Hľadanie ohňa (1985)

Hľadanie ohňa (1985)

Alan Wilder, v krátkom článku pre britský Record Mirror, priblížil pozadie filmovania videoklipu k singlu "It's Called A Heart". Alan považoval, v tej dobe, klip za to najlepšie z videoprodukcie kapely.

V novom videu Depeche Mode nie je absolútne nič syntetické. Je až k smrti organické, prízemné a tak trochu rituálne. A už vonkoncom to nemá nič spoločné s koženými sukňami. Hudbou pre vizuály je nový singel "It´s Called A Heart" a Alan Wilder, ktorý prevzal zodpovenosť za konceptualizáciu videa, Vám teraz vysvetlí pozadie tejto neobvyklej snímky ...

"Nie je v tom žiaden príbeh, ani žiadne skutočné herecké výkony. Martinova skladba je opisom na oko predvádzanej zamilovanosti, samotný text je priamočiary, tak nás napadlo, že vezmeme magický význam srdca ako takého, čím by sme vyvážili prívetivosť skladby. Takže video ako také je tajomné, nasmerovali sme ho do rituálnej polohy."

"Pre filmovanie sme zvolili dve lokality pri jazerách - High Wycombe a okolie Readingu, kde je množstvo miest s trstinou. No výsledok aj tak dáva pocit, akoby to bolo filmované niekde v trópoch, či v džungli. Mali sme k dispozícii množstvo masiek, v štýle woodoo, či čiernej mágie, no nie je to zámerne diabolské, len to má taký nádych."

"Je to taká koláž záberov, v ktorých robíme rôzne veci. Hráme na etnické nástroje, napr. na africké bubny, gongy, či na etiópske marimbasy z bambusových výhonkov a to všetko je prešpikované zábermi okolitých kamier, v ktorých bol spomalený filmový pás. "

"Snímali sme spievajúceho Davida obklopeného svetlami, zatiaľ čo my sme sa filmovali prakticky sami. Niečo je snímané na 35 mm film, niečo na 8 mm, takže je tam aj kontrast v kvalite záberov. Režíroval to Peter Care, ktorý sa postaral aj o naše predošlé video a takisto spolupracoval s Cabaret Voltaire."

"Ľudia nám vravia, že to nemá nič spoločné so samotnou skladbou a svojím spôsobom majú aj trochu pravdu, ale my sme s výsledkom spokojní. Takisto sme založili veľký oheň a nechali zhorieť masku. Okolo ohňa sme rozmiestnili tv obrazovky, čím sme chceli vyjadriť podivný kontrast medzi primitívnym spôsobom života a modernou technológiou. Celé je to trochu nejasné a niektoré časti boli rýchlo editované. Taký akčný balík. Dá sa povedať, že je to jeden z našich najlepších videoklipov, rozhodne patrí do Top3-ky."

zdroj: Record Mirror

Názory Devotees (10)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa