15 rokov po… a tiež som tam nebol

Písal sa síce 11. marec 1988, ale pre mňa to bol deň absolútne nezaujímavý. Vôbec som netušil, že do Prahy sa hrnú davy nejakých ľudí v čiernom, že Depeche Mode práve v ten večer koncertujú v hlavnom meste, hoci som túto kapelu už nejaký čas v tej dobe registroval a vo svojej skromnej audio zbierke mal albumy Black Celebration a Music for the Masses. V ten deň boli dôležitejšie úplne iné veci, napokon, rodičia by aj tak nepustili do Prahy 13-ročného sopliaka.

Bol proste piatok večer, začiatok víkendu, čo znamenalo kopec iných radostí. Ale až 12. marca, deň po veľkej udalosti, dá sa povedať, že pamätnejším dňom je už len výročie Nežnej revolúcie, som pochopil, čo sa stalo. Tradičný čas 19:30, Televízne noviny, a namiesto únavnej úvodnej správy o ďalšom kroku v úspešnej Perestrojke, na obrazovke titulok "Depeche Mode v Praze" a skvelá obrazová reportáž z vykladania aparatúry, prípravy koncertnej haly a kratučký záber z koncertu v podobe Black Celebration. Až po tomto sa roztrhlo vrece s reportážami z koncertu, zrazu boli Depeche Mode všade, či už vychvaľovaní alebo zatracovaní v štýle "málo muziky za veľa peňazí", čo v premietnutí na dnešnú dobu vyznie riadne smiešne. Toto je 11. marec 1988 v mojich spomienkach. Možno sa na DepecheMode.sk nájde niekto, kto sa na koncerte zúčastnil. No... a kto si hovorí, že "škoda, že som bol vtedy malý a nemohol som ísť", ten nech si stiahne a vychutná audiozáznam z tohto koncertu, ktorý vám DepecheMode.sk pri príležitosti 15.výročia konania koncertu ponúka.

Download amatérskeho záznamu z konceru DM, Praha 11.3.1988, bootleg "Black Mode in Golden Prague" - Súbory už nie su dostupné

Názory Devotees (36)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa