Sme v kurze! (10/1981)

Sme v kurze! (10/1981)

"Depeche Mode patria k najnovším kapelám na scéne, no rozhodne nepatria ku kapelám s jedným hitom" ... takýmto vyjadrením začínal krátky rozhovor s kapelou v britskom magazíne Oh Boy!

Londýn je od ich rodiska vzdialený len niekoľko míľ, no oni nemajú záujem užívať si svetlá veľkomesta. Stoja nohami pevne pri zemi a sú odhodlaní nestratiť kontakt so svojimi fanúšikmi, ktorí ich od začiatku podporujú, povzbudzujú, a ktorí dopomohli k úspechu ich hitu "New Life".

"Väčšinu času trávime doma," prezradia. "Venujeme sa úplne normálnym veciami. Radi chodíme do kina, ale aj do miestnych klubov, kde sa už roky stretávame s kamarámi. Neradi by sme stratili kontakt s našimi koreňmi a zázemím, veď vďaka tomu sme dosiahli úspech a nikdy sa k tomu neotočíme chrbtom."

V časoch úplného začiatku fungovania kapely sa však David netešil obľube u jednej miestnej osoby. "Keď sme s kapelou začínali, tak som ešte stále študoval na strednej škole, na odbore módy. Mal som to tam rád, ako aj učiteľov, ale moje srdce inklinovalo k hudbe. Často som preto vynechával hodiny a utekal za chalanmi do skúšobne. Trvalo to dosť dlho a nakoniec som sa zo školy úplne vytratil."

Vyhadzov!

"Riaditeľovi teda nakoniec zostávalo jediné riešenie - vylúčiť ma. Spočiatku som bol sklamaný, pretože sa mi kurzy páčili, no aj tak som vedel, že to pre mňa nebolo to pravé. Vďaka Bohu mi to všetko bolo nakoniec odpustené. Keď sme sa s našim prvým singlom dostali do hitparády, tak mi riaditeľ poslal list, v ktorom mi pogratuloval k úspechu. To ma veľmi potešilo. Myslel som si totiž, že so mnou už nikdy viac neprehovorí."

Od vydania prvého hitového singla tak kapela usilovne pracuje na produkcií svojho debutového albumu, ktorý by sa mal na trhu objaviť už čoskoro. Dúfajme, že okrem hitu "New Life" bude obsahovať aj horúcu novinku "Just Can´t Get Enough". No a čo potom?

"Budeme pokračovať v práci," povedali nám. "V poslednom čase sme veľmi veľa koncertovali, takže si možno na chvíľu dáme pauzu. Nedávno sme odohrali jedno výnimočné vystúpenie pre mládež do 18 rokov, ktorého výťažok putoval na charitu. Atmosféra bola skutočne skvelá a dúfame, že publikum si to užilo rovnako ako my."

Aktuálne trávia Depeche Mode čas nacvičovaním nových skladieb a pre túto činnosť si našli dosť nezvyčajné priestory.

"Je to prebudovaný niekdajší kostol," povedali nám. "A je to skutočne krásne miesto stvorené pre našu prácu. Je plné pokoja a relaxu."

A keď sa práve nevenujú hudbe, môžete na nich natrafiť v Basildone napr. na bowlingu. "Už nám to celkom dobre ide. Možno si založíme vlastný Depeche Mode tím!" zasmiali sa.

Nuž chlapci, už ste nás dostali!

zdroj: Oh Boy!, 24/10/1981

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa