Charita a rock´n´roll od Hublotu

Charita a rock´n´roll od Hublotu

Počas návštevy Mexika poskytol krátky rozhovor, pre magazín Life And Style, aj Dave Gahan. Reportér si samozrejme nelámal s otázkami hlavu, veď nakoniec ide o “bulvár”.

Čím je "Global Spirit" turné osobité?
Je pre nás poctou, že aj v tomto štádiu našej kariéry sa nám dostáva toľko lásky. Zakaždým, keď vyrazíme na svetové turné sme populárnejší, než predtým. Je to dosť zvláštne, ale v tom dobrom slova zmysle.

Fungujete už štvrtú dekádu. Kde berietem motiváciu stále koncertovať po celom svete?
Začínali sme s kapelou ako veľmi mladí, nik z nás nemal vlastnú rodinu. Jediná vec, na ktorú sme mysleli, bola kapela. Preto sme boli schopní vydať album každý rok. Nikdy sme vedome nedospeli k rozhodnutiu, že budeme teraz vydávať albumy každé štyri roky alebo že všetko bude prebiehať vo štvrročných cykloch. Jednoducho to takto funguje v náš prospech.

Najlepší predskokan, akého ste kedy mali na Vašich koncertoch a prečo?
EMA. Nikdy sme nepatrili k jej fanúšikom, než s nami vyrazila na turné.

Ako by si definoval mexické publikum?
Oddané a veľmi hlučné.

Ktoré z kapiel poslednej dekády sú podľa teba na najlepšej ceste k úspechu?
Je takmer nemožné odhadnúť, ktoré z nových kapiel zotrvajú a nahrajú aj ďalší album. Fungovať v dnešných časoch s kapelou je veľmi zložité.

Myslíš, že platformy ako Apple Music, či Spotify, sú pre kapely vášho typu výhodné?
Ono je fájn mať prehľad, aké sú práve pravidlá hry, prípadne spoznávať ľudí, ktorí dokážu komponovať hudbu. Streaming nám umožňuje ponúkať naše skladby novému publiku; dnešná mládež by nás iným spôsobom nikdy nepočula. Bohužiaľ, na druhej strane, sa človek, na týchto platformách, musí prebíjať množstvom odpadu a homogenity.

Povedz nám niečo o Vašej spolupráci s firmou Hublot. Podieľali ste sa aj vy osobne na dizajne DM hodiniek?
Chceli sme nejakým spôsobom podporiť charitu, dopraviť vodu do chudobných, suchých oblastí a Hublot mal rovnaký zámer. Ja osobne charitu podporujem, obhajujem a mám skutočnú radosť, že ako kapela podporujeme skvelú organizáciu, ktorá pomáha na mnohých miestach sveta tým, že rieši problémy s pitnou vodou.

Nová, limitovaná, séria hodiniek vychádza z ikonickej série "Big Bang" od Hublotu a pozostáva z 55 kusov, ktoré sú vlastne odkazom na 55 doteraz vydaných singlov kapely.
Celý nápad bol postavený práve na našich singloch. Hodinky sú kruhové, takže nám ti prišlo celkom prirodzené. Prizvali sme k tomu ešte firmy Rimowa a Roland, aby k hodinkám vytvorili pôsobivé balenie.

A čo ich motivovalo k spolupráci s Hublotom? Takisto charita? Vlastníš aj ty tieto značkové hodinky?
Náznášam slovné spojenie "rock´n´roll", ale Hublot majú v sebe viac rock´n´rollu, ako ktorýkoľvek iný výrobca hodiniek. Všetci vlastníme niekoľko hodiniek tejto značky, vrátane tých z prvej série "Depeche Mode Big Bang".

Názory Devotees (3)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa