Fragile Tension - club promo

Fragile Tension - club promo

Začiatkom februára tohto roka bola práve "Fragile Tension" prvou lastovičkou, ktorá vyletela z dobre stráženého hniezda v podobe štúdia Depeche Mode do sveta internetu. Symbolicky je možno práve preto zrejme posledným pozdravom zvukov vesmíru.

S poslednými albumami Depeche Mode akosi pravidelne pripomenú, že sa vracajú ku svojim koreňom, ktoré sa však aj samotným fanúšikom veľmi ťažko definujú. Veď čo album, to diametrálne odlišná záležitosť od svojho predchodcu. Všetky ich albumové práce majú však jeden spoločný kľúčový prvok, ktorý jednoducho nezaprú - POP. A pokiaľ máme na albume "Sounds Of The Universe" hľadať skutočne popové skladby, čiže tie, na ktoré si človek môže príjemne, bez rušivých zvukov a meniaceho sa tempa aj zatancovať, a ktorých melódia ihneď ovládne mozgové frekvencie, tak potom sú to jednoznačne "In Sympathy" a hlavne "Fragile Tension". V nich akoby páni vzkriesili toho magického ducha 80-tych rokov, kedy sa produkcia rozhlasových staníc vďaka vtedajšej popovej vlne ešte dala počúvať. A zrejme preto väčšina remixérov tohto singla pristúpila k originálu s citom. Už samotný rádio edit tejto skladby pôvodnú verziu poznateľne osviežil. Vypustili sa zbytočne dlhé orchestrálne party a je z toho stráviteľná vec, ktorú snáď budú moderátori rádií ochotní akceptovať. A pochvalu si zaslúžia aj ostrieľaní protagonisti klubovej a dj-skej scény: Laid Back, Stephan Bodzin a hlavne Kris Manace. Oni totiž pochopili, že retro štýl samotného originálu nie je akútne nutné obliekať do nového trendového šatu. Tak ako je totiž singel akousi exkurziou späť do čias skutočného popu, tak remixy od spomenutých pánov akoby nás chceli vrátiť do čias erupcie house a club-ovej vlny v polovici 90-tych rokov. Kris Manace pridal dokonca v "Love On Laserdisc" remixe svojej práci akýsi jemný kraftwerkovský nádych. Prečo aj nie, veď SOTU je Kraftwerkom náležite napáchnutý. Na druhej strane Krisov "Universe remix" je veľmi príjemnou počúvateľnou tanečnou záležitosťou a ak by niekto zaprotestoval proti zbytočne dlhému tuc-tuc intru a outru, tak sa musím postaviť na autorovu stranu. Týmto ťahom totiž vystavil kapele VIP vstupenku do piatkových a sobotných nočných rádiových dj-ských setov, kam spomenutý remix jednoznačne patrí. Z celého promo disku jemne z radu vyčnieva "Solo Loves Panorama remix", no pri jeho počúvaní fanúšik jednoznačne identifikuje, kto sa postaral o jeho zaradenie medzi "výhercov súťaže". Martin svoj hudobný vkus jednoznačne nezaprie. Záverečný remix od škandinávskych Peter Bjorn And John síce môže pôsobiť ako povinná jazda v podobe akého revanšu za spoločný pobyt na severoamerickom turné, no severania sa chopili úlohy svojsky a dali remixu vlastnú tvár, dokonca obohatenú vlastnými vokálnymi vsuvkami. Remix neruší, ale ani nestavia do pozoru.

Čo dodať? Samozrejme, že sa toto promo v mori remixov okamžite stratí, no na rozdiel od predošlých remixových počinov súvisiacich s albumom "Sounds Of The Universe" je tento disk príjemne počúvateľný a dokonca viackrát za sebou. Ak ide o skutočne poslednú singlovo-remixovú záležitosť súvisiacu so stále aktuálnym albumom Depeche Mode, tak sa podarila.

Tracklist:

01 Fragile Tension - Radio Mix
02 Fragile Tension - Laidback Luke Remix
03 Fragile Tension - Stephan Bodzin Remix
04 Fragile Tension - Solo Loves Panorama Remix
05 Fragile Tension - Kris Menaces Love On Laserdisc Remix
06 Fragile Tension - Kris Menaces Universe Remix
07 Fragile Tension - Peter Bjorn And John Remix

Názory Devotees (5)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa