...kde zajtra znamená už včera

Určite si mnohí z vás ešte spomenú na časy, keď nám do hlavy vtĺkali hlúposti o Sovietskom zväze, kde, ako sa nakoniec ukázalo, že "už včera zožrali to, čo mali na zajtra". Ale časom toto večné heslo našlo svoje opodstatnenie vo virtuálnom svete. Internet neustále predbieha reálny čas.

Sedel som večer v izbe, snažil sa z hlavy vyhodiť všetok bordel, ktorý mi tam nechala moja práca, pustil si niečo pomalé, čo by ma možno ukľudnilo a v tom ma zasa prepadli myšlienky, vlastne skôr nadávky, aký je tento svet uponáhlaný, ako si vôbec človek v pohode nemôže vychutnať niektoré veci, nenájde si na ne dostatok času, tak ako kedysi. Nič nám už nie je také vzácne ako tomu bolo pár rokov dozadu. A po hudobnej stránke to platí niekoľkonásobne. Kde sú tie prekrásne časy, keď vlastniť kazetu s čo i len niekoľkými remixami DM bol ako neskutočný sen. Človek si to vedel úplne inak vychutnať. Dnes tu máme internet. Ak máte rýchle pripojenie, behom niekoľkých minút môžte mať remixov, oficiálnych nahrávok, live záznamov koľko len chcete. Horšie je, že je to ako droga. Človek automaticky downloaduje pomaly všetko, čo sa týka jeho obľúbeného interpreta. Pozorujem to na sebe... veď stačí len klik, a o ostatné sa postará operačný systém. A keď sa niekedy nájdem čas, snáď si to aj vypočujem. Dôležité je, že "to mám".

Asi najviac smutné, alebo že by to bol dôvod na radosť?, je fakt, že album, ktorý má vyjsť o niekoľko mesiacov, je vďaka niektorým dobrodincom, možno aj z radov ľudí blízkych danému interpretovi, na webe k stiahnutiu už teraz. A tak si už dnes môžme vychutnať album Goreho, hodnotiť ho, velebiť, zatracovať, a v dobe, keď sa mu bude robiť skutočná reklama, zostane pre väčšinu z nás už nepovšimnutý. Chvíľkové potešenie. Takisto je to aj s koncertami u DM. Začne turné, na druhý deň vieme presný playlist, o niekoľko hodín sú na stiahnutie prvé skladby, a hoci koncert navštívime, sotva nás už čosi dokáže prekvapiť. Vieme, čo bude ako vyzerať, čo bude ako znieť. Stráca to svoje magické čaro, ktoré bolo práve pre Depeche Mode také typické. Ale mám sa vzdať predčasného downloadu keď je "free"? To ako keby ste chalanovi, čo zbožňuje Beckhama, zobrali futbalovú loptu. Veď ma to stojí len pár sekúnd námahy.

Takže, dokiaľ niekto "nevypne" web, ide sa ďalej... ďalšie živáky, o chvíľu možno Gahanove promo, letné záznamy z koncertov ešte predtým, ako ich navštívim osobne... trochu čudné, ale až príliš reálne.

Názory Devotees (22)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa