Depeche Mode sú len ľudia…

Som členom jedného medzinárodného depešáckeho diskusného fóra, možno ako mnohí z Vás. A myslím, že práve odtiaľ začali prenikať, kedysi v januári informácie o možnom letnom turné DM. Preletelo to svetom rýchlosťou svetla, a deň po dni sa začali objavovať zaručené informácie "z prvej ruky" o chystanom turné, dokonca sa objavil aj predpokladaný rozpis jednotlivých koncertov.

Vrchol všetkého nastal v polovici januára, keď v súhrnných správach dňa nemecká odnož MTV informáciu o turné zverejnila do éteru, s odvolaním sa na zdroje webovskej stránky nemeckých fanúšikov. To už som bol na veľkých pochybách. Buď to niekto myslí vážne, alebo je to perfektne marketingovo načasované s ohľadom na vydanie videozáznamu z Exciter Tour. K perličkám patria také fakty, ako už plánovaný a potvrdený koncert v nemeckom Kolíne, pripravovaný parížsky koncert pre 60 000 ľudí... vážne som sa divil, čomu všetkému uveria oddaní fanúšikovia. Ale musím priznať, že som tomu trochu veril, nakoľko mám stále v živej pamäti rozhovor s Fletcherom, ktorý ešte pred zahájením Exciter Tour spomenul možné pokračovanie turné po Ázii a Austrálii v roku 2002. Čakal som už len na zverejnenie informácií na oficiálne stránke kapely, ktoré fanúšikovia tiež oznamovali vopred s presným dátumom :-)

Dočkal som sa ... 13. februára sa oficiálne zverejnilo, že DM o žiadnych koncertoch neuvažujú. Na depešáckom fóre malé sklamanie, ale v zapätí fans začali plánovať turné Davida Gahana po vydaní jeho sólového albumu. Očakávam, že mu o pár dní zostavia aj presný playlist. Vždy, keď čítam diskusné príspevky, tak mám pocit, že fans si myslia, že ich obľúbenci majú stále 20.

Veľmi pekne to zhodnotil jeden poľský fanúšik, ktorí veľmi pekným spôsobom pripomenul ostatným, aby brali na DM ohľad: "...majú svoj vek, rodiny, deti....a zladiť všetko dohromady, chce veľa času. Veď sú to len ľudia...."

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa