Tour blog: Royal Albert Hall

Tour blog: Royal Albert Hall

Domovská stránka Depeche Mode konečne vo svojom koncertnom blogu zverejnila aj spomienky na výnimočný koncert v londýnskej Royal Albert Hall a autor príspevku nádherne zhrnul celý koncert do jediného slova: ALAN!

Sedím za počítačom a snažím sa zo seba dostať niečo ohľadne koncertu v Royal Albert Hall. Áno, bola to skvelá šou. Vlastne to bol domovský koncert (teda ak rozšírite hranice Basildonu a zahrniete do nich Kensington). A bolo to všetko z dobrého dôvodu (Teenage Cancer Trust). A nakoniec, myslím, že jediné slovo, ktorým sa dá obsiahnuť celá noc je: Alan.

Do Royal Albert Hall som dorazil asi o desiatej dopoludnia a nafotil prvé snímky. Zastihol som tam Hels, ktorá lepila vizitky na dvere (produkcia, šatňa, catering a podobe). Zrazu som na jedných dverách zbadal nápis "Alan Wilder". Po 16 rokoch, čo opustil kapelu to bolo znamenie, že tento koncert by mohol byť legendárny... a aj bol.

Vrátil som sa do haly o čosi neskôr a pozrel si zvukovú skúšku. Hoci do konca turné zostáva asi 6 koncertov, bolo trochu prekvapením vidieť zvukovku, na ktorej sa zúčastnila aj sama kapela. V takejto fáze turné je už totiž bežné, že sa o celú skúšku a nastavenie aparatúry stará už len štáb. Po pár minútach teda dorazili Martin, Fletch, Peter a Christian... a slákový orchester. Fúúúú... dobré znamenie. Slákový orchester pracoval na aranžmánoch "One Caress", "Home" a "Come Back" (aké príjemné prekvapenie). Zatiaľ čo orchester nacvičoval, začal sa po priestoroch haly motať pán Wilder. To som už vedel, že sa to všetko zmení na historickú noc.


Po nejakej chvíli sa Alan objavil na pódiu, zahral na prvý pokus "Somebody" a potom celá kapela opustila pódiu. To už bolo čosi po šiestej večer. Pár hodín neskôr som už počul to najhlučnejšie publikum v mojom živote.

Celý večer odštartovali svojím koncertom The Horrors. Ešte predtým, ako Depeche Mode ovládli pódium, prišiel zaspievať (nie doslova) Roger Daltrey (The Who), vychválil Depeche Mode, uviedol krátky film o organizácii Teenage Cancer Trust a neskôr uviedol kapelu so slovami: "Každá dekáda má svoje ikony a niektoré odolajú času lepšie, než tie ostatné. Dnes je to však omnoho ťažšie, než kedykoľvek predtým. Prosím, privítajte Depeche Mode!"

Publikum bolo teda pripravené na legendáry koncert a kapela rozhodne nesklamala. Hluk fanúšikov v momente, ako nastúpil slákový orchester bol takmer ohlušujúci. Spojenie davu a kapely na konci "Home" bolo úžasné. Ale to bolo nič v porovnaní s momentom, keď sa na pódiu objavil Alan. Bola to kombinácia radosti, šoku a sĺz, ktorá ovládla celý dav. Ľudia boli doslova neschopní slov a bolo to čosi úžasné. A ak ešte toto nestačilo, tak krátko na to vyrukovala kapela s "Photographic"!

Po koncerte to bolo doslova "Kto je Kto" histórie Depeche Mode. V hale bola väčšina ľudí z Mute, ako aj Ben Hiller, Flood, legendárny JD Fanger, Anton Corbijn a takmer všetci z rodín členov kapely.

Úžasná noc. Skvelá záležitosť. Nádherný moment histórie Depeche Mode. Všetkým, ktorí tam boli, ďakujeme, že ste prišli a podporili Teenage Cancer Trust. A vy ostatní sa aspoň potešte fotkami.

Názory Devotees (38)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa