Čo rok dal, čo rok vzal - 2004

Tak máme za sebou ďalší rok, ktorý by sa dal bez akýchkoľvek iných prívlastkov nazvať rokom "nádejí". Prečo aj nie, veď depešácky svet sa konečne dočkal jasnej odpovede na otázku, "budú vôbec Depeche Mode ešte pokračovať?". Áno, zdá sa, že budú, len si ešte zopár mesiacov počkáme.

Rok 2004 začal v skutku zaujímavo. Dozvuky predošlého roka v podobe sólových projektov všetkých členov skupiny pokračovali aj v roku nasledujúcom. David rozbehol po východe Spojených štátov veľkú kampaň podporujúc tým DVD "Live Monsters", zachycujúce jeho sólové turné po Európe a USA. Bohužiaľ, jeho hrdosť nijakým spôsobom neskrotla a v rozhovoroch nezabúdal dodať, že na Depeche Mode nebude mať chuť dovtedy, pokiaľ sám nebude mať možnosť autorsky prispieť na ich spoločný album. Celé sa to snažil zahladiť večný optimista Andy, ktorý poskytoval rozhovory podľa nálady a tak aj jeho vyjadrenia pôsobili na ľudí. Z jeho slov už mal byť album dávno nachystaný na vydanie, bohužiaľ, realita býva vždy iná a on si ju užíva tiež svojským spôsobom. Podľahol naplno svojej novej zábavke a spolu s kamarátkami z Client brázdil počas roka po európskych kluboch a venoval sa DJ-ingu. Všetci veríme, že raz sa to naozaj aj naučí. Horšie dopadol Martin, ktorý sa v období svojich osobných problémov v manželstve veľmi často objavoval v rodnej Británií, čo nezostalo bez následkov. Spolupráca na projekte One Two je toho dôkazom a údajná spolupráca s Madonnou je stále predmetom rôznych diskusií. Predsa len sa však depešácky svet dočkal príjemného prekvapenia v podobe Andym dva roky ohlasovanej kompilácie remixov, ako aj nie práve najštastnejšej prerábky večného a najslávnejšieho hitu skupiny, "Enjoy The Silence".

Napriek októbrovému vyjadreniu Davida, že budúcnosť Depeche Mode je stále neistá, sa však za posledné dva mesiace ľady predsa len pohli, skupina sa niekoľkokrát stretla (hoci nie vždy to dopadlo najlepšie), problémy sa vydiskutovali a svetu oznámili, že s novým producentom, Benom Hillerom, sa začiatkom roku 2005 pustia do nahrávania zbrusu nového albumu. Či sa tak naozaj stane, to však ukážu až prvé mesiace nového roka. Budúcnosť skupiny však už neistá nie je, a to je na túto chvíľu podstatné.

A čo depechemode.sk? Táto stránka si aj v tomto roku úspešne razila cestu vpred, tešiac sa neustálemu záujmu a návštevnosti. A čo je podstatné, tím tvorcov sa rozrástol o novú mladú krv, čo je dobrou zárukou na ďalšie fungovanie tohto útočiska všetkých čiernych duší, hľadajúcich to, čo sa Martin snaží nájsť už vyše 20 rokov.

Takže, dovolím si v mene celého realizačného tímu DM.sk poďakovať všetkým stálym, ale i občasným, návštevníkom týchto stránok za podporu počas celého roka a zároveň s nádejou, že tomu tak bude aj naďalej, vám všetkým v Novom roku prajem veľa úspechov, lásky a samé šťastné chvíle. Všetko dobré.

Názory Devotees (11)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa