Mode ala Gore

Krátke, ale výstižné a nemenej zaujímavé interview s Martinom Gorem o jeho hudobných obľúbencoch a idoloch, rovnako ako sú pre nás samotný Depeche Mode.

Akú hudbu momentálne počúvaš?
Gore
: Nový album skupiny Clinic (Walking With Thee) má skutočne nádych neskorých 60-tých rokov ­ niečo z Velvet Underground a niečo z Can, ale všetko je to veľmi prirodzené. Mám tiež rád nahrávku Sehor Coconut ­ je to skladba od Kraftwerku v latino štýle, čo ma vždy privádza k úsmevu.

Aký je tvoj najobľúbenejší album?
Gore
: Elvis Presley ­ The Complete Sun Sessions. Moja mama vlastnila kolekciu Elvisových singlov, ktoré som objavil, keď som mal 10 rokov. Posadil som sa a učil každučké slovo všetkých skladieb. Vždy, keď počujem nahrávky ako Sun, cítim to vzrušenie a tajomno, ako niečo nové a neznáme.

Aká bola prvá nahrávka, akú si si kedy kúpil a kde?
Gore
: Keď som mal 11 ­ a bola to Dona od 10cc. Púšťal som si ju neustále celé hodiny ­ nastavil som prehrávač tak, aby to hral stále dookola. Prvý album, ktorý som si kúpil bol The Raise And Fall Of Ziggy Stardust od Davida Bowieho. Je to jediný album, ktorý som si kúpil v deň vydania. Bol som v šiestich basildondských obchodoch, pred tým ako som ho konečne zohnal.

Ktorým hudobníkom, okrem seba samého, by si chcel byť?
Gore
: Davidom Bowiem. Bol vždy pre mňa veľmi dôležitý. Minule som nemohol doma nájsť jeho nahrávku Hunky Dary, tak som si ju hneď kúpil na internete. Päť minút na to som ju našiel, takže som nemohol existovať bez toho, aby som tú nahrávku nemal.

Čo si pospevuješ v sprche?
Gore
: Touch The Herm Of His Gament od Sam Cooke And The Soul Stirrers. Gospelové melódie sa zdajú byť veľmi vhodné pre sprchu. Dáva to pocit akejsi nedotknutosti a čistoty.

Aká je tvoja najobľúbenejšia nahrávka na sobotný večer?
Gore
: Never Mind The Bollock od Sex Pistols. Ten film Clash, Rude boy, mi dal zo všetkého kúsok. Raz prišiel John Lydon do našej šatne počas natáčania Top Of The Posps. Pri vchode sa rozhliadol a povedal (napodobňujúc rezignovaný hlas) Sakra, nie je tu ale poriadna nuda?

A tvoja raňajšia nedeľna skladba?
Gore
: Luis And The Good Book od Luisa Armstronga. Je to gospelový a spirituálny album s biblickými príbehmi rozprávaných so zmyslom pre humor z roku 1958. Milujem gospelovú hudbu.

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa