Angličan v New Yorku

Angličan v New Yorku

Spevák z Depeche Mode hľadá inšpiráciu na prechádzkach vo West Side Highway. O svojom vzťahu k New Yorku porozprával reportérovi z NY Post.

Pre niekoho je New York City miestom pre život, no pre Davida Gahana je to miesto pre vytriezvenie. Spevák Depeche Mode sa sem presťahoval pred 20timi rokmi, hlavne aby sa pokúsil zbaviť drogovej závislosti, ktorej podľahol v 1990tych rokoch. Napriek pokušeniam, ktoré číhali za každým rohom, sa mu to podarilo. Britská kapela odohrá onedlho dva koncerty v Madison Square Garden (9.9. a 11.9.2017) a pre samotného speváka je to vlastne návrat domov. Porozprával nám teda o jeho newyorkských víkendoch.

Dnes žijem v Tribeca, no stále sa rád vraciam do West Village, kde sme žili predtým. Je tam kaviareň s názvom "Dante", ktorá je stále miestom, kde sa vždy zastavím, spolu s mojou manželkou Jennifer. Ona zasa veľmi rada zájde na večeru do "The Odeon". Samozrejme, mám aj svoju obľúbenú pizzériu - Joe´s na Carmine Street, tam jednoducho musím. Len na jeden plátok, vždy krásne chrumkavý.

Na Brodway až tak často nechodím, no ak už, tak vždy zájdem na nejakú hru Sama Sheparda, "Buried Child" a podobne. Jeho hry sú vždy rodinne orientované, myslím v zmysle, že zobrazuje rodinu takú, aká v skutočnosti je.

Zbožňoval som prechádzky s mojim psom, bohužiaľ v minulom roku zomrel. Bola to pre mňa veľká strata. Zvykli sme chodiť na West Side Highway, vedľa rieky. Toto mi dnes veľmi chýba. No napriek tomu stále zvyknem vstávať veľmi skoro a idem sa túlať - dnes už len sám. Veľmi rád počúvam rozhovory ľudí. Je to skvelá inšpirácia k piesňam.

V lete, tak ako všetci, aj ja cítim potrebu odtiaľ utiecť. Máme šťastie, že máme bývanie aj v Montauk, kde dnes chodím veľmi rád hlavne v zime. Mám rád tú izoláciu, kedy na okolí niet nikoho a ak tam vládne veľká snehová búrka, rád sa prechádzam po pláži.

Na New Yorku sa mi páči hlavne fakt, že sa o Vás prakticky nik nezaujíma. Tu a tam ma niekto osloví, zväčša fanúšik, prípadne požiada o selfie, čo je vcelku fájn, ale väčšinou sa vôbec nemusíte obávať, že vás niekto vyruší a podobne. Podobné miesto asi nie je. Precestoval som celý svet, ale New York je jediné miesto, kde sa cítim doma.

Názory Devotees (12)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa