Cestou do Dubaja (2011)

Cestou do Dubaja (2011)

Spoluzakladateľ, hráč na klávesy a akési "lepidlo", ktoré drží kapelu Depeche Mode pohromade, Andrew Fletcher, sa ako DJ predstavil, v marci 2011, aj v Dubaji (klub Trilogy), kde sa zastavil na ceste z Južnej Kórei do Bahrajnu.

V krátkom rozhovore sme s ním rozobrali niekoľko známych faktov. 30-ročnú kariéru Depeche Mode považuje za niečo absolútne jedinečné. "Nemyslím si, že si vtedy alebo aj dnes popová hudba užíva klasické obdobie. Podľa mňa sa v poslednej dekáde tá klasická britská popová hudba prakticky vytratila. V období, keď sme začínali, čiže začiatkom 1980tych rokov, bežne v TOP10 predajnosti singlov v Amerike kraľovalo 8 singlov s britským pôvodom. Dnes zťažka nájdete jedného britského umelca v americkej Top 200."

Považuje za neprevdepodobné, že by niektorý z víťazov X Factor, či American Idol, zažil podobný úspech ako Depeche Mode. "Aby som bol úprimný, ani si nemyslím, že by niektorá z týchto televíznych šou bola stavaná na takéto niečo. Myslím, že tam je požiadavka vyprodukovať niekoho, kto bude slávny tak rok. My sme vzišli zo skutočného, tradičného prostredia, viete, čo tým chcem povedať ... kapelu sme sformovali prakticky v škole, hrali sme v mládežníckych kluboch, neskôr puboch a veci sa diali starým, zaužívaným spôsobom."

V začiatkoch svojej kariéry odohrala kapela niekoľko podivných vystúpení, no aj z toho dokázali vyťažiť a vzniklo tak niekoľko zaujímavých skladieb.
"V období, keď sme začínali, sme odohrali jeden koncert, kde polovica našej zvukovej aparatúry bola umiestnená v jednej miestnosti a tá druhá polovica v druhej. Boli to vlastne dve samostatné pódia, takže aj kapela musela byť rozdelená na dve časti. Bolo to v Luxemburgu, a spomínam si na to veľmi dobre, pretože sa nám vtedy pokazil autobus a my sme asi na 4 dni zostali trčať v jednom malom mestečku. Dokonca sme o tom napísali jednu skladbu s názvom "Oberkorn (It´s A Small Town)". "

Posledná vec, ktorú chce na svojich cestách počuť, je elektronická hudba.
"Keď som na turné, som hudbou doslova presýtený, a to hovorím skutočne úprimne. Je to hlavne preto, že púšťam hudbu celú noc. V hotelovej izbe si tu a tam doprajem hudbu klasickú alebo niečo, pri čom sa môžem uvoľniť. Vždy je to niečo odlišné od toho, čo by ste odo mňa očakávali. Ako DJ počúvam denne strašné kvantum hudby, pretože sa snažím ponúkať buď aktuálne mixy nahrávok, alebo tie najlepšie, pretože rád prinášam veci, ktoré sú momentálne v kurze. Samozrejme, na svete sú ďaleko horšie pracovné pozície, než to, že sedíte za počítačom a počúvate kvantum hudby!"

Turistickú prehliadku Dubaja má už za sebou.
"Bol som totiž v Dubaji pred pár rokmi na dovolenke. Takže sme zažili všetky tie bežné turistické atrakcie: safari na jeepoch, jazdu na ťave, na koňoch, strávili sme nejaký čas na pláži, vyskúšali hubbly bubbly, či ako to voláte ... "

Nie je si istý, aké publikum ho čaká v Trilogy.
"Zdá sa, že v Dubaji žijú zástupcovia všetkých národností, takže som celkom zvedavý. Ale vážne netuším, aké publikum mám očakávať."

Napriek tomu má jasno v tom, čo publiku ponúkne.
"Pôjde o tie najlepšie kúsky z elektronickej tanečnej scény posledných pár rokov. Do toho zaradím niekoľko nových remixov Depeche Mode, čo by mohlo ľudí celkom zaujímať, pretože o niekoľko týždňov sa na trhu objaví náš nový remixový album, takže ponúknem niekoľko skutočných lahôdok!"

Andy Fletcher odohral svoj DJ-ský set v Trilogy 11.marca 2011

Názory Devotees (1)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa