nahrávok či zoznámenie. Rovnako si môžete dohodnúť stretnutie s partiou, ak nemáte s kým ísť na party... Všetci záujemcovia o váš inzerát vás kontaktujú cez tento web, pričom nevidia váš e-mail. Viac informácií o fungovaní Inzercie nájdete v Inzercii pod odkazom "Pomoc".

Na záver je tu dobre známe "Fórum", odľahčené od zoznamky a diskusie k článkom. V budúcnosti sa plánuje jeho prerobenie a zmena.

Verím, že sa vám toto virtuálne DM miesto bude páčiť a zostanete nám verní.

Názory Devotees (3)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa