Uvidíte, budete prekvapení ...

Uvidíte, budete prekvapení ...

Zvykli sme si, že pred turné kapela ohlasuje možnosť oprášiť málo hrané, či dávno zabudnuté skladby. Realita však nakoniec býva iná. Nateraz však Dave, v rozhovore pre Paris Match, poskytol fanúšikom novú nádej.

Čo všetko sa zmenilo Fletchovým nečakaným úmrtím? Oznámenie tejto tragédie uvrhlo fanúšikov do zmätku s otázkou, či by mohla kapela naďalej existovať aj bez jedného z jej zakladajúcich členov.
Dave: "Túto otázku sme si položili takisto. Lenže s nahrávaním nového albumu sme už začali a po tom, čo sme si uvedomili, že Fletch už nie je medzi nami, tak sme mali pocit, že musíme pokračovať."

Strata Fletcha bola najväčším šokom hlavne pre Martina, keďže mali k sebe veľmi blízko. "Fletch bol Martinovou permanentnou oporou. Dokonca bol často jeho hovorcom, ale do kreatívneho procesu sa nezapájal už veľmi dlho".

Aký bude teda očakávaný album "Memento Mori"?
"Sme electro kapela. Album je už takmer dokončený, bude obsahovať 12 skladieb, z ktorých tri patria autorsky mne a bude vydaný v marci budúceho roka. S názvom prišiel Martin, asi mesiac pred Fletchovou smrťou. Pre Martina ten názov reprezentuje oslavu života, akési memento, že život je potrebné využiť naplno, kým tu ešte sme. Tento náš 15-ty album je vlastne o mojej spoločnej tvorbe s Martinom. Čistá interpretácia jeho skladieb by už pre mňa nebola zaujímavá. Jednoducho sa s ním o mojim nápadoch a návrhoch potrebujem rozprávať. Dokonca aj v prípade, keď dal jasne najavo, že chce stále zotrvať v pozícií autora väčšiny skladieb."

Prečo práve štadióny a nie arény? (povedzme si to na rovinu, Depeche Mode lepšie pôsobia v 20 000-ovej hale ako napr. parížska Bercy, než na štadióne, kde môžu spôsobiť sklamanie hlavne kvôli pódiu, ktoré sa môže v tom obrovskom priestore stratiť. Turné k albumu "Memento Mori" najskôr zavíta do arén Severnej Ameriky a 16.mája 2023 dorazí do Európy.)
"Album musíme dokončiť ešte pred začatím prípravných prác pre turné. Anton Corbijn už v tejto chvíli pracuje na návrhoch vizuálov, fotografií a videí. My do toho vstupujeme až po dokončení albumu, aby sme zistili ďalšie možnosti. Nové skladby musia fungovať s tými staršími. K dispozícií máme skladby, ktoré sme nehrali od 1980-tych rokov, napr. "The Sun And The Rainfall", ktorým by sme tentokrát mohli dať šancu."

Hoci je aktuálne ohlásených 42 vystúpení, už teraz sa povráva o druhej časti turné a termínoch pred rok 2024.

Posledná kapitola?
"Nie, práveže nová :) Hudba mi robí dobre a spolupráca s niekym iným je základom mojej spokojnosti. Viem veľmi dobre, aký deštruktívny môže byť úspech, v tomto smere mám naozaj šťastie, že tu stále som a stále z hudby žijem. Fungovanie ako duo je pre nás ďalší zaujímavý krok, posúva nás k objavovaniu iného spôsobu práce. Uvidíte, budete prekvapení ... "

Názory Devotees (27)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa