Depeche Mode nahrajú ďalší album

"Depeche Mode nahrajú ďalší album." Tak takéto sebaisté vyhlásenie poskytol svetu v jednom z rozhovorov líder Depeche Mode, Dave Gahan. Povzbudivý článok o očakávanom albume "Playing The Angel" zverejnili stránky Empty World 3, a my vám ho prinášame v preklade.

Súčasne s 'promotion' k novému albumu "Playing The Angel" je tu dobrá správa pre fanúšikov Depeche Mode. V jednom pondelkovom rozhovore sa Dave Gahan vyjadril, že byť členom Depeche Mode je teraz príjemnejšie ako kedykoľvek za posledných 15 rokoch. Taktiež dodal, že od polovice osemdesiatych rokov je to po prvýkrát, keď si je istý, že Depeche Mode nahrajú opäť ďalší album. A vyzerá to tak, že to myslí naozaj vážne.

Gahan je autorom 3 piesní na novom albume Depeche Mode. Tie napísal v spolupráci s Christianom Eignerom, "nájomným" bubenikom Depeche Mode. Šéf Mute, Daniel Miller, si vypočul Davidove nahrávky počas jedného vlaňajšieho letu do New Yorku. Nahrávky sa mu páčili, na rozdiel od "Paper Monsters", s ktorými, ako povedal Dave Danielovi, mal ťažkosti... V tom čase sa rozhodlo, že album bude obsahovať tri Davidove piesne a ostatné piesne budú od Martina.

Spolu teda napísali 15 piesní, z ktorých producer Ben Hillier vybral tri Davidove, ktoré sa na album hodili najviac. Na rozdiel od predchádzajúcich producentov, Hillier nie je fanúšikom Depeche Mode v žiadnom zmysle. Až do svojho angažovania pre "Playing The Angel", si Hillier nikdy nevypočul ani jeden z albumov Depeche Mode v celku. Pred začatím nahrávania bol Hillierovi zaslaný balík s kompletným katalógom Depeche Mode. Neskôr, ako sa nahrávanie blížilo ku koncu, Hillier priznal, že ten balík sa vôbec neobťažoval otvoriť...

Namiesto urážky to Dave berie z tej kladnej strany. Hillierova očividná neznalosť Depeche Mode znamená, že nemal žiaden vopred vytvorený dojem o tom, ako by mal album Depeche Mode znieť; niečo, čo by mohlo znamenať určitú nevýhodu v spojení s ich poslednými dvoma albumami, oba produkovanými vyhlásenými fanúšikmi Depeche Mode. Pri pohľade späť, Gahan má ďaleko k tomu, aby bol spokojný so spoluprácou s dvoma predchádzajúcimi producentmi. Dave povedal, že Mark Bell počas nahrávania albumu "Exciter" len ťukal v rohu na počítači, Fletch čítal časopisy, Martin sa v susednej miestnosti viac zaujímal o nahrávanie svojich DJ setov, než o svoj album, a Dave bol totálne znudený. Domnieva sa, že "Ultra" a "Exciter" boli tie najlepšie albumy, ktoré v tom čase mohli urobiť, ale teraz, pri pohľade späť, oba albumy budia dojem trojnohého psa, to znamená takého, ktorý sa potkýna, ale nakoniec dôjde do cieľa.

Teraz má pocit, že Hillier sa skutočne stal ich štvrtou nohou, na ktorej môžu stáť. Hilier je producentom typu staromódneho trénera, ktorý poháňa svoj tím. "To, ako málo zvyčajne robíme v štúdiu, znamenalo pre Bena šok," vysvetľuje Dave. "Takže Hillier prinútil skupinu k tomu, aby bola aktívnejšia. Podarilo sa mu vytvoriť atmosféru, kde všetci nechali voľne prúdiť nápady a prispievali k celkovej nálade."

preklad: imi, editácia: monghi

Názory Devotees (10)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa