Dave: Kto sa stará o posraté DM?

Dave opäť otvára dvere k vnútorným vzťahom v Depeche Mode dokorán a spôsobom, aký asi nikto neočakáva. V rozhovore pre magazín "Groove" opäť padali silné slová na adresu skupiny a tvorbu jej hudby. Krutá realita jeho slov dáva skutočne otázniky nad tým, aký bude ďalší album Depeche Mode, alebo kroky jej členov.

Vyjadrenia Dave Gahana z roku 2003.

Časť z rozhovoru - odpoveď na otázku: Budeš sa cítiť rozdielne, ak budeš na pódiu s inými ľuďmi ako z DM ?

Dave ­ Myslíte bez Martina? pretože on je jediný, kto na pódiu hraje naživo od vtedy čo odišiel Alan. Fletch nehraje nič. Reportérom sa nezdá realita, že DM tvorím už len ja s Martinom a že to trvá už dosť dlho. V skupine ktorá je na turné sa vymieňa strašne veľa ľudí, obzvlášť po Alanovom odchode. Potrebujeme ľudí, ktorí vedia hrať a Fletch nehrá, iba tam postáva a máva rukami. Hádam si myslí, že zabáva publikum, ale ja som z toho už unavený. Chcem spolupracovať s ľuďmi, ktorí vydajú na pódiu toľko energie ako ja. To je presne to, čo očakávam od ľudí, ktorí sú so mnou na pódiu. Vždy mi bude chýbať Martin. Zahrám pár jeho skladieb, pretože som ich spieval strašne dlho predtým.

DM budú stále existovať, pretože sme vytvorili strašne veľa hudby ktorá tu ostane naveky. Verím, že toho v budúcnosti mnoho vytvoríme, ale chcem sa dostať k bodu, kde budú vkladané nové myšlienky a ktoré už teraz prichádzajú od iných ľudí, iných hudobníkov. Tak ako keby bol Alan stále v skupine. Skutočne ho postrádame. Exciter sa javí ako martinov album, ale s mojím hlasom. Nemôžem už urobiť ďalší DM album, ak nebudem môcť naň nič napísať. Nechcem ísť späť. Urobil som album a som na neho strašne pyšný. Kto sa stará o posraté DM? Som unavený z rozprávania o DM.

Download magazínu Groove v pdf formáte
Stránky magazínu Groove.st

Obálka časopisu "Groove"

Názory Devotees (72)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa