Dave Gahan: ‘Andy you know what it’s like’

Kapela Erasure určite pre každého fanúšika Depeche Mode nie je žiadnym neznámym pojmom. Veď šéfom v tomto duu nie je nik iný ako zakladateľ DM, textár a skladateľ v jednej osobe, Vince Clarke. Kto mal to šťastie, mohol si kapelu vychutnať 21. júna 1997 za symbolických 380,- Sk v bratislavskom PKO. Mnohí z vás určite netušia, že Erasure sa v rovnakom období ako Depeche Mode ocitli v drogovom a alkoholovom pekle, z ktorého sa dostávali veľmi ťažko. Snáď najviac v tom bol namočený spevák Andy Bell, ktorý pri príležitosti vydania nového albumu cover verzií Other People's Songs poskytol rozsiahle interview internetovému hudobnému portálu TranZfusion. Z rozhovoru vyberáme:

V 90-tych rokoch ste sa oddávali životnému rock&roll štýlu, ako ďaleko to až zašlo?

Andy: "Bolo to skutočne divoké, na všetko sa nedá spomenúť. Spomínam si, ako sme hrali v londýnskej Dockland aréne v 1991-om, kde bolo všetko nové a myslím, že odvtedy excesy len rástli a tiahlo sa to celou dekádou. Vincent a ja sme sa neustále povzbudzovali. Čo sa stať malo, to sa stalo, či sme boli v Londýne, Dallase alebo kdekoľvek, vždy sme našli nejaký gay bar alebo klub, a tam sme štartovali. Keď hráte niekde koncert, všade ste očakávaný a mne stačilo povedať slovo a už sa zháňal kokaín. Tiež sme zadarmo pili celú noc, jazdili kde tade, čo malo za následok, že sme končili u niekoho doma. Dávali sme si ľuďom vopred nakúpiť 8 balls (kokaín) ako darček za to, že sa na druhý deň objavíme s kapelou v ich meste.
Na turné je všetko len pre vás, pretože ste na turné, ale vy sa o to vôbec nestaráte a potom začnete od ľudí vyžadovať veci, ktoré nie sú voči ním fér.
"

Nestretli ste sa náhodou s Davidom Gahanom z DM počas jeho drogového obdobia?

Andy: "Zhodou okolností som sa s ním zopár krát stretol a vždy bol hrozne milý, často je v Strong Room (štúdia Hexton). Vždy sa prišiel porozprávať. Je trošku zženštilý veľmi milým spôsobom, ako si vylieva svoje srdce. Nemusíte sa ho skoro na nič opýtať, povie vám strašne veľa. Keď som bol v tej istej situácií ako on, povedal: "Obaja sme rockový bohovia v Amerike, ale vy nie (myslel tým celé Erasure)". Bol taký ... "Andy, vieš ako to je...".

Nový album vydávaju Erasure pod hlavičkou Mute Records v januári 2003, singel "Soulsbury Hill", coververzia od Petra Gabriela sa na trhu objaví 6. januára. Turné po UK štartuje vo februári 2003.a

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa