Andy a Martin pre poľskú TVN

Andy a Martin pre poľskú TVN

Krátky, no o to príjemnejší rozhovor s Andym a Martinom, ktorý v Paríži poskytli zástupcovi poľských médii.

Čo je to za zvláštne puto, ktoré je medzi vami a publikom? Príde mi to jedinečné.
Martin: Je to úžasné. Pre značnú časť nášho publika je to niečo ako životný štýl. Samozrejme, že sú fanúšikmi našej hudby, no oni idú ešte ďalej.
Andy: Poliaci dokonca za nami veľa cestujú. Idete do Maďarska alebo niekde inde, vidíte v hľadisku poľské zástavy, prídete do Nemecka a opäť poľské zástavy... Poľsko bola vlastne prvá východná krajina, ktorú sme navštivili v časoch Železnej opony, v 1980-tych rokoch... Som rád, že dnes títo ľudia môžu cestovať do iných krajín, pracovať tam, je skvelé, že sa vymanili z toho strašného systému.

V čom tkvie tajomstvo faktu, že ste spolu už tak dlho a stále ste schopní produkovať novú hudbu, či podnikať turné?
Andy: To je vážne komplikovaná vec. Je v tom kus šťastia, samozrejme dobré skladby, koncerty, chuť a sila v tom ďalej pokračovať... pre nás je to jednoducho jeden úžasný sen, že sme stále tu, sme jednoducho súčasťou toho sna.

Existuje pre vás vlastne aj život mimo Depeche Mode?
Andy: Ako kapela máme neuveriteľné šťastie. Sme jednou z najpopulárnejších kapiel na svete, ale verte, či nie, mimo toho vedieme úplne normálne súkromné životy. Chodíme do kina, do reštaurácii, či do pubov, z času na čas stretneme fanúšikov a títo sú veľmi zdvorilí. Takže vlastne naše životy sú relatívne normálne, čo nám robí nesmiernu radosť.

Nemáte niekedy pokušenie vydať skladby, ktoré boli nahraté ešte predtým, než sa skompletizoval album?
Martin: Na toto myslím často, pretože aj nedávno som si sadol, prehrabával sa mojim hardiskom a pri niektorých skladbách som si pomyslel, "prečo sme to nevydali?". Niektoré z tých skladieb sú v pohode, sú na rozumnej úrovni, ale viete, ako kapela pracujeme jedinečným spôsobom, dalo by sa povedať, že pracujeme zastaralým spôsobom, pretože k albumu pristupujeme ako k skutočnému umeniu. Nastupujeme do štúdia s producentom, celým tímom ľudí, snažiač sa vytvoriť najlepšiu možnú vec. A strávime pri tom množstvo času. Minulý týždeň sme nahrali štyri nové skladby, v štúdiu sme ich zahrali len v takom surovom stave. Bolo to vzrušujúce, pretože to bolo prvýkrát po troch rokoch, čo sme spolu hrali...

Pre nás v Poľsku je teda dôležitý dátum 25.júl 2013, štvrtok, kedy vystúpite na našom Národnom štadióne. Takže páni, vidíme sa tam.
Andy: To je len deň, či dva po narodeninách pána Goreho.

Vážne? Páni, teda sa vidíme.
Andy: Skvelé, ďakujeme...
Martin: Áno, vidíme sa...

Andy Fletcher, Martin Gore, Chris Berg

Názory Devotees (3)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa