“Spirit” - sexy disco a drsné texty

“Spirit” - sexy disco a drsné texty

Stručný rozhovor s Andym Fletcherom pre stránky španielske stránky MondoSonoro, ktorý pokračuje v podobnom duchu, ako väčšina z doteraz zverejnených rozhovorov s Depeche Mode z Milána.

Práve ste ohlásili prvé dátumy svetového "Global Spirit" turné. Máte už nejakú konkrétnu predstavu o novom programe?
V tejto chvíli sme si ešte nie celkom istí. Je príliš skoro na detaily, ale budúci mesiac máme v pláne filmovať videá pre projekcie a takisto pripravovať celkovú scénu. Chceme tentoraz niečo väčšie. Takisto sa tešíme, že zahráme nové skladby a sme presvedčení, že všetko bude v pohode.

Ako vlastne nahliadate na to všetko po troch rokoch bez koncertovania?
Ten čas sme strávili odpočinkom a hlavne s našimi rodinami, takže sa už nevieme dočkať vydania albumu a všetkého, čo s tým súvisí. Je pre nás veľmi dôležité pokračovať v budovaní našej kariéry a venovať sa tomu, čo máme radi.

Môžeš nám aspoň naznačiť, čo môžeme očakávať od albumu "Spirit"?
Tentoraz sme si na výpomoc prizvali nového producenta, Jamesa Forda zo Simian Mobile Disco. Je to skvelý chlapík a hlavne pracuje veľmi rýchlo. Normálne sa Depeche Mode zaoberajú produkciou až príliš dlho, no tentoraz mal celý proces vcelku šialené tempo. Bezpochyby to však bola veľmi zaujímavá a vzrušujúca skúsenosť. Ak by som to mal album nejakým spôsobom definovať, tak by som povedal, že je to sexy disco a po textovej stránke je drsnejší, než ostatné.

Kde ste album nahrávali?
Všetky nahrávania probehli v Santa Barbare a v New Yorku, v rovnakých štúdiách, kde sme produkovali predošlé tri albumy.

Ako sa Vám darí aj po 35 rokoch zachovávať originalitu bez toho, aby to vyvolávalo zdanie, že ide už čisto iba o ekonomický záujem? Hlavne v porovnaní s inými kapelami vašej generácie, nebudeme ich menovať, ktoré prakticky zapadajú prachom.
Neviem, možno je to tým, že my sa snažíme brať hudbu ako zábavu. Nie je to nič, do čoho by sme sa nútili, či boli nútení. Myslím, že kľúč k úspechu ste spomenuli - originalita. Rovnako však musíme brať do úvahy to, ako budú naši fanúšikovia reagovať na nový smer, ktorým sme sa na novom albume vydali a z ktorého sme my už dávno nadšení.

Nemáš niekedy pocit akoby vaše publikum až príliš lipelo na vašich veľkých hitoch z minulosti? Ešte stále vás neunavuje hrať neustále skladby ako "Personal Jesus", či "Enjoy The Silence"?
Tak konkrétne tieto dve skladby nás nebudú unavovať nikdy :) .Obe tieto skladby sú úžasné a my ich doslova milujeme hrať, kedykoľvek je to potrebné.

Čo je na samotnom turné najlepšie?
Koncerty. Trávenie príliš veľa času tu a tam je niekedy pekne nudné.

A najhoršie?
Neustále striedanie hotelov, cestovanie ... a poskytovanie rozhovorov, samozrejme :) .

Vďaka! Ako sa budete pripravovať na turné?
Budeme pokračovať v rovnakom duchu, ako na poslednom turné. Na pódiu nás bude päť.

V júli navštívite Španielsko, kde odohráte jediné vystúpenie - na festivale v Bilbao. Aké máte spomienky na španielske publikum? Tancuje sa tu viac, než v Anglicku, nie?
Španielske publikum je šialené! Samozrejme, v dobrom slova zmysle. Veľmi radi tam hráme a na návrat, na BBK festival v Bilbao, sa veľmi tešíme. Je to jedno z našich obľúbených miest. Takisto máme veľmi radi Madrid, Barcelonu a Valenciu. Možno neskôr naplánujeme vystúpenia v ďalších mestách. Stráviť tam pár dní je vždy super.

Názory Devotees (40)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa