Tri otázky pre Davida Gahana

Tri otázky pre Davida Gahana

David Gahan poskytol krátke exkluzívne interview pre US Today, z príležitosti vydania albumu "Spirit", ktorého ústrednou témou je rozčarovanie kapely zo súčasného diania na politickej scéne.

Nechal si sa počuť, že tento album nie je nevyhnutne politický, no bol viac, či menej ovplyvnený tým, čo sa deje na globálnej úrovni.
Väčšina tých piesní vznikla pred viac ako rokom a pol ... v minulom roku sa zdalo, že jednoducho nemáte šancu uniknúť tej bizarnej prehliadke excentrikov, keďže sa všetci zo všetkých síl snažili dostať do pozície ďalšieho prezidenta Spojených štátov, čo, v konečnom dôsledku, vyzeralo naozaj smiešne. To vás jednoznačne ovplyvnilo. Ale čudné veci sa dejú aj na iných miestach vo svete: šialenstvo v Sýrii a celá tá vec s utečencami. To potom človeka napadne, 'Fíha, tak toto je svet, v ktorom žijeme a stále nie sme schopní to dať dohromady?' Všetky tieto témy si našli svoju cestu na album, vrátane tohto rozčarovania.

Čo konkrétne ovplyvnilo skladbu "Where´s The Revolution"?
Je to jedna z Martinových skladieb, ale obaja pochádzame z toho istého prostredia. Nedávno mi niekto povedal, 'No iste, že Vám sa ľahko hovorí. Ste úspešní, darí sa Vám, stavím sa, že si žijete skvele.' Ja na to, 'To ale neznamená, že sa v takom prípade máš prestať starať o to, čo sa deje okolo teba a nemáš sa zaujímať o svet, v ktorom vyrastajú tvoje deti.' Myslím, že Martin veľmi trefne poukázal na vec, keď sa pýta, 'Kde je tá revolúcia? Možno je potrebné, aby tá revolúcia začala u každého zvlášť, musí prísť z vnútra.'

Musíte v prvom rade zmeniť svoje modelové myslenie a ignorovať ten neustály strach, ktorý, ako sa zdá, každého len podporuje a dádava mu silu: práve takýchto ľudí a vecí sa treba obávať. Na celom svete sú dobrí a zlí ľudia, je jedno akej rasy, či vyznania. Nemôžete vybrať jedno náboženstvo a povedať, 'toto sú zlí ľudia.' To je absurdné.

A ako ste sa vyrovnali s tou poznámkou "pravičiara" Richarda Spencera?
Ono sa to v prvom momente javilo tak, že to prišlo skôr z ľavého spektra a v prvom momente nás napadlo, že si niekto robí srandu. No onedlho nám došlo, kto a aké vyhlasenie to vlastne zverejnil, v tom momente sme museli zareagovať. Povedzme si pravdu, je to ... A ešte horšie na tom je, že je to vzdelaný človek. On nie je jeden z tých šialencov ako Milo (Yiannopolous). Tento chlapík je skutočne nebezpečný, pretože je vzdelaný a my rozhodne nechceme byť s ním, či niečím podobným, spájaní. Zaujímalo by ma, či niekedy vôbec počúval skladby ako "Strangelove" alebo "People Are People".
Ak už, tak treba povedať, že sme kapela práve z opačnej strany. My sami sme vždy mali pocit, že naša hudba je tak trochu čudná, sami sme bandou čudákov a sme na to hrdí. Našu hudbu počúvajú ľudia, ktorí majú pocit, že sú nepochopení, odstrkávaní a nepatrili medzi super decká. Videli sme to už za našich mladých čias, kedy sme boli na tom rovnako, kedy nás naháňali na ulici ľudia, ktorí mali pocit, že sme na tínejdžerov akýsi divní. Takže, naša hudba k Spencerovým, a podobným, názorom akosi nepasuje.

Názory Devotees (1)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa