Teraz sa v skupine cítim naozaj skvele

Depeche Mode v talianskom Miláne sfilmovali oba koncerty a tento materiál bude použitý na už ohlásené live DVD, ktorého vydanie je zatiaľ plánované na september tohto roka. Andy Fletcher sa porozprával s reportérom agentúry Reuters a čo to prezradil aj o plánoch na tohtoročné leto.

Depeche Mode nafilmovali dva svoje víkendové koncerty v milánskom (18-19.02.2006) Filafóre, ktorých záznam sa objaví na pripravovanom koncertnom DVD. Jeho vydanie je plánované na september 2006.

"Boli sme trochu rozrušení, pretože publikum bolo absolútne šialené," vyjadril sa pre billboard.com klávesák Andrew Fletcher. "Posledné dvd sme natáčali v Paríži, tak sme si povedali, že to teraz skúsime na koncerte v Miláne a ono to fungovalo priam skvele."

Filmovanie režíroval Blue Leach, ktorý je na cestách so skupinou od začiatku svetového turné na podporu minuloročného albumu "Playing The Angel". "Je s nami na cestách, takže sa nám táto voľba zdala prirodzená," uviedol Fletcher. "Pripravil pre nás množstvo zákulisných scén a materiálov, takže nakoniec aj toto bude jeho dielom."

Depeche Mode sa tešia obrovskému úspechu po celej Európe, v utorok večer hrajú v Paríži (21.02.2006) a v ceste pokračujú až do Londýna, kde vystúpia 3.apríla. Druhú časť severoamerického turné odštartujú 27.apríla v San Franciscu a turné v sebe zahŕňa už dávnejšie ohlásené vystúpenie na Coachella Valley Music & Arts Festivale v kalifornskom Indiu, kde vystúpia ako hlavné hviezdy večera 29.apríla.

"Vieme veľmi dobre, akí sme v Štátoch populárni, a myslím, že program festivalu vyzerá naozaj zaujímavo," rozhovorí sa Fletch o Coachelle. "Kalifornia je pravdepodobne najväčší obchodný trh v Spojených štátoch, takže sa tam naozaj tešíme."

Očakáva sa, že následné letné turné bude v sebe zahŕňať 20 zastávok, vrátane návštevy Mexika. Odtiaľ sa zasa cez Európu vyberú do Izreala, kde 3.augusta výstúpia v Tel Avive. "V Izreali máme obrovskú podporu, no doposiaľ sme tam nikdy nehrali," pokračuje Flecher. "Keď sme hrali nedávno v Prahe, izraelský fan klub dokonca zorganizoval charterový let za účasti 300 až 400 fanúšikov. To je dosť dobrým znamením, že to dopadne skvele."

Skupina zvažovala aj koncerty v Južnej Amerike a Austrálií, no ako sa vyjadril Fletcher: "Ďalšie akcie naozaj v pláne nemáme, teda okrem naozaj dobrej dovolenky!"

"Playing The Angel" vzpružil pevnú základňu fanúšikov Depeche Mode, jeho prvý singel "Precious" sa predral až na prvú pozíciu v rebríčkoch Billboard Hot Dance Music/Club Play, tak ako jeho následník "A Pain That I´m Used To", ktorý dosiahol šieste miesto. Nový singel, "Suffer Well", začal nedávno rotovať v rozhlasovom éteri.

"Sme si vedomí, že tento album znie v živom podaní omnoho lepšie ako "Exciter" alebo "Ultra"," hovorí Fletcher. "Ľudia, ktorí nás na tomto turné už zažili vravia, že v aktuálnom setliste nové skladby naozaj neznejú zle." No pre letné turné majú Depeche Mode v pláne "niektoré z nových skladieb vypustiť a nahradiť ich staršími hitmi."

A čo vzťahy medzi Fletcherom, Martinom Gorem a Davidom Gahanom na pódiu v kontraste s predošlými hádkami za posledné roky? "Myslím, že sa to dostalo do správnej pohody počas nahrávania albumu a v tejto nálade pokračujeme ďalej," dodal Fletcher. "Teraz sa v Depeche Mode cítim naozaj skvele."

zdroj: Reuters/Billboard

Názory Devotees (24)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa