Štipka bulváru z Minska

Štipka bulváru z Minska

David strávil na lôžku, napichnutý na infúziách, 5 hodín. Následne si doprial ovsenú kašu a odišiel. Denník Komsomolskaja Pravda navštívil riaditeľa 9.minskej nemocnice a porozprával sa s ním o výnimočnom pacientovi.

"Verte mi, v ten večer spevák nebol schopný vystúpiť. V jeho stave nebolo možné vkročiť na pódium a spievať. V stave, v akom k nám prišiel je najlepšie ležať na lôžku," povedal primár 9.mestkej nemocnice Valery Kušnitenko.

S akou diagnózou vlastne Dave Gahan prišiel do Vašej nemocnice?
To Vám povedať nemôžem, viaže ma lekárske tajomstvo. No rozhodne to nebola pankreatitída, ako sa uvádzalo na internete. Naši špecialisti vykonali všetky potrebné testy a úkony a Dave od nás ochádzal v dobrom stave, a hlavne nálade. V Kyjeve by to už malo byť bez komplikácii.

Bolo vzrušujúce ošetrovať hviezdu svetového formátu?
Nebolo to po prvýkrát, čo sme ošetrovali niekoho veľmi populárneho. Úprimne, zažili sme tu už kadečo. Dokonca veľmi náladových, až neospravedlniteľne, pacientov. Ale Dave Gahan ma prekvapil. Žiadne hviezdne maniere. Noc u nás strávil v úplne jednoduchej jednolôžkovej miestnosti, žiadne VIP. Dokonca nemal ani žiadne špeciálne požiadavky. A veľmi zdvorilo s nami komunikoval. Dokonca, keď sa mu uľavilo, bez problémov rozdával autogramy. Ráno si doprial ovsenú kašu. Tú úplne obyčajnú, ktorú podávame všetkým našim pacientom.

Aj vy máte od Davida autogram?
Zhováral som sa s ním. Ale popravde, autogram som si nevypýtal, hoci mám jeho piesne veľmi rád. Rozhodol som sa, že ho nebudem zbytočne vyrušovať. Aj bez toho zažil nepokojnú noc.

Dave bol pacient, cudzinec. Koľko ho vlastne stála hospitalizácia?
Poplatky za liečenie bude hradiť poisťovacia spoločnosť. V poplatkoch bude zahrnutá platba za samostatnú miestnosť, jedlo, vyšetrenia, lekársku starostlivosť ... je zložité hovoriť v tomto momente o presnej sume. A samozrejme, on o to starosť mať nemusí. Viem vám len povedať, že domáceho pacienta vyjde jednodňový pobyt v podobnej miestnosti na 20 rubľov.

Zhovárali sme sa aj s Davidovým ošetrujúcim lekárom, Sergejom Korotkovom.
SK: Pacienta nám doručili po vstupnej prehliadke. Následne prešiel všetkými štandarnými procedúrami. Treba povedať, že v prvom rade sme k nemu pristupovali ako k pacienovi, až potom ako ku "hviezde". Na oddelení už mal však zabezpečený voľný pohyb, intenzívna starostlivosť nebola nutná. Dokonca si ani nevyžadoval špeciálny prístup. V jeho stave dokonca nebolo nutné využiť žiadne špeciálne medicínske vybavenie. Stačila posteľ. Z medicínskeho hľadiska sme však skutočne zabezpečili všetko potrebné.

Ako ste s Davidom komunikovali?
Spevák mal so sebou tlmočníka, vlastne to bola ochranka. Ja osobne som však prekladateľa nepotreboval. Bez problémov sa po anglicky dohovorím. V tomto smere sme nemali žiadne problémy.

Takže celú noc bol na infúziach?
Priviezli ho k nám o 16:30. Na infúziach strávil asi päť hodín, k tomu ešte pripočítajte čas strávený na vyšetreniach. Po absolvovaní rannej kontroly, vysvetlení mu celej situácie a odporúčaniach pre ďalšie zotavenia, o deviatej hodine nemocnicu opustil.

Bolo nám povedané, že si Dave vypýtal jedlo ... čo ste ponúkli "hviezdnemu" pacientovi?
Áno, dobrý apetít je prvým príznakom uzdravovania pacienta. A ráno sa David skutočne dožadoval jedla. Pri jeho diagnóze sa však v prvom rade predpisuje skutočne prísna diéta. Dave si teda doprial ryžové cereálie bez oleja a vypil silný čaj bez cukru.

Medzitým sestričky zažartujú: "Po celom internete nás označujú za šťastných doktorov, pretože sa všetkým ušiel autogram, čo sa niektorým jeho fanúšikom nikdy nepodarí získať."

"Presne tak sa aj stalo. Keď sa pacientovi polepšilo a videli sme, že sa zberá na odchod, tak sme ho požiadali o autogramy. Medzi našimi doktormi má David skutočných fanúšikov. Mnohí z nich sa nemohli kvôli práci zúčastniť plánovaného koncertu. No a tak sa stalo, že nakoniec prišla hviezda za nimi. Pre mňa znamená Davidov podpis skutočne skvelý darček," povie nám sestra Julia Strižak a radostnou pózou sa nám pochváli podpisom frontmana Depeche Mode. "Dúfame, že koncert v Minsku nebude nadobro zrušený, ale presunutý."

Názory Devotees (9)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa