HSL si užíva turné s Depeche Mode

HSL si užíva turné s Depeche Mode

Britská spoločnosť HSL group poskytuje svetelný park pre aktuálne svetové turné Depeche Mode. A ako sa zdá, ide o obojstrannú maximálnu spokojnosť, čo dokazujú aj vyjadrenia jednotlivých členov tímu.

Depeche Mode rozhodne "nekľačia na kolenách so žiadosťou, aby sme ich zbožňovali" ... práve dnes, keď sú na svetovom "Global Spirit" turné, je to úplne inak. Prekrásne navrhnuté, rekordne sa predávajúce turné začali v máji minulého roka, v Štokholme a v týchto dňoch finišuje jeho tretia časť. Turné predstavuje kapelu - žánrovo vzdorujúcu, ktorá sa s explozívnymi koncertami udržuje na špici už takmer štyri dekády - užívajúcu si svetový obdiv, úspech a uznanie kritiky viac, ako kedykoľvek predtým!

Britská spoločnosť HSL group, so sídlom v Blackburne, je viac než hrdá, že svojim technickým zázemím pokryla celosvetové "Global Spirit" turné, ktoré zahŕňa štadióny a arény takmer na všetkých kontinentoch ... celú produkciu, ktorá zahŕňa tím vysokotalentovaných pracovníkov, vedenie Tony Gittins.
O dizajn pútavého, asymetrického osvetlenia pódia sa postarali Sooner Routhier a Robert Long zo SRae Productions, z Nashville, a na samotnom turné sa o jeho réžiu stará ich spolupracovník, Manny Conde.

Celkovú modernú, priemyselnú, produkciu vymyslel kreatívny riaditeľ kapely, Anton Corbijn, ktorý vždy prezentoval video ako nevyhnutné médium pódiovej prezentácie. Ani v prípade tohto turné, s veľkou obrazovkou na pódiu, neurobil výnimku.

Elegancia a hĺbka Antonových filmových projekcii vytvára silnú vizuálnu estetiku, ktorá definuje priestor pre vystupovanie kapely. Čírosť a jednoduchosť jeho filmárskeho prístupu sa stali charakteristickou črtou vizuálnej stránky Depeche Mode, ktorá sa postupne vyvíjala jednotlivými obdobiami a koncertnými turné.

Vďaka tejto skutočnosti a prítomnosti charizmy speváka Davida Gahana, rovnako ako aj dynamiky hudby, vlastne Depeche Mode nikdy nepotrebovali veci komplikovať, prípadne pridávať do vystúpenia vtipné vsuvky. To, čo robí ich koncerty výnimočným, je práve ich surový výkon.

Za HSL zastrešuje turné Jordan Hanson, ktorý to celé okomentoval nasledovne: "Je úžasné pracovať s ľuďmi ako Tony, Sooner, Manny, rovnako s celou tou produkciou, a hlavne s touto skvelou kapelou. V tomto momente je to jednoducho Turné s veľým "T" a veľa sa o ňom v našej branži hovorí!"

Ďalším zo šéfov HSL tímu na cestách je jeden z ich najskúsenejších pravidelných nájomných zamestnancov, Ian Stevens. Pripojil sa ku ostatným skvelým ľuďom ako Jake Jevons, Harrison Cooke, Be Eastham a Andy Whittaker.
Ian: "Na cestách sme zažili úžasné chvíle ... Viem, že takéto vyjadrenia ste od ľudí na dlhých turné počuli už veľakrát, ale toto tu je naozaj ako jedna veľká rodina! Všetko je to tu skvelé, nie je tu žiadna rivalita, každý je tu veľmi zručný, oddaný a skvelý vo svojej pozícii ... a hlavne každý je až super milý!"

Samotný svetelný park je komplikovanejší, než sa môže javiť na prvý pohľad, obsahuje množstvo pohyblivých prvkov a vyžaduje si množstvo pozornosti zameranej na detaily, aby to všetko správne pôsobilo v rôznych momentoch. "Sme na výsledok veľmi hrdý a značná časť je sústredená na to, aby poskytla čo najviac zábavy fanúšikom skupiny," dodá Ian.

Samotný tím osvetlovačov, čo sa počtu týka, fluktuuje medzi dvoma až piatimi členmi, v závislosti od veľkosti priestoru, ale aj o konkrétnej časti turné. Väčšinou však tím pozostáva z piatich členov. Napr. juhoamerická časť bude zabezpečená, z pozemnej obsluhy, Ianom a Jakeom, kdežto personál pódiovej, hornej, časti bude pozostávať z technikov tej ktorej krajiny na trase turné. Simon Stuart z HSL k tomu dodáva: "Je nám skutočne potešením, že na tomto výnimočnom turné môžeme spolupracovať s Tonym a jeho tímom, rovnakom aj so Soonerom a Mannym, ktorým zabezpečujeme všetku podporu, ktorú potrebujú. Celý dizajn svetelného parku je inovatívny, vycibrený a pôsobí neuveriteľne. Zamiloval som si Soonerov premyslený a inteligentný prístup, kde je všetko premyslené a harmonicky fungujúce s videom, čím dokonale zachytáva náladu. Samotná kapela je, ako vždy, v dokonalej forme!"

Pre Tonyho Gittinsa je jediný poskytovateľ osvetlenia pre celé turné zmysluplným riešením nielen po finančnej stránke, ale celý proces je efektívnejší aj z hľadiska údržby zariadení, čo ľudia z HSL zabezpečujú po celý čas.
"Pracovať s jediným poskytovateľom osvetlenia, so známou obsluhou, oddanou firme, všetko spolu koordinovať, to nám dáva po celý čas tú najväčšiu istotu," povie, a zároveň dodá: "Práca s HSL je skutočne fantastická skúsenosť."

Manny, ktorý sa vyskytuje hlavne v New Yorku a Los Angeles, miluje toto turné z viacerých dôvodov - hlavne sa však môže spoľahnúť na Soonerove a Robertove návrhy, s ktorými spolupracuje po prvýkrát, rovnako ako s britskou obsluhou, čo bolo pre neho ďalšie dobrodružstvo plné obohatenia a vzdelávania.
Trvá však na tom, že "Ian Stevens je pre mňa najväčšia "pokojná myseľ" na turné ... udržiava všetko výnimočne skvele organizované, dáva istotu, že celé technické vybavenie zodpovedá najvyšším štandardom a celý štáb je absolútne spoľahlivý."

Názory Devotees (5)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa