Zelená je tráva… alebo ‘Parketové levy’

Prvá časť názvu mnohým zrejme pripomenula slávny športový song sprevádzajúci futbalové zápasy mužstiev socialistickej éry. Je to tak. Depeche Mode, to nie je len hudba. To je aj trošku futbalový fanatizmus. A prečo parketové levy? To sa dočítate nižšie.

Určite väčšina z Vás, ktorí sa vŕtate v biografiách kapely, narazila na určité spojítko v záľubách Martina a Andyho. Správne, je to futbal. I keď v posledných rokoch je to viacmenej sledovanie televíznych prenosov, či sledovanie zápasov priamo z tribún štadiónov alebo všeobecne známa "povinnosť" hrať stolový futbal na turné. Pár rokov dozadu si však chalani spolu s realizačným tímom kapely veľmi radi obliekali čierno-biele dresy FC Depeche Mode. Hoci priamo na hracom poli sa pohybovali len Martin s Andym spolu so stálicami DM - Kesslerom a Bamontem, všade ich sprevádzalo "filmové oko" Alana a nekompromisné sledovanie Davida z "trénerskej lavičky". Áno "vážení přátelé televízní kopané", máte tú česť zhliadnuť 17 rokov starý filmový záznam zo stuttgardskej športovej haly, kde si to FC DM rozdali s nemeckými kolegami, ktorí ich sprevádzali počas turné ich krajinou. Samozrejme sa nezabudlo na "doping" a hodnotenie zápasu. Takže, športu zdar, futbalu zvlášť a nech sa páči k vašim monitorom...

PS: Nemusím ani dodávať, kto poskytol toto video. Zároveň Vás chceme s Mildom upozorniť, že tento článok a ďalších 5 pokračovaní, sú vlastne "bonusmi" seriálu "... The world we live in", ktorý sa na depechemode.sk stal veľmi obľúbeným, a zároveň pozvánkou na novú "pecku", ktorú odpálime niekedy na jeseň. Samozrejme, kde inde, ako na týchto stránkach.

Download videa už nie je dostupný
Depeche Mode - Soccer Match, Stutgart, 1986

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa