10 rokov po… a stále živý sen

Pamätáte sa? Takto pred desiatimi rokmi, ešte o pár dní skôr, na slovenskú premiéru songu I Feel You? Na tú dobu najpopulárnejšie rádio so stále krátkym dosahom, koniec januára, uzimený večer čosi po devätnástej, relácií 4*3*s..., Oľga Záblatská uvádza ako prvého interpreta práve Depeche Mode... dva staršie ostrieľané songy a zrazu nečakaný vstup.

Absolútne jedinečná, slovenská premiéra nového singla DM, I Feel You... prvé tvrdé zvuky gitary, Gahanov atypický hlas, mráz po chrbte, spustené nahrávanie na magnetofóne, ktorý je už dnes kdesi na šrotovisku... určite to zažil nejeden z Vás. Celý polrok predtým bol plný očakávaní od momentu, ako svetlo sveta uzreli fotografie DM z jednej hamburgskej party, ktoré uverejnil na tú dobu ešte stále čosi znamenajúci časopis Bravo. Gahana skoro nik nemohol na fotografiách spoznať. Všetko bolo úplne jasné až v prvý februárový týždeň na MTV vlna šialenstva naplno odštartovala. Do apríla to bola nekonečná lavína rozpačitých komentárov nad Davidovým vzhľadom, potom doslova "peklo", ktoré rozpútala tlačovka v Prahe s Martinom a Fletchom. DM boli všade, fans žasli, ale nie tí skalní, pretože z ich tábora neustále zaznievali hlášky, že s DM končia... bolo to však všetko také smiešne. Ale jedna aprílová nedeľa to posunula zasa parádne vpred. A zasa to isté rádio, narýchlo ohlásená slovenská premiéra singla Walking in my Shoes... hoci album už bol na svete, nie každý ho vlastnil. Tento song dokázal zasiahnuť na tie najcitlivejšie miesta. Kto stále posielal DM do pekiel zrazu zmenil názor. Po dlhých týždňoch I Feel You letí z hitparád a na prvé priečky na Slovensku zasadá Walking in my Shoes.

A ošial neprestáva... zverejnené dátumy turné, zháňanie lístkov, hromadné organizovanie zájazdov snáď z každého slovenského mesta. David sa na vás podozrivo usmieval z každého novinového stánku. Celé toto obdobie sa prežívalo úplne inak, ako po vydaní predošlého albumu. Nebol som jediný, ktorý nedokázal vo walkmane veľmi dlho počúvať čokoľvek iné ako Songs of Faith and Devotion a určite som nebol jediný, ktorý sa vlastnou hlúposťou nedostal ani na jeden z troch koncertov DM v Prahe, vo Viedni a v Budapešti. Ešteže Corbijn natočil video Devotional.

Názory Devotees (11)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa