Dave Gahan: To divoké zviera vo mne stále nezomrelo!

Dave Gahan: To divoké zviera vo mne stále nezomrelo!

Dave Gahan poskytol v Paríži krátke, no o to osobnejšie interview nemeckému magazínu Bild. Je zrejmé, že David bude musieť bojovať so svojími démonmi až do posledných dní.

Pán Gahan, čo vás drží pri živote?
Duchovno! Boj s drogami a alkoholom je tá najťažšia vec v živote. Takmer som musel zomrieť, aby som sa naučil milovať život.

Porazili ste teda závislosť?
15 rokoch som sa žiadnych drog nedotkol. Žiadne bary, žiadne kluby. Skôr mám strach zo samého seba, to divoké zviera vo mne stále nezomrelo.

Po tom, čo ste sa zbavili drog, prišla v roku 2009 rakovina...
Každých šesť mesiacov doslova utekám do nemocnice. Mám strach, že by sa to mohlo vrátiť. Vďaka svojej uzdravovacej schopnosti sa pred rakovinou schovávam ako jašterica.

A čo ten štíhly Dave Gahan?
Každý deň behávam, cvičím jogu. Mám tlak ako 15-ročný pubertiak. Som zdravý, šťastný!

Posledný šťastný moment?
Keď som svojej 13-ročnej dcére naolejoval vŕzgajúcu škatuľu na desiatu. Čím som starší, tým viac si užívam jednoduché veci, ktoré ponúka život.

Aký je to pocit, opäť vyraziť na veľké svetové turné?
Stáť na pódiu, to je neuveriteľne silná a energická vec. Cítiť tú energiu, ktorá k vám sála z 60 000-ového davu fanúšikov, to je čosi viac, než obyčajná ľudskosť. Cítim sa ako konferenciér v obrovskej aréne.

Dokážete dnes uniesť úspech?
Po každom koncerte som taký vyčerpaný, že celé hodiny nedokážem zaspať. Zvykol som si vtedy vypiť a postupne sa k tomu pridali drogy. To preto, aby som sa s tými šialenými emóciami po koncerte dokázal vyrovnať. Zrejme som dosiahol bol, kedy som už drogy vnímal len ako ilúziu. Nezaberali. Znecitlivel som, už som viac nechcel vnímať a cítiť skutočný život.

A aký je to dnes pocit, vnímať a cítiť skutočný život?
Bez drog je to skvelé, pretože si dnes veľa vecí zapamätám. Dnes sa ráno zobudím a presne si pamätám, čo sa dialo noc predtým. Je pravda, že niekedy by som si to radšej napamätal. Medzi mnou sa samotným životom už viac nárazníkovú zónu nepotrebujem.

Vaša životná filozofia?
V živote sa nedá nič predvídať. Treba si užívať každú sekundu. Dnes som vďačný, že môj život je taký bohatý. Ako aj za to, že ma moja manželka a moje deti berú takého, aký som.

Názory Devotees (5)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa