Rock&Roll is all I wanna do

Client. Nezainteresovanému človeku toto slovo pripomenie čosi z biznisu, a možno ho aj otrávi. Veď sa s ním stretáva na každom rohu. Ťažko aj od hudobne zorientovaného človeka očakávať, že by na toto slovo nejak zvlášť zareagoval. Keď sa však spomenú pojmy ako Dubstar, Andy Fletcher, je jasné, v akej kategórií sa treba pohybovať.

Toast Hawaii. Možno budúca legenda undergroundovej scény, možno len chvíľková zábava Andyho Fletchera v podobe hudobného labelu. Client. Debut rovnomenného projektu Client a zároveň labelu Toast Hawaii. Client A a Client B. Dve skratky, z ktorých sa medzičasom vykľuli dve nie neznáme dámy na hudobnej scéne - Kate Holmes (ex-Technique) a Sarrah Blackwood (ex-Dubstar).


Client Live, SAMA 2003

Obe mali tú česť robiť predskokanov kapele Depeche Mode na "The Singles Tour 86-98" v narýchlo zostavenom zoskupení Purity, bohužiaľ viacmenej neúspešne. Dievčatá však dostali šancu. Možno aj vďaka tomu, že v hudobnom štýle, ktorý produkujú, elektronickej avantagarde, má veľkú záľubu ešte stále šéf Mute, Daniel Miller, ba dokonca aj Andyho kolega, Martin Gore. Čisto elektronický album plný chytľavých tanečných melódií označený samotnými protagonistkami ako soundtrack východnej Európy. Takto sa dá toto nenápadné dielo v skratke opísať. Pri jeho počúvaní máte skutočne pocit, akoby ste sa autom prevážali po všetkých tých pochmúrnych sídliskách, výdobytku veľkého socializmu, alebo po priemyselných zónach niekde v oblasti anglického Manchesteru, prípadne vám mozog v hlave začne premietať všetky slávne diela filmovej produkcie posledných rokov socialistického Československa. Dokonca ani po textovej stránke album neponúka žiadne hlboké myšlienky, ale pohybuje sa v bezstarostnosti a jednoduchosti obdobia začiatku 80-tych rokov, ktoré je charakteristické pre zvuk Client.

Ak sa povznesiete nad absolútnu jednoduchosť a "riedkosť" melódií, a pustíte k sebe ducha novoromantizmu, klubov Západného Berlína a počiatkov produkcie Mute Records, zistíte, že album nepostráda žiadne slabé miesto. Každá pieseň vás jednoduche strhne so sebou a nechá vás unášať na vlnách ranného synthypopu, ktorého základy položili kapely ako Kraftwerk, Cabaret Voltaire, či Fad Gadget. A nebudete nemoderní. V Nemecku tento štýl opäť naplno ožíva a podobné kapely ako Client sa objavujú v rotáciach tamojších hudobných televíznych a rozhlasových staníc. Ak máte pre tekéto veci cit, tak vás bez problémov dostanú skladby ako Rock&Roll Machine, Happy, Here And Now, Sugar Candy Kisses či Pills.

Jednoducho Client sa na nič nehrajú, nemajú so svojim produktom žiadne veľké ambície. Robia to, čo ich baví a to tento album, ktorý Andy s hrdosťou okomentoval, že celý vznikol v jeho notebooku, radí k tým zaujímavejším veciam na súčasnom hudobnom trhu. Čo k tomu viac dodať, azda iba úryvok z textu piesne Happy, ktorý sa kľudne môže stať sloganom celého album s názvom Client: "I'm happy, she's happy so why the f*cking you not happy???!!!"

Diskografia
2003, Toast Hawaii / Mute Records

Album Client - Client

01 Client (New Mix) 03:12
02 Rock and Roll Machine 03:42
03 Price of Love 03:52
04 Happy 04:01
05 Diary of an 18 Year Old Boy 04:18
06 Civilian 02:30
07 Here and Now 03:44
08 Sugar Candy Kisses 04:17
09 Pills 04:22
10 Leipzig 04:29
11 Love All Nite 11:08

Čas: 49:35 min

Singel Client - Price of Love

CD singel CDTH001
01 Price of Love
02 Client
03 Leipzig

12" singel 12TH001
01 Price of Love (extended mix)
02 Client (Harder Sex mix)
03 Price of Love (Sie Medway-Smith mix)

Singel Client - Rock and Roll Machine
01 Rock and Roll Machine (Edit) 03:29
02 Daredevil 03:53
03 Pills (Half Dose mix) 04:32
04 Rock and Roll Machine (Extended Mix) 05:24
05 Rock and Roll Machine (Droyds Mix) 06:21

Čas: 23:39 min

Oficiálna stránka Client www.client-online.net
Oficiálna stránka Toast Hawaii www.toasthawaii.com
Audio ukážky z albumu Client + demo

Názory Devotees (2)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa